די אן די מודרני.....

shezifus

New member
Hש משחקי תפקידים מודרניים

למשל יש משחק מבוסס ג'יימס בונד ומשחק ריגול נוסף בשם טופ סיקרט (נידמה לי ) שיחקתי בהם לפני 15 שנה בערך יש גם משחק מאפיה שהוא די מודרני ונקרא גנג באסטרס וכמובן יש את המשחקים שהם יותר קרובים למדע בדיוני

shadowfax

New member
רעיונות לקידום

הם לקוחים מתוך קדימונים של הD20 המודרנית (D&D מודרני) ואינם מקוריים: יש ליצור בבסיס 6 סיגי דמויות 1) דמות כוחנית. 2) דמות זריזה. 3) דמות חסונה. 4) דמות חכמה. 5) דמות תבונתית. 6) דמות כריזמתית. כל סוג דמות מייצג תכונה כמובן, עכשיו כל דרגה שחקן יכול לקחת דמות מסוג אחר, כל סוג דמות מאפשר לו לפתח את הכישרונות באותו תחום (דמות שלקחה מקצוע של דמות כוחנית יכולה לפתח את הכישורים שקשורים לכוח). מקצועות היוקרה הם למעשה המקצועות ה"רגילים" שוטר,חייל,סוס יאור וכו' כאשר לכל אחד מהם יש דרישות מסויימות (בדומה למקצועות היוקרה הרגילים) מעל המקצועות האלו ישנם מקצועות התמחות כמו שוטר בSWAP (יחידה מיוחדת של המשטרה) שדורשים מקצועות בסיסים ויוקרה.

magnus the red

New member
למה דווקא D&D?

כלומר: למה לקחת מערכת לא מתאימה ולנסות להתאים אותה? הרי גם אם "תתאים" את חוקי הנשקים ותוסיף כשרונות וכאלה, עדיין תשאר עם מערכת של דרגות ונק"פ עולה, וקשה לי להאמין שאתה רוצה מערכת בה אדם מנוסה יכול לחטוף מחסנית שלמה\ פגז בזוקה\ שלושה רימוני יד בלי למות, נכון? חוץ מזה, למה לעבוד קשה כדי לעשות את מה שמישהו עשה יותר כבר, וכנראה יותר טוב? כבר המליצו על שיטות, אני רק יכול לחזור ולהמליץ על shadowrun שהיא שיטה חביבה (קצת מסורבלת לטעמי) ועם ספר חוקים ובעיקר ספרי עזר ממש טובים.

Ferenheit

New member
אם יש שיטה

שהמכניקה שלה גרועה ביותר - הרי זו שאדוראן. מלכת הגלגולים הטפשיים. אני אמנם גם לא חובב של העולם והייתי משחק רבות בעולם ללא קסם וללא מפלצות (גובליניזציה). השיטה עצמה גרועה מאוד. מו"ד לא מתאימה לעולם מודרני בהיבטים מעטים ביותר וכל הפערים פתירים (שאלת הנק"פ היא המטרידה ביותר, לדעתי, ושיטות Grim-n-Gritty או שיטת נק"פ\פצעים שהוצגה ב"מלחמת הכוכבים ק20" שתיהן פותרות את הבעיה יפה (בדרגות שונות של קטלניות במערכה).

בויבנד00

New member
מצטער על הבורות

אבל אני חדש בכל העניין של הדי אן די המודרני, אני רוצה לשאול איפה אני יכול להשיג חומר וספרים שקשורים בדי אן די מודרני? אני ממש בעניין הזה ורוצה להתחיל לשחק.

backdoorslam

New member
מדובר ב...

אם אתה מתכוון למשחק בסגנון מודרני של חברת wizards הזכרנו ושיבחנו, מדובר בספר שנקרא D20 modern ואני יודע שאפשר להשיג אותו דרך הפונדק. מישהו המליץ פה על שיטה גנרית - GURPS - מומלץ מאוד! הם מאוד מנסים להתחקות אחר פיסיקה מציאותית. גארפס זו שיטה אחת, שאתה יכול לשחק איתה בכל סיגנון - והיא עובדת מצויין. אני לא ממש בטוח שהספר קיים בארץ.

ogmios

New member
Et tu, וקצת על שיטות אונברסליות

קודם כל - Ogmios. אולי Ogma. אם אתה ממש מוכרח אז Ogmah. קצת על שיטות אוניברסליות: הרעיון הכללי הוא שעם אותם חוקים בסיסים אפשר לשחק הכל מגיבורי על ועד פנטזיה אפלה, ממד"ב קשוח ועד משחק תפקידים של מנחים הערוץ החדשות. יש כמה שיטות כאלה בכללן HERO System (מבית HERO Games, המועדפת עלי), GURPS (ראשי תיבות של Generic Universal Role-Playing System, מבית היוצר של סטיב ג'קסון - לא, לא זה מספרי כישוף) ואם אני לא טועה D20 גם אמורה להיות כזו (אבל אני לא ממש בקיא) מילת אזהרה לפני שאתה נכנס לשיטה שכזו - מדובר על הרבה עבודה. צריך לזכור שבגלל שהשיטה אמורה להתאים למגוון רחב של עולמות היא הרבה פחות ספציפית משיטה שמכוונת לז'אנר או לעולם ספציפי ותצטך להשקיע עבודה בלהתאים אותה לצרכיך. היה כבר מי שתיאר את HERO בתור שיטה שהיא לא שיטת למשחקי תפקידים אלא שיטה לכתיבת שיטות למשחקי תפקידים (ערן?!). מצד שני, עדיין לא מצאתי שיטה שנותנת לך ליצור את עולם המערכה שלך בדיוק כמו שאתה רוצה אותו בלי שום הנחות מוקדמות של השיטה כמו שHERO מאפשר לך (חוץ מכמובן פרי-פורם, אבל זה לא בscope של הדיון). אדיוס, אוגמיוס

בויבנד00

New member
נראה לי

שלעשות ניתוח פלסטי כמו שמישהו הציע (עמכם הסליחה אני באמת לא זוכר מי), לחוקים של הדי אן די של ימי הביניים ולהמיר את זה למודרניות של היום יהיה יותר אפקטיבי, אני יוכל לשלוט בחוקים שמאפיינים את העולם שאני ייצור, בכל אופן באמת המון המון תודה לכל מי שענה ועזר... נתתם לי המון רעיונות.

backdoorslam

New member
קצת על GURPS

גארפס כשיטה גנרית עושה עבודה מצויינת. עיקריה טמונים בבניית דמות מאוזנת (מזכיר מאוד את פיוז'ן). בבניית הדמות אנחנו מעניקים לדמות יתרונות וחסרונות - תכונות מסויימות שיכולות להועיל לדמות או להזיק לה, אך בכל מקרה הם יוצרים דמות עמוקה (חסרון יכול להיות מום, דיסלקציה, לבקנות או בעיות נפשיות שונות). עקרון חזק נוסף בגארפס הוא בניית תשתית לשיטה ריאליסטית. בניגוד, נגיד, לD&D או HERO, כאן ברירת המחדל היא יצירת "אנשים רגילים" למרות שאפשר גם להתמקד במערכה על-טבעית. חוקי הקרבות באים בשני פרקים. אנחנו יכולים לבחור אם להשתמש בשיטת קרבות "מסובכת" או "פשוטה". דבר אחרון. גארפס פשוטה מאוד! בניגוד לשיטות הגנריות האחרות (כמו HERO או D20), גארפס כוללת מעט מאוד תוכונות בסיס. 4 למעשה. וזה בעיקרון כמעט הכל. לא צריך קוביות מיוחדות - משתמשים בק6 - וזהו.

ogmios

New member
*אהמ* התרעמות קלה

לא ניכנס כאן לוויכוחים תיאולוגים על מי עדיפה - GURPS או HERO כי בחיים לא נצא מזה, אבל יש משפט אחד בהודעה שלך שאני חייב להתרעם עליו. > עקרון חזק נוסף בגארפס הוא בניית תשתית לשיטה ריאליסטית. בניגוד, > נגיד, לD&D או HERO, כאן ברירת המחדל היא יצירת "אנשים רגילים" למרות > שאפשר גם להתמקד במערכה על-טבעית נכון שHERO נולדה מתוך Champions במקור, אבל החוקים שלה התפתחו הרבה מאז. אני ניהלתי מערכה בה השחקנים שלי שיחקו פלוגה של כומתות ירוקות שאבדו אי-שם בג'ונגלים של האמזונס בHERO ברמת ריאליזם שלא הייתה מביישת פרק טוב בER - עייפות, פציעות, דימומים, מעקב אחרי השפעה של כל פגיעה בנפרד, פגיעות קריטיות ומה לא. להזכיר את HERO ואת D&D באותו משפט יהיה פשוט פשע. בסופו של דבר, GURPS ו-HERO מכוונות לאותו הרעיון פחות או יותר, וההבדל ביניהם הוא עניין של טעם. אדיוס, אוגמיוס

Ferenheit

New member
את HERO אני לא מכיר ממש

לא מדובר בשיטת הגיבורים של מרוול נכון ? אבל את גרפס קצת כן. הספרים של גרפס תמיד עשו אותי עצוב - מצד אחד הם הכי עשירים בחומר ומעניינים יותר מכל דבר אחר שראיתי (אני קורא את גרפס סייברפאנק רק בשביל ההשראה), ומצד שני השיטה מאוד מפושטת (יותר מדי מפושטת), מאוד לא גמישה [לא מתאימה לקמפיין אפי ממש, מצטער, אני מדבר על שחייה במעלה מפל כאן כמיומנות טבעית]. אף שיטה היא לא ריאליסטית ממש (גם לא רולמאסטר ששואפת לכך). הסיבה היא שבמציאות התכונות שלנו מורכבות מאוד, המיומנויות שלנו מורכבות מאוד והמשימות שלנו מורכבות מאוד.וזה בלי נשק ולחשים - שוברי חוקים ידועים [ברוב השיטות אותו סוג נזק משמש לנשק מוחץ, דוקר וחותך, לשריפה ולחומצה ולחשמל]. הפישוט כאן הוא הכרחי כי: א. אי אפשר אחרת. ב. מי רוצה משחק ריאליסטי באמת (ואני אביר הריאליזם). לצורך הענין, המציאות היא שיטה כל כך מסובכת שהצורה הכי נאמנה לתאר אותה היא פריפורם (בגלל זה אנשים מעדיפים נשק מאיים על נשק שגורם יותר נזק, הם לא משקללים שיטה). ------------------------------- You must learn this well מינאמוטו מוסאשי

ogmios

New member
עוד קצת HERO

ראשית - נכון, לא מדובר על שיטת גיבורי העל של מארוול שנקראית Marvel Super Heroes, או בגרסתו החדשה Marvel Universe Roleplaying Game (אמור לצאת ביוני), אלא בשיטה אוניברסלית של חברת HERO Games (עבדו פעם עם ICE הי"ד, עבדו פעם עם R. Talsarion Games, כיום חברה עצמאית לחלוטין). דבר אחד בטוח HERO היא לא GURPS. אם כבר, HERO היא גמישה מידי - מעבר לכשרונות ולתכנוות (שגם כאן הGM צריך להחליט מה מתאים לקמפייגן שלו ובאיזה אופן), היופי העיקרי בשיטה הוא הכוחות. יש בשיטה משהו כמו שלושים כוחות בסיסיים שניתן להוסיף להם מגבלות (שמפחיתות את עלות הכוח) ויתרונות (שמעלים את עלותו). בעזרת הכוחות האלה מייצגים כוחות על של מוטאנטים בעולם מארוול, לחשים בעולם פנטזיה, ציוד היי-טק מתקדם בקפייגן סייברפאנק ואת היכולת הבלתי מוגבלת לעלות על העצבים של מנחים קולניים בערוץ 6. על הGM מוטלת המשימה הקשה להחליט איך מותר ואסור לקנות כוחות בעולם המערכה שלו. לדוגמה - בסייברפאנק הGM יכול להחליט שכל כוח שנקנה חייב להקנות עם החסרון פוקוס (כלומר שדרוש עצם פיזי כלשהו כדי להפעיל אותו), שכוחות יכולים להיקנות בכסף במקום בנקודות ושאסור לקנות כוחות מנטליים. לגבי ריאליזם - אתה כנראה צודק. תן לי לתקן את דברי - מתוך השיטות שהן לא פריפורם ושכן מנסות להיות ריאליסטיות, HERO מצליחה בצורה טובה מאד מבלי להיכנס לעשרות אלפי הטבלאות של Rolemaster. אדיוס, אוגמיוס

Ferenheit

New member
בוא נעשה השוואה פשוטה בין שיטת

ייצוג הנזק בשיטות השונות (אני כבר פירטתי נק"פ מסוגים שונים בשיטות ק20, ספר לי על הירו.

ogmios

New member
HERO על קצה המזלג

הנזק בHERO מתחלק לשני סוגים - BODY שמקביל בערך לנק"פ וSTUN שמייצג את ההלם שדמות סופגת ממכה. לדוגמה - חבטה בעורף במחבט בייסבול כנראה לא תהרוג מישהו, אבל תסדר לו שעתיים-שלוש של חלומות מתוקים. BODY הוא תכונה כמו כל תכונה אחרת (כח, כושר, זריזות, וכו') ונע בין 0 ל20 לבני אדם רגילים. STUN הוא תכונה מחושבת שערך הבסיס שלה הוא BODY + חצי מהכושר + חצי מהכח, אבל כמובן שניתן גם אותה להגביר בתשלום של נקודות דמות. בHERO יש בגדול שני סוגים של התקפות - התקפות רגילות והתקפות הורגות. בהתקפה רגילה מגלגלים את כמות הSTUN שגרמת ובנוסף, עבור כל קוביה נגרם נזק של 0 BODY עם גלגת 1, 1 BODY אם גלגלת 2-5 ו2 BODY אם גלגלת 6. בהתקפה הורגת מגלגלים את נזק הBODY שעשית ומכפילים אותו ב"כופל ההלם" (שיכול להקע או ע"י גלגול של 1d6-1 או עפ"י איזור הפגיעה, תלוי באיזה חוקים אופציונאליים רוצים להשתמש) ומקבלים את נזק ההלם. משני הנזקים האלה מופחת ערך השריון של הדמות לפני שבודקים את ההשפעה שלהם על הדמות. צריך לזכור שHERO מנסה להיות שיטה אוניברסאלית שמתאימה מחד לגיבורי על מצויירים בארבעה צבעים כמו סופרמן ומצד שני למערכות הריאליסטיות הכי קשוחות בעולם, כך שכל מה שמפורט כאן הוא בגדר חוק אפשרי בלבד. אם נזק הSTUN של ההתקפה גדול או שווה לכושר של הדמות, היא המומה - היא מתפקדת בחצי ביכולות הקרב שלה (OCV ו-DCV), כוחות שהיא הפעילב נכבים והיא מאבדת את התור הבא שלה בזמן שהיא מתאוששת. אם הSTUN של הדמות ירד ל0 ומטה היא התעלפה ואינה מסוגלת לעשות דבר עד שתאושש. דמות שהBODY שלה יורד ל0 מחוסרת הכרה וממשיכה לאבד 1 BODY בכל תור (אלא אם כן משתמשים בחוקי פציעות אחרים) ותמות מוות סופי כשתגיע למינוס ערך הBODY המקורי שלה. איבר נשפגע בנזק שווה לחצי מסה"כ הBODY (לפני או אחרי ההכפלה בגלל מיקום הפגיעה) נפגע בצורה קשה והדמות תסבול השפעות נוספות בהתאם למיקום הפגיעה. איבר שסופג נזק ששוה לסה"כ הBODY (לפני או אחרי ההכפלה) יוצא מכלל פעולה. זה בגדול מה שמציג ספר החוקים הבסיסי. ספרים אחרים (כמו Fantasy HERO או Dark Chmpions) מוסיפים לעיתים חוקים אפשריים נוספים משלהם. עוד משהו שאתה רוצה לדעת?

shadowfax

New member
אחת מהשיטות היותר טובות

גם מROLEMASTER מבחינת מציאות היא MYTHUS שהפכה את הטבלאות של ROLEMASTER לטבלה קטנה אחת, שיפצה את מערכת השיריונות כך שתוכל לבנות שיריונות מחלקים שונים וכן יש שם הבחנה בין סוגי הנזק וההשפעות שלו על כל שיריון. בסיס השיטה פשוט ומאפשר המון דברים (כולל למשל שפיות), אך לצערי השיטה נגדעה בתחילתה (היא שיטה ג'נרית בבסיס) ולא הספיקו להתקדם מעבר לפנטזיה (התיכנון המקורי היה לתת דגש על כל סיגנון בניפרד). סה"כ היא נכתבה ע"י גיגאקס כשלב הבא (אז) ומכילה פתרונות לבעיות שאלו לאורך השנים, הכל עם דגש על מציאות וקסם (השיטה הכי ברורה לקסם).

ogmios

New member
לצערנו היא לא שרדה יותר מידי זמן

ודי נעלמה מהעולם אחרי שGDW פשטה את הרגל (או שמא נקנתה ע"י T$R? אני כבר לא זוכר...) אגב, למישהו יצא לשחק בLejendary Adventure, השיטה החדשה של גארי גייגאקס? (וכן, מאייתים את זה ככה).

shadowfax

New member
השיטה נקנתה ע"י TSR ונחנקה

ד"א יש עדיין ברשת גירסאות משופצות של MYTHUS אבל עדיין היא מתה. בקשר לשיטה החדשה, לפי הבנתי היא לא הצליחה בעיקר כי הוא לא יכל להשתמש באותם רעיונות שבMYTHUS (ולהתבע שנית) לכן התוצר היה חלש יחסית למקור. למרות זאת ניתן עדיין להשתמש בMYTHUS (אם מוצאים ואם מבינים אותה) ואף ניתן לשפץ אותה לכל סיגנון יחסית בקלות (סה"כ היא ג'נרית בבסיסה).

magnus the red

New member
סליחה על הבורות

את "מלחמת הכוכבים ק20" אני לא מכיר ואין לי כוונה להכיר (רק שמעתי עליה, אבל גם ה- D20 וגם העולם לא בדיוק קוסמים לי), אבל תוכל לפרט קצת על שיטת הנק"פ\ פצעים? וגם למה התכוונת ב"Grim-n-Gritty"?

למעלה