די דחוף...

די דחוף...

רוב התעודות כשרות, שהיו בחנויות/דוכני/מסעדות התחנה המרכזית החדשה בת"א, נעלמו, ובמקומן יש עכשיו "תעודות השגחה" של רבנות ת"א.. מה זה אומר
מה משמעות תעודת ההשגחה הזו
למה לא תעודת כשרות רגילה
יש לציין כי באחת המסעדות, נמכר גם בשר וגם חלב, וזה מצויין בגוף התעודה.. רציתי לצלם את אחת התעודות, כדי להביא דוגמא, אך המוכר סירב והראה ת'אותיות הקטנות המוכרות מתעודת הכשרות האוסרות על צילום התעודה.. רק מי שבאמת יודע.. תודה

asaf2000

New member
מדובר בזיופי כשרות

"תעודת השגחה" זו תעודה שמופצת על ידי גופים שאין להם סמכות לתת הכשרים והיא מהווה תחליף זול לכשרות של הרבנות הראשית.

Ben2056

New member
תשובה מפורטת

בס"ד כדי להבין את העניין אתן רקע כללי: על פי החוק בארץ, הגוף היחידי שמוסמך לתת כשרות לבתי עסק זה הרבנות והמועצות הדתיות. עסק שרוצה לכתוב על עצמו את המילה "כשר" חייב על פי החוק שיהיה לו תעודת כשרות בתוקף של הרבנות או המועצה הדתית. אפילו אם יש לו הכשר מהבאבא-סאלי אבל אין לו תעודה של רבנות הוא לא יכול על פי החוק להגיד שהוא "כשר". ולכן בדצ"ים פרטיים שעל פי החוק אינם מוסמכים לתת כשרות, נותנים רק "תעודת השגחה". לא קוראים לזה "תעודת כשרות" אלא "תעודת השגחה" וזה מין ניצול של פירצה בחוק. וגם על מוצרים כמו במבה ובסלי שיש עליהם חותמת בד"צ לא יהיה כתוב אף פעם "כשר בהשגחת בד"צ העדה החרדית" אלא "בהשגחת העדה החרדית" עד כאן רקע כללי לגבי הבדצי"ם למינהם. כל אחד יכול להקים בד"צ מבחינה טכנית. מחר אני גם יכול לפתוח משרד ולקרוא לעצמי בד"צ. בד"צ זה ארגון פרטי שכפי הידוע לי לא מפוקח על ידי שום גורם ממשלתי. מקור סמכותם של הבדצ"ים שנותנים כשרות זה האמון שנותנים בהם אלו שמכירים אותם. יש בדצי"ם שמנוהלים על ידי תלמידי חכמים מוכרים והציבור החרדי סומך עליהם. לדוגמה: העדה החרדית,הרב לנדא,יורה דעה,הרב רובין ועוד. אבל - יש הרבה אנשים שקוראים לעצמם בד"צ ואינם מוכרים כלל וכשרותם אינה כשרות כלל. תמורת 500 ש"ח הם שולחים בפקס תעודת כשרות לכל מי שרוצה בלי לראות את המקום בכלל. כי כמו שאמרתי כל אחד יכול להקים בד"צ. ודבר זה נפוץ בתחנה מרכזית ובעוד מקומות. לכן אם יש תעודת כשרות של הרבנות המקומית או של בד"צ מוכר, יש כשרות מוסמכת. אבל אם זה סתם "תעודת השגחה" של מישהו שאף אחד לא מכיר אותו, אני לא הייתי נכנס לשם בכלל.

נראה לי...

מסברה ולא מידיעה... שתעודת ההשגחה היא בגלל שיש מהם שמתחילים לעבוד בטרם צאת השבת, ואחד מרבני העיר בעבר פסק על אף כן לתת להם תעודות כשרות - כי מוטב יאכלו בשר תמותות שחוטות ואל יאכלו בשר נבלות.

Ben2056

New member
אל תהיה בטוח!

נאמן למקורות אמר סברא בלבד ולא אמר ידיעה והוא הדגיש את זה. תעודות "השגחה" של ארגון לא מוכר הינם בחזקת טרף לענ"ד. אם לא בדקת עם הרבנות וידוע לך באופן ודאי שזה כשר בבקשה אל תאכל שם

למעלה