די כבר!!

דחלילי

New member
די כבר!!

למה אני צריך לקרוא הודעות עם דמעות בעיניים?! לא די לנו השנאת חינם המוצגת בתקשורת בנושא הדרת נשים? לא די לנו בדמוקרטיה שמטיחה את הדעה של השני בפרצופו ואומרת לו "אידיוט!" ? לא די לנו שנאה בין יהודים לערבים? בין העולם ליהודים? בין ילדים להורים, והורים להוריהם? חלאס כבר! מה קרה לפורום הזה? ספר יקר ואבינטו הם המנהלים של הפורום. גם הם נותנים את הגוון שלהם לפורום... אבל מה איתנו? הכותבים, והמגיבים..? למה לקחת לידים משהו יפה ולקווצ'ץ' אותו ולזרוק לזבל? איפה האהבה? איפה היא? איפה הצביעות? להיות נחמד לבנאדם אפילו אם אנחנו לא מרגישים אהבה אליו ככה, לפחות שירגיש טוב. אהוד. רצוי. זו הבמה הכי מחבקת לדתיים כמוני שדווקא פה אני יכול לדבר בפתיחות על הנטיה המינית של הנפש הטבעית שלי, ולדון ולשמוע דעות ולהגיב לדעות של אחרים.. למה זה צריך להראות מגעיל? טרולי? כי בסופו של דבר מי ששם את הטרול בפורום מראה את הטרול. למה שיהיה בכלל קיים? מי צריך טרול בכלל? למה לתת לו אפשרות קיום? לאהוב חובה היא מהתורה! "וגם המקורבים אליו והוכיחם (אנשים שחוטאים שוב ושוב ומנסה להושיבם בתשובה) ולא שבו מעונותיהם - שמצוה לשנאותם, מצווה לאהבם גם כן. ושתיהן הן אמת: שנאה מצד הרע שבהם (היצר הרע, והמעשים הרעים שנובעים משליטת היצר הרע על האדם) ואהבה בחינת הטוב הגנוז שבהם שהוא ניצוץ אלקות שבתוכם המחיה את נפשם האלקית..." (תניא פרק ל"ב) אפילו יהודי, ועזבו רגשות אישיים לרגע, שמצווה לשנאותו, בו בזמן מצווה לאהבו. מצווה דאורייתא, כי למרות שהוא לא נראה לנו אפילו לעיני התורה, עדין הוא יהודי, הוא חלק אלקה ממעל ממש, ומצווה לאהבה אותו בכל לבבי. וזה קשה לאהוב כשלא אוהבים באמת. אבל זו מצווה. "משלא לשמה בא לשמה" ולכן אפילו כך, צריך לפחות להתנתהג כאילו אנחנו אוהבים אחד את השני, ולאט לאט ללמוד להרגיש את זה. כי כולנו אחד. ה' אחד. ב"ה נאהב אחד את השני, כמו שהרב שלי אמר "שנרצה לצרפת אחד את השני מרוב אהבה!!" שנזכה לשלמות השכל, והמידות, להבין ולהרגיש שהכל זה ה'. לא אלקות. ה' ממש. שיהיה שבת שלום שלא יעבור וכבר נזכה בזכותנו, ועבודתינו שביהמ"ק יבנה יחי המלך משיח בן דוד שנזכה לקבל את התורה בפנימיות ואהבה

Mister Pinto

New member
כל הכבוד

סוף סוף. מילה במילה. מה שקורה כאן בימים האחרונים הוריד לי את החשק להגיב ולהשתתף בדיונים הללו. זה נחמד שיש שיח כזה, אבל הצורה שבו הוא מתנהל לקוי ביותר... גם לנו יש מה ללמוד, ולא רק להם שנכנסו לפורום וכתבו. אפשר להגיב בצורה יפה יותר, לא לשפוך את כל הכעס בתקופנות אחד על השני... אין פה אשמים, אבל יש פה עיוורים... וחבל.. הלוואי שאחרי ההודעה הזו הכל יחזור לקדמותו :)

דחלילי

New member
אמן

העניין הוא שלמדתי בהיותי בתנועת חב"ד, שאי אפשר להלחם ברע עם רע. זה כמו לקחת את הרכב על טורים גבוהים וללחוץ על הברקס והגז באותו הזמן.. זה לא עובד. צריך להיות הקלאצ' (מצמד). ולהעביר את הסיטואציה להילוך שאנחנו רוצים, ולשלב חזרה את המנוע הרץ לטובתינו. איך למדתי את זה על בשרי? בהנחת תפילין בימי שישי הסתובבה אלי אישה צעירה ואמרה לי: "איך אתם לא מתביישים. תסתלקו מפה, אתם בכלל לא אמורים להיות פה! חוצפנים..." אז בהיותי עם הבנה שהיא יהודיה שרוצה לקיים מצוות אבל טרם הבינה זאת עניתי לה בנעימות "שבת שלום גברתי.." וזהו היא שתקה. לא היה לה מה להגיד. היא לא ידעה או חשבה שאני אבוא אליה בגישה כזאת, היא פשוט היתה בשוק. כי היא חשבה שאני אנסה להלחם באש עם עוד אש צריך להתחיל לאהוב. אנחנו סתם משחקים אותה. למה להומו שיכול להתאהב בגברים, ולרצות לעשות כל מיני דברים איתם כמו להתחתן.. למה כלכך קשה לו לאהוב. אדרבה! צריך להיות קל לקהילתנו אני מאמין- יותר קל להבין את השונה ולאהוב אותו למרות המסביב

Nחמן

New member
דחלילי וגם אביעד!

שניכם אנשים נפלאים ולשמחתי רוב גולשי הפורום הם כאלה. יתכן, שחלק מדברי הביקורת מכוונים כלפיי ובצדק. מי שמכיר אותי מקרוב יודע, שצריך כוח עצום כדי להוציא אותי משיווי משקלי. אם תחפשו היטב בכל הפורום לא תמצאו ביטוי דומה אצלי במשך 7 שנות כתיבה. הנה ראו זה פלא: שני הטרולים, שגרמו לנעיצת השרשור של גמינדס נעלמו מהפורום למשך יום אחד ואולי גם לצמיתות (אולי הלכו להר סיני לחפש את השכל, שאבד להם שם...
). אין לי כעס עליהם אלא רחמנות. מי שאיננו יודע לצטט פסוק ידוע מהתנ"ך בא ללמד אותי תנ"ך מהו, תבין, מהו האופן, שבו עליי להתייחס אליו. ראו עוד: אף אחד מאיתנו איננו מושלם. השאלה היא, האם אנו מכירים בעובדה זאת או שמא אנו חושבים עצמנו לדובריו של הקב"ה. אי לכך אתם אנשים מקסימים ויש לכם מקום נכבד וחשוב כאן בפורום. אני מקווה, שלא אני ולא אחרים יצטרכו להשתמש בביטוים אלה, שבאמת אינם יפים ואינם ראוים, אלא נכתבו בלית ברירה. היו ברוכים והמשיכו לכתוב תוך הסתמכות על הכלל הנפלא ולו על שני טרולים, שרוצים לתקן את כל העולם מלבד את עצמם. אוהב מכל ה-
נח

avitano

New member

מאחל ומקווה שכולם ילמדו לאהוב אני מבין את הכעס והתסכול כאשר נכנס לכאן טרול ואין הרבה מה לעשות נגד התופעה ובכל זאת הייתי שמח אם היינו אוהבים כאן אחד את השני קצת יותר

למעלה