די! זה באמת משגע אותי!

OrEl74

Well-known member
מנהל
די! זה באמת משגע אותי!

אני יודע שכבר דיברנו על זה ודשנו בזה אבל אני באמת לא מצליח להבין למה לעזאזל יש פערים כל כך גדולים בין המזרח למערב.
בזמן שבמערב יש 7 קבוצות עם מאזן חיובי + 2 קבוצות שעומדות על 50& ועוד איזו אוקלהומה אחת שנושפת לכולם שם בעורף במזרח יש 5 קבוצות עם מאזן חיובי ואת מילווקי עם 50% וזהו, מכאן והלאה פשוט ירידה תלולה.
לא ברור לי מאזן הכוחות זה ואיך זה קורה והכי גרוע, אני גם לא רואה את זה משתנה.

לצורך הדוגמא, ניקח את דוראנט שיהיה שחקן חופשי בקרוב.
מישהו רואה אותו חותם במילווקי שהעמידו קבוצה חביבה מאוד? או בשארלוט שיש לה אחלה בסיס לקבוצה (עזבו את זה שמשום מה משהו שם לא דופק בכלל העונה) או אפילו בטורנטו שהיא מובילת המזרח אבל מה הסיכוי שהם יצליחו להנחית שם סופרסטאר ברמות הגבוהות באמת?
לעומת זאת, יש משהו כמו 10 קבוצות במערב שאני בכיף קורה אחד כמו דוראנט משחק שם (כולל אוקלהומה כמובן)
ועוד יותר משגע אותי שהמערב רק הולך ומתחזק עם שחקן כמו רונדו שעובר לדאלאס.

פלא שלברון החליט להישאר במזרח? החיים שם הרבה יותר קלים...

dark happy shadow

Member
מנהל
השיטה אולי אשמה?
במידה והיו מחליפים בעלים לקבוצות כושלות כמו שבאירופה מורידים ליגה או מדיחים מהמפעל ומכניסים קבוצות אחרות במקום.
&nbsp
הניהול אולי כושל וצריך לסלק בעלים עם מקבוצות כושלות/לא חזקות איך שלא תקרא לזה.

billc

New member
רומא לא נבנתה ביום אחד, לדעתי יש שיפור במזרח

אבל יש דיבור בליגה, להתחיל להעביר קבוצות מהמערב למזרח ולהפך, לדעתי זה הפתרון והוא חובה

rapgamer4ever

New member
זה פתרון זמני ולא יותר הגיוני בעיני

נגיד שתחליף בין ממפיס למילווקי- מי אומר שבעוד 4 שנים מהיום המצב לא יהיה הפוך והחזקה מביניהן שוב תהיה במערב?

billc

New member
הייתי מעביר את כל טקסס למזרח, יוסטון דאלאס והספרס

הייתי תורם להם את פילי, אורלנדו ושרלוט

rapgamer4ever

New member
עדיין לא מבין איפה ההיגיון פה

זה פתרון מלאכותי וקצר טווח. ספציפית גם לא הגיוני להעביר קבוצות מזרחיות באופן מובהק ולצרף אותן לקונפרנס המערבי. כל הרעיון מאחורי הקונפרנסים הוא לחסוך נסיעות וטיסות ארוכות.
לא מבין לשם מה צריך לבצע חילופים מלאכותיים כשאפשר ליצור בקלות שיטה הוגנת ומאוזנת.

billc

New member
אוקי יש לי פתרון יצירתי אחר, מבחינת משחקים זה יהיה זהה

לא יהיו בתים, יהיו רק קונפרנס, אז דאלאס תשחק את אותם 4 משחקים שהיא שיחקה נגד קבוצה מהמערב, אבל הדרוג שלה יהיה במזרח
כנ"ל ספרס ויוסטון

אז ככה, מבחינת לוח משחקים הקבוצות שנבחר למשל דאלאס היא תהיה שייכת למערב, מבחינת טבלה ודירוג היא תשב במזרח

billc

New member
כי אתה לא פותר את הבעיה, הפערים ישארו

המזרח ימשיך להסריח רשמית, רק הפלייאוף יראה יותר יפה
הפתרון שלי כולל ליגה ופלייאוף

rapgamer4ever

New member
אבל למי אכפת אם המזרח יסריח? כבר לא תהיה לכך משמעות

כי כל ההפרדה הזאת של מזרח/מערב תאבד מהערך שלה.
זה כבר לא יהיה "5 הקבוצות הכי חזקות בליגה הן מהמערב" אלא "5 הקבוצות הכי חזקות בליגה הן סאן אנטוניו, אוקלהומה, גולדן, ממפיס והקליפרס" (נניח, סתם לשם הדגמה).
&nbsp
נכון, כל עוד לוח המשחקים ישאר על כנו עדיין לקבוצות המזרחיות יהיה "פור" של 3-4 ניצחונות בעונה. זה עדיין לא כזה משמעותי בפלייאוף שבו הן יתקדמו מקום אחד או שניים אבל יפגשו בסיבוב הראשון קבוצות כמו דאלאס או יוסטון במקום את מיאמי, כי פה הפערים בין הקונפרנסים הופכים ללא הוגנים באמת.
&nbsp
אפשר גם לעשות רפורמה קטנה בלוח המשחקים אבל זה כבר משני.

dark happy shadow

Member
מנהל
המזרח כבר לא משהו...
מתי במזרח היה תחרות כמו שיש במערב מספר שנים רצוף?
&nbsp
אני לא זוכר מתי המזרח היה טוב כמו המערב אישית להוציא קבוצה 1 או 2 שהיו חריגות.

ב-2009, שלוש מארבע הקבוצות הכי חזקות בליגה

היו במזרח. בוסטון, אורלנדו, קליבלנד והרביעית היא כמובן האלופה הלייקרס. גם אטלנטה שסיימה רביעית הייתה חזקה באותה עונה. סיפור דומה ב-2010 מבחינת טופ עם אותן קבוצות אבל בוסטון התעוררה רק בפלייאוף אחרי שסיימה 27-27 את העונה הסדירה או משו כזה.
&nbsp
http://www.sports-reference.com/blo...n-conference-vs-eastern-conference-disparity/
&nbsp
אפשר לראות בלינק שב-2009 היחס נצחונות-הפסדים באמת היה לטובת המזרח עם 51.3% בהד טו הד. חוץ מאותה עונה צריך ללכת עד שנות ה-90 כדי לראות עונות בהן המזרח חזק יותר בממוצע.

dark happy shadow

Member
מנהל
שנות ה 90 זכורה לי אחת בלבד מהמזרח וכל השאר מהמערב
ככה שתהיה צריך להזכיר לי על איזה קבוצות אתה מדבר ועל איזה עונות.

billc

New member
שנות ה80 היו שייכות למזרח,אמנם הלייקרס היו חזקים אז עם מג'יק

והחברה, אבל רוב הקבוצות החזקות בליגה היו במזרח, עזוב לרגע ש7 האליפויות היו שייכות למזרח
גם מבחינת אחוז נצחונות מזרח מול המערב היו שייכות למזרח, לא בפערים שקיימים היום, אבל עדיין אחוז חיובי

הייתי ילד אבל כל אחד מכיר את אינדיאנה של רג'י מילר

הניס של פטריק יואינג. מיאמי של אלונזו מורנינג, שאקיל והארדאווי באורלנדו. וזה סתם קופץ לי לראש. היו הרבה קבוצות חזקות במזרח.

rapgamer4ever

New member
צריך לעשות פלייאוף פתוח וזהו

16 הקבוצות הטובות בליגה נפגשות. למה שהראשונה במערב תפגוש את אוקלהומה בסיבוב הראשון במקום איזו מילווקי?
אנשים מדברים על פגיעה ביריבויות אבל גם ככה אין יריבויות רציניות בליגה. סאן אנטוניו- אוקלהומה? לא ממש. ממפיס- קליפרס? לא תודה. מפגשים בין חופיים בפלייאוף יכול להוסיף אפילו יותר עניין לדעתי. אני אומר את זה באופן כללי, לאו דוקא לגבי השנה שנראה פלייאוף מטורף במערב אבל לא הוגן.

dark happy shadow

Member
מנהל
זה אחלה רעיון ואני בעד ב 100%
הקבוצות עם ההממוצעים הכי טובים יעלו ובלי מזרח או מערב, ככה מי שנתן יותר וניצח יותר יתוגמל בלי קשר למיקום שלו.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא יודע

מצד אחד זה כנראה הדבר הנכון לעשות והפיתרון הטוב ביותר.
.מצד שני, יש משהו מאוד יפה בעניי בשיטה הזאת של מזרח פוגש מערב ובתחרות הזאת בין המחוזות.
&nbsp
אולי צריך פשוט לצמצם את מספר הקבוצות בליגה וככה יהיו יותר שחקנים טובים במעט קבוצות יחסית (וגם על זה דיברנו בעבר)
&nbsp
לי אין פיתרונות קסם וסביר להניח שגם בליגה בתחבטו בסוגיה הזאת אבל בינתיים כלום לא קורה.
בעיני זה פשוט אבסורד שקבוצה כמו הסלטיקס יכולה למצוא את עצמה בפלייאוף וקבוצה כמו ניו אורלינס עם הכוכב על שלה עלולה לנוח כבכ באפריל.

rapgamer4ever

New member
מה יפה במזרח פוגש מערב?

הרי לא מדובר בנציגים של שתי מחנות אלא בשתי קבוצות שאחת במקרה במזרח ואחת במערב.
אפשר לעשות הרבה רפורמות מרחיקות לכת, אני חושב שההצעה שלי לפתוח את הפלייאוף ל-16 מקומות לא מצריכה שינויים דרסטיים וגם לא בעיתית מבחינה כלכלית או לוגיסטית. היא פשוט יותר ספורטיבית ויותר הוגנת.
למה אינדיאנה הגיעה לגמר המזרח בשנה שעברה במקום לעוף בסיבוב הראשון בפלייאוף מול גולדן או ממפיס?
למה מיאמי טיילה לגמר בזמן שהספארס נאבקו ב-3 קבוצות הרבה יותר חזקות מכל יריבה שההיט פגשו בשנה שעברה?
למה אנחנו מדברים כבר עכשיו בפאקינג דצמבר על כך שהקבוצה הכי טובה בליגה בחודשיים הראשונים צריכה לעשות לחשוב על טנקינג ולברוח מהמקום הראשון כדי לא לפגוש את אוקלהומה?
&nbsp
המצב תמיד היה לא לגמרי שוויוני וספורטיבי אבל בשנים האחרונות הוא רק הולך והופך לאבסורדי יותר. יש 8 קבוצות במערב שהן על גבול הפייבוריטיות במזרח. זה לא הוגן כלפי ניו אורלינס אבל עוד יותר לא הוגן כלפי ה-8 הבכירות במערב שיצטרכו לקרוע אחת את השנייה בזמן שבצד השני של הליגה משחקות קבוצות נחותות בהרבה.

dark happy shadow

Member
מנהל
rapgamer4ever צודק לדעתי
בשביל להוריד את מספר הקבוצות בליגה זה מחייב הרבה שינויים שאי אפשר לבצע בשנה אחת למרות שזה גם מוצדק, בעוד שמיקום של פיילאוף של 16 הטובות ביותר ולא על פי חוף יחייב את קבוצות המזרח כולל את המלך העלצן לשחק כל השנה וקשה בשביל להגיע בכלל לפלייאוף וזה הכי ספורטיבי בשביל כולם.

למעלה