די אן די מודרני.....

Ferenheit

New member
בוודאי ! אז ככה

שיטת הנק"פ פצעים היא שיטה שמופיעה במלחמת הכוכבים, ספייקראפט ועוד משחקי ק20. היא בעצם המרה של השיטה הקיימת: במקום נק"פ יש נקודות חיות (vitality): כל דמות מקבלת 1ק6\1ק8 וכן הלאה נודות חיות שמתפקדות כמו נק"פ פחות או יותר. השיטה לפעמים גם בונה על זה שמשתמשים בנקודות חיות כדי להניע את האנרגיות של היקום (להשתמש בפורס\להטיל לחשים). בנוסף יש פציעות (wounds): שהם (לא כמו מה שמתשמע מהשם - מעקב פציעות פרטני) נקודות השוות בעיקרון לערך תכונת החוסן. כשדמות נפצעת היא סופגת נזק בנקודות חיות בד"כ. אם נקודות החיות מגיעות ל-0 כל נזק נוסף יורד מהפצעים. הפצעים הורגים כרגיל בין 0 ל- 10- וכו'. ברגע שדמות נפגעת וסופגת נזק ברמת הפצעים שלה היא נחשבת גם למותשת (fatigued) וסובלת מעונשין (-2 לכח וזריזות ומגבלות נוספות). נזק מפגיעה חמורה (Critical hit) יורד ישר מדירוג הפצעים. ז"א שפגיעה קריטית של חרב (בממוצע 5 נקודות נזק בלי תוספים מיוחדים, ונזק כפול שווה ל- 10 נק"פ, תכריע את מי שערך הכושר שלו ממוצע, דהיינו 10). בספייקראפט לקחו את זה צעד אחד קדימה. בגלל התכלית הדרמטית שאליה מוכוונת השיטה הגיבורים, דב"שים חשובים (בעיקר נבלים ומשרתיהם שהם מונחי משחק חשובים בספייקראפט - Villains & Henchmen) משתמשים בחוקים שלעיל, ואילו דמויות שוליים (ניצבים Extras עוד מונח שיטה חשוב) שסופגות פגיעה קריטית מתות מיד וללא גינונים מיותרים. ------------------------------- שיטת גרים-אנד-גריטי (עגום ומשופשף) עושה משהו קצת שונה. נק"פ שווה לערך התכונה חוסן+תוספת לפי דרגה ומקצוע. ז"א לוחם בדרגה 3 עם כושר 16 יקבל 16+3 נק"פ לסה"כ של 19. את הנק"פ מכפילים במתאם גודל (בני מחצית מקבלים רק 3/4 נק"פ מבני אדם, יצורים כבירים [colossal] יקבלו פי 12 מהסכום הרגיל. לכל מקצוע וסוג יצור יש ערך התקדמות - טוב, בינוני, עלוב (ללוחמים קצב התקדמות טוב ולכן הלוחם מהדוגמה קיבל 3 נק"פ על 3 דרגות. נוכל היה מקבל 2, ואשף 1). כאמור, גם למפלצות קצב התקדמות - לפיות [Fey] קצב עלוב, ואילו לאלמתים ודרקונים קצב טוב, לדמויי אדם ותפלצות קצב בינוני וכו'. לגודל השפעה משמעותית ביותר בגרים-אנד-גריטי. לדרקון אדום זקן יהיו 852 נק"פ, מול 660 במו"ד רגיל, לגלרבזו (שד, טאנא'ארי) יהיו 136 נק"פ במקום 85, לבאלור (שד, טאנא'ארי) יהיו 78 נק"פ במקום 110, לסולאר יהיו 106 נק"פ במקום 209. ------------------------------------------------ ישנן עוד שיטות. כמו שאני רואה את זה, שיטת הנק"פ של מו"ד היא בעייתית (לא ריאליסטית) בכמה מובנים: 1. אין מעקב אחר פציעות נפרדות (כמו ברוב השיטות). 2. אין התחשבות ממשית בגודל. 3. גם מתיחת התירוץ של "הוא יודע איך לספוג את המכה" עד לקצה קצהו לא מסבירה כיצד בדרגה 2 לדמות יש יכולת ספיגה כפולה מאשר בדרגה 1 וכל זאת תמורת 1000 נק"ן בלבד, ואילו בדרגה 20 יש לה יכולת ספיגה של פי 20 (דהיינו לפחות 30 מכות חרב!). 4. אין מוות ספורדי אלים בקרב. אין סכנת חיים כמעט. חוקי הנזק הנרחב (Massive damage) אינם משמעותיים מספיק. 5. הנזק אינו סקאלאבילי. נפילה עושה נזק של 1ק6 על כל 20 רגל, נדמה לי, ודמות ברברי בדרגה עשרים יכולה ליפול נפילה חופשית מגובה של 121 מטר (ז"א 40 קומות לפחות) ולשרוד בוודאות מוחלטת. ניתן לפתור את הבעיות של מו"ד בתחומים האלה בשני כלים חשובים - גמישות עם השיטה, ומשחק טוב. רק בפגישה האחרונה היה מארב בלילה ותצאותיו היו שהשחקן שלי קיבל בעיטה מיצור מסוים בפנים ונאלץ לא לדבר (הוא חתך את הלשון) פגישה שלמה, אחד מהחיילים שלו שבר כמה צלעות, אחד סובל מזעזוע מוח, ואחד נמצא בתרדמת כבר שישה ימים מה שמטריד את כולם מאוד. אחר כך אותה דמות החליקה לאורך מדרון תלול (צוק ממש) של 30 מטר בערך וצלעה במשך שלושה ימים. השחקן לא מרגיש שאני מתעלל בו, דרך אגב, להיפך, הוא גאה בצלקות שלו, מתעניין במצבן, ונזהר מאוד לשמור על בריאותו (למרות שיש לו בערך 60 נק"פ והוא יכול להילחם בקרב חרבות ללא חשש כעיקרון). הוא מאוד פחד מגרים אנד גריטי, והסכמתי לא להשתמש בה (זה היה בדרגה רביעית, אם מתחילים בדרגה ראשונה זה מקל מאוד על דמויות מתחילות וקל להעביר את השיטה). לא תמיד רצוי לפתור את הבעיות האלה של מו"ד. בקמפיין האוריינטלי האפי שלי שבו הדמויות מתחילות בדרגה 20 אני מאוד מרוצה שיהיה להם 200 נק"פ (האמת שאמרתי להם שכולם מקבלים מקס' נק"פ), הם יצטרכו אותם.

בויבנד00

New member
קצת בעייתי

הקטע של להעביר את החוקים של הדי אן די למשחק מודרני בתחום הנק"פ והפגיעות מהסיבה הפשוטה שהנשקים משתנים (אני ממש מצטער אם יש אנשים שמשחקים די אן די מודרני ויש להם בעיה עם מה שאני אומר פשוט אני עומד להתחיל לשחק מודרני ואני לא ממש מעודכן בפרטים על משחק זה). לי אישית קשה לדמיין דמות סופגת 3 כדורים (לא משנה מאיזה סוג) ונשארת בחיים, אולי יש מצבים כאלה אבל אני פשוט לא יכול לעכל דבר כזה בתודעה המציאותית שלי, במקרה כזה אני הולך פשוט לשבת כמה שעות (כנראה) ולנסות לחשוב על חוקים חדשים שאיתם נשתמש כדי לאפיין את המצב של הדמויות ולחקות את המציאות כמה שיותר טוב. אני לא בטוח בכלל שאני ישתמש בנקודות פגיעה, למרות שאני די אוהב את השיטה הזאת של הנק"פ.

magnus the red

New member
חבל על המאמץ

תשנה את שיטת הנק"פ- שינית את כל אווירת המשחק. יש מספיק שיטות מודרניות\ עתידניות\ כלליות (כמו GURPS) שעשו את העבודה בשבילך. להעביר מו"ד למו"דרני יוצר המון בעיות: אם לא נק"פ אז מה הדמויות יקבלו כשהן עולות דרגה? עוד תכונות, עוד כשרונות, עוד feats? אוקי, עכשיו לך תתאים את זה כך שהמשחק נשאר מאוזן ואף סוג דמות לא נפגע (למשל הלוחם, שמבוסס על הרבה feats ומעט כשרונות, תן לו יותר כשרונות ולאחרים יותר feats ואיבדת את היחוד של הדמות). איך תגדיר את סוגי הנשקים (simple, martial, exotic)? ואם שלושה כדורים הורגים דמות אפילו בדרגה גבוהה, מה עם שלוש מכות סכין? האם dodge עוזר נגד יריות מרובה או אקדח? או בזוקה לצורך הענין? אתה מבין לאן אני חותר? חוקי מו"ד מתאימים למערכת פנטזיה אפית- הדמויות בדרגות גבוהות יכולות לבצע מעשי גבורה כמו לנצח מפלצות או להוביל צבאות ולצאת מזה בחיים. ואם אתה אוהב את זה אז שיבושם לך. בשביל להעביר את זה למערכה מודרנית צריך לשנות את הכל, מההתחלה עד הסוף. עדיף לקחת שיטה מוכנה מראש. תתיעץ עם אנשים לגבי איזו הכי מתאימה למה שאתה רוצה ותבחר. לא חסר מגוון היום בשוק, יש המון שיטות. ואם אף אחת מהן לא מוצאת חן בעיניך למה לא להמציא שיטה, בלי המגבלות של מו"ד כבסיס? זה נשמע יותר מסובך ממה שזה באמת, תאמין לי.

Ferenheit

New member
ובכן, למעשה זה עובד מצוין

כמו שאמרתי דמויות משתפרות בנק"פ עם העליה בדרגות, בשיטות שציינתי ובאחרות ההתקדמות הזו היא פשוט איטית ברבה יותר ממו"ד קלאסי. יש הרבה יתרונות וחסרונות לשיטות שמבוססות על דרגה (נכון, שיטת דרגות היא פחות מציאותית משיטת מיומנויות, אבל היתרונות רבים ומשמעותיים ואין לזלזל בהם בסגנון "מנצ'קינים, הא-הא" הפופולרי כל כך). הלוחם נשאר מאוזן מאוד דווקא, אתה מבין, כשלכולם יש מעט נק"פ כל תוספת ולו הקטנה ביותר הופכת למשמעותית ביותר. בנוסף, לא ציינתי אבל הרבה שיטות נק"פ חלופיות מוסיפות אלמנט של "הגנה" בדומה לכישור הזמן ק20, ז,א בונוס דרג"ש התלוי בדרגה ובמקצוע. דודג' דרך אגב תקף בהחלט מול קליע אקדח (אתה לא מתחמק מהקליע, אתה מתחמק מהיורה). יש הרבה שיטות להגדיר את סוגי הנשקים (נשק-חם פשוט, נשק כבד, נשק ארכאי לדוגמה), הנזק לחרב אור (מלחמת הכוכבים) שמניף ג'די בדרגה 4 הוא בסביבות ה-3ק8, לא מעט בכלל, ואילו נשק אנרגיה אוטומטי יכול לעיתים לעשות נזק של 6ק6 ליריה ואף יותר. כשרונות כמו ירי מהיר (שמוסיף יריה אחת במו"ד) מקבלים תוספת לכשרונות בעץ שלהם (ז"א כשרונות שדורשים אותם כדרישה מוקדמת) - multishot, autoshot וכו'... יש חוקים של ירי אוט' בקשת ירי, ירי פרצים וכו' והם עובדים מצוין מנסיוני המועט (אבל אני כן מבין הרבה בשיטות, ועל סמך זה אני חושב שנעשתה שם עבודת קודש). כשרונות הם FEATS דרך אג"ב אתה מתכוון למיומנויות. בשיטות החלופיות האלה יש סוגי דמות אחרים והם עובדים גם כן טוב מאוד (תביט בכמות שחקני-הניסוי של מו"ד וק20 מודרני - יסודיות לשמה). ההמרה עובדת מצוין וזה בגלל, סליחה על הנונקונפורמיזם - שמו"ד היא שיטה טובה במהדורה השלישית. טובה מאוד. נכון, היא לא מושלמת, אבל גרף ההתפלגות הנורמלית של גרפס יוצר אשליה של ריאליזם, לא ריאליזם אמיתי. באשר ל HERO, אמרתי, אני לא מכיר מספיק אבל אם היא דומה בריאליזם שלה לגרפס אני לא נופל מהכיסא. אני מלא הערכה לגרפס, שלא תבין אותי לא נכון, אבל כשיטה היא לא שיא משום סוג (אני מדבר על המכניקה בלבד). אני גם מאוד אוהב את אקזלטד, ואת שיטת הרכישה בה (כסף כדרוג אפשרות ולא ספירה של דולרים בחשבון) שהיא אותה שיטה כמו בהרבה שיטות ק20, אבל שיטת החישוב המספרי תמיד תהיה יותר ריאליסטית. כמה כסף בחשבון בנק 1, 2, 3 ,כמה מתחתל למזרון וכמה בגרב. זה די מיותר, מצד שני, ולכן צריך לשקול טוב טוב מתי ריאליזם הוא הערך העליון בשיטה (אין ספק שהוא במקום גבוה). יעילות ועקביות חשובים יותר מריאליזם. ושוב, בשום שיטה שאני מכיר, אתה יכול לגלם את השפעת הקליע על הגוף, מרגע הירייה, ועד החדירה, ההינתזות בתוך הגוף, קריעת הריאה ויצירת פנאומת'ורקס, עצירת הקליע, דפורמציה של הרקמות, דימום פנימי וכו'. אני כשה"ם יכול להעביר את האירוע האלים הזה גם במו"ד, גם בשאדוראן, וגם בעולם החשיכה, וכו' והשיטה שלא תומכת לפחות לא מפריעה. סטיב ג'קסון הוא לא אותו אחד מספרי כישוף ? אני חשבתי תמיד שהוא פשוט התקדם בחיים. על איזה מגבלות של מו"ד אתה מדבר ? מו"ד משמש כבסיס דרך אגב, כי אף אחד לא הדפיס את ק20 בצורת ספר. כל ק20 מופיע בתוך מו"ד אבל, לא כל מו"ד הוא ק20 (ולכן חלות עליו זכויות יוצרים).

magnus the red

New member
סבבה

רק שאתה לוקח חוקים ממלחמת הכוכבים לק20, שזאת אולי שיטה שמבוססת על מו"ד אבל כבר דאגו להמיר בה את כל מה שצריך. שזה בדיוק מה שאני ולפחות עוד שלושה אנשים המליצו לו לעשות: לקחת שיטה מתאימה (או מומרת מראש, לצורך העניין) ולא להתחיל להתעסק עם זה לבד. אוהב את הק20? קח את מלחמת הכוכבים ק20 ותשנה שלוש פסקאות בספר, אל תקח את מו"ד 3 ותעמול חודשיים בשביל תוצאה סופית פחות טובה והרבה כאב ראש. בקשר להאם מו"ד 3 היא שיטה טובה או לא: הייתי אומר שכן. היא מכוונת לסוג משחק מסוים (הירואי ואפי, עם דגש על התחזקות הדמויות) והיא הכלי הכי טוב שאני מכיר לסוג כזה של משחק. אני לא אוהב אותה. אני מעדיף שיטה ששמה יותר דגש על מצבים חברתיים ויותר ריאליסטית בקרבות, אבל זה עניין של טעם אישי ומה שחקן מחפש במשחק.

Ferenheit

New member
אמרתי מראש

הוא לא צריך להמיר כלום, רק לקנות את ק20 מודרני (או, אם יש לו ספר מו"ד) את ספייקראפט. הוא אפילו יכול (תלוי איזה קמפיין הוא מריץ) להתשמש בחוקי הדמויות המודרניים או סמי-מודרניים של קראתו של קת'ולהו ק20 (הן תהיינה הרבה יותר ריאליסטיות(=פגיעות)

ogmios

New member
תשובה קצרה לגבי סטיב ג'קסון

לא, זה לא אותו אחד. מסתבר שיש שני אנשים בתעשיה ששם סטיב ג'קסון. הFAQ של FightingFantasy.com מסביר בין השאר מי זה מי. enjoy.

באמת חבל על הזמן

גם אני פעם חשבתי על משהוא דומה, והתחלתי לבנות מערכת חוקים שאמורה להיות אוניברסלית ופשוטה. (איזו יומרנות) אם אתה לא מסתדר עם המרה של חוקי D&D (באמת, למה אתה לא לוחץ Shift?), אני מוכן לשלוח לך את מה שעשיתי עד עכשיו ואולי תוכל להשלים את החוקים לשיטה פועלת. הרעיון הכללי הוא שיטת כשרונות ולא דרגות, והדמויות עצמן לא ממש "מתחזקות" בצורה נראית לעין. השה"ם מקבל פטור מחישובי התקדמות של הדמויות מכיוון שההתקדמות שלהן תלויה אך ורק במעשיהן. (אני כנראה שוב לא מסביר את עצמי טוב, אם תרצה את הרעיון שלי, תגיד)

אז מי שרוצה, שייקח.

יש לי עוד כמה רעיונות על נייר, וכמה שעדיין לא יצאו מהראש, אבל אני אזכיר אותם רק אם באמת יהיה רצון לגרום למערכת הזאת לפעול.

למעלה