די כמה אפשר

מושי2133

New member
די כמה אפשר

להיות חרדי. נמאס. אני צועק בקול שקט מתחת לשמיכה. גוט שאבס שיהיה לכם.

יש לו שני בנים מנשה ואפרים

יעקב אבינו, רגל שלישית למרכבה ההזויה

"ואת שמאלו על ראש מנשה, שיכל את ידיו כי מנשה הבכור" למה ??? כולנו יודעים אפרים היה יותר צדיק יותר ראוי יותר דוס

עכשיו יש לי שאלה, מה עם הרגשות של מנשה ?? זה בטח היה לו ממש מענג, להיות הטמבל של המשפחה. חשבת על זה סבא זקן ?

חשבתם על זה מליוני יהודים לאורך ההיסטוריה ? שזימזמנו את הניגון הקליט הזה, עוד יוסף חי הוא מלך במצרים יש לו שני בנים מנשה ואפרים...

ושבת שלום לכווולם אנשים בלילה.

זו רק דוגמא אחת מיני אלף...

הסיפור שאת מתארת עם סיכול הידיים לא מתקבל על הדעת לפי דרך החיים היום.
בכל פרשה בתורה יש לפחות "סיפור" אחד שלא מתקבל לפי רמת המוסריות
שאנחנו רגילים היום.
הכי משגע זה איך מפרשנים ומתרגמים כל סיפור עם אלפי פירושים שונים ומשונים,
מוציאים דברים מהקשרם העיקר שיוכלו לחיות טוב עם מה שנכתב, "מקדשים" את כל המעשים.

כולנו יודעים ? מניין לך ?

מה שלא שנה רבי, לתלמידים מניין ?
"מִי הָאִישׁ הֶחָכָם וְיָבֵן אֶת זֹאת וַאֲשֶׁר דִּבֶּר פִּי יְהֹוָה אֵלָיו וְיַגִּדָהּ עַל מָה אָבְדָה הָאָרֶץ נִצְּתָה כַמִּדְבָּר מִבְּלִי עֹבֵר: וַיֹּאמֶר יְהֹוָה עַל עָזְבָם אֶת תּוֹרָתִי אֲשֶׁר נָתַתִּי לִפְנֵיהֶם וְלֹא שָׁמְעוּ בְקוֹלִי וְלֹא הָלְכוּ בָהּ: וַיֵּלְכוּ אַחֲרֵי שְׁרִרוּת לִבָּם וְאַחֲרֵי הַבְּעָלִים אֲשֶׁר לִמְּדוּם אֲבוֹתָם:"

שנאמר:
"ויזבח זבחים לאלהי אביו יצחק אמר רבי יהושע בן לוי חזרתי על כל בעלי אגדה שבדרום שיאמרו לי פסוק זה ולא אמרו לי עד שעמדתי עם יהודה בן פדייה בן אחותו של בן הקפר ואמר לי הרב והתלמיד שהיו מהלכין בדרך בתחלה שואלים בשלום התלמיד ואח"כ שואלים בשלום הרב א"ר הונא כד אתא רבי יהושע בן לוי לטבריה שאליה לרבי יוחנן ולריש לקיש רבי יוחנן אמר שחייב אדם בכבוד אביו יותר מכבוד זקינו וריש לקיש אמר על ברית השבטים הקריב בר קפרא ור' יוסף בר פטרוס חד מנהון אמר מה אבא היה להוט אחר גרונו אף אני להוט אחר גרוני ואוחרנא אמר מה אבא משנה בן מבניו אף אני משנה בן מבני"

וכבר אין צורך ב"לֹא יוּכַל לְבַכֵּר אֶת בֶּן הָאֲהוּבָה עַל פְּנֵי בֶן הַשְּׂנוּאָה הַבְּכֹר: כִּי אֶת הַבְּכֹר בֶּן הַשְּׂנוּאָה יַכִּיר לָתֶת לוֹ פִּי שְׁנַיִם בְּכֹל אֲשֶׁר יִמָּצֵא לוֹ כִּי הוּא רֵאשִׁית אֹנוֹ לוֹ מִשְׁפַּט הַבְּכֹרָה:" כך שלא ידעתי מהיכן ההמצאה "והוא שיהיה הבן ממלא מקום אבותיו בחכמה וביראה"

DUDIN1

New member
מנשה ואפרים

אם אני זוכר נכון שם הוא גם פירגן על מנשה לא מעט. ואחר כך הסביר את העדפת אפרים.
אם אתה יודע בברכה מברכים כל אחד בכוחותיו. ומאחלים לו למצות אותם כמו בברכות שברך את הבנים שלו ואפילו העיר להם דברים קשים.
וכל אחד קיבל את זה בהבנה. הם לא היו אנשים כמונו זה אנשים רציניים וכל אחד יודע את מקומו.
ותהיה בטוח אחרי שיוסף אכל אותה אצל עצמו כבר ידע איך להעניק שכל אחד יהיה שמח בחלקו.
ואגב, אולי צדקתי? ויש אצלך נקודה של פספוס כזה בבית? ולכן יש לך לבטים?

גם לזה יש פתרון.
חזק ואמץ אחי!!!

ממש לא !!!

לא העדיפו מישהו אחר במקומי בבית, לא ! אבל נסיון נחמד.

מה שברור שלמרות שהוא שיבח את שניהם הוא שיכל את ידיו, כדי להגיד שהצעיר יותר טוב מהמבוגר. וכמה שהם היו רציניים ושונים מהיום לדבריך, זה עדיין מעליב מאוד.
לא כך ?

זאבי110

New member
אז התוירה שלי בשלשויידעס על זה...

על פי המבואר בזוהר הקודייש:
שכמו שאברהם העיף את כל הילדים האחרים שלו את ישמעל ובני הפילגשים כדי להעמיד את המיוחד את את יצחק. וכמו שיצחק העיף את עשו כדי להעמיד את יעקב כממשיך. ככה ממש רצה לעשות יעקב עם יוסף, אבל היה לו תנאי שגם הוא יעביר את זה לבן המובחר שלו, שזה אפרים.
שים לב לפסוקים, זה מתיישב כמין חומר, שיוסף בא לאביו כדי לקבל את הברכות, הביא לו שתי ילדים, יעקב בוחר ילד אחד, יוסף מתנגד, ואז יעקב קורא לשאר בניו. הכוונה מבואר בזוהר, שמכיון שיוסף לא הסכים להמשיך את זה המסורת הממליכה רק בן אחד, לכן יעקב לא נתן ליוסף את אותם ברכות שהוא קיבל מאביו ומסבו, ובגלל זה קרא לילדים והודיע להם שהם עתידים לסבול באחרית הימים, בגלל שהוא מברך את כל אחד בהנהגה גדולה, שלכן תהיה מחלוקת גדולה.
אני אמור לפתוח את זה על הנבואה הזו שמתגשמת לנגד עינינו, שלכל אחד יש כח הנהגה, לכן רבים כל היום עד כדי שפיכות דמים....
מה אומרים? אשיינע תיירע בשביל 70 איש בבית כנסת שמסריח מהערינג??? התעוררתי לזה בזכות תוהה ומטעה... כשזה יודפס ותגלו את זה, תזכרו שאתם הייתם ראשונים, גיט שאבעס

DUDIN1

New member
די כמה אפשר?

על מה אתה מדבר מוישי? מה נמאס? אני לא מבין למה לא מתייחסים אבל אני מתייחס ורוצה להבין מה הבעיה. זה לא תמיד הפתרון שתדע משה. יש כאלה שעשו תפנית והתאכזבו אפשר לראות בעיין נכונה את הכל ולהרגע. לפעמים זה לחץ מהבית או סתם ככה משברים שישנם וזה יש בכל מקום ויהיה תמיד.. לפעמים זה הולך עם האדם ולא משנה היכן הוא. לפעמים הפיתרון הוא אנא עארף תבדוק תדבר מה הבעיה. ננסה נבין נשתתף, אחי.
בהצלחה

מושי2133

New member
תודה.

זה בעיקר מגיע פעם בחודשים בערך שאני עובר על כל העבירות שבעולם אני נופל וקם זה כבר כמה שנים

למעלה