די אן די מודרני.....

בויבנד00

New member
די אן די מודרני.....

רעיון זה נמצא בראשי כבר מלא זמן ואני שואל את עצמי...האם כדאי לעשות משהו כזה...לקחת את החוקים של הדי אן די...להמיר אותם בחוקים של העולם המודרני...שנות האלפיים, במקום חרבות-רובים, במקום כרכרות- מכוניות ומסוקים...זה פותח בפניי פול אפשרויות... מקבוצה שמורכבת מדמויות של שוטרי ימ"מ ועד חבורת עניים שמנסים להתקיים ע"י גניבות( טוב אולי הדוגמאות לא משהו), השאלה המתבקשת היא מה עדיף- משחק בסגנון ימי הביניים או מודרניות? מישהו פעם ניסה לשחק בסגנון המודרני? אני ממש חייב להתייעץ במישהו.

AndyBear

New member
בישביל משחק מודרני...

יש שיטות אחרות לא חייבים להיצמד לD&D נסה 'פיוזין'(נראה לי שזה השם) או כל מיני שיטות אחרות.

AndyBear

New member
ועוד דבר אחד...

לדעתי הדוגמא עם העניים זו דווקא דוגמה טובה לדעתי פתאום נתת לי רעיון למערכה

ogmios

New member
גוועלט! לא פיוז'ן!

פיוז'ן היא שיטה מבית היוצר שלך HERO Games שלקחה כל מה שהיה טוב ומוצלח במהדורה הרביעית של HERO System ורוקנה אותו מתוכן. בשלב מסויים אפילו האנשים הטובים של HERO Games הבינו שזו פשוט נפילה וירדו מהרעיון. המהדורה החמישית של HERO System דומה מאד לרביעית (יש אפילו שטוענים שההבדלים ביניהם קוסמטים בלבד) וכמעט לא מזכירה את פיוז'ן בכלל. לפיוז'ן יש בדיוק שני יתרונות - 1. שהיא חינמית ו- 2. שהיא תורגמה לעברית ע"י הצוות של דימונז. לפחות לטעמי, אף אחד מאלה לא באמת שיקול רציני לבחירת שיטה. לגבי שיטות למשחק בעולם מודרני - אני לא אחזור על דברים שכבר אמרו פה, אבל תמיד תוכל לבחור בשיטה אונברסלית כמו HERO או GURPS ולבנות לך שיטה מודרנית שתתאים בדיוק לעולם שאתה רוצה ליצור. אדיוס, אוגמיוס

AndyBear

New member
לא צריך להתעצבן...

אני מעולם לא שיחקתי בעזרת HERO
ובגלל זה אולי לא שמתי לב לכך שהיא כל-כך גרועה והורסת ולדעתי השיטה ממש טובה למתחילים: בגלל שהיא חינמית
ואני גם יודע מניסיון שהרבה אנשים שניסיתי להסביר להם מה זה RPG בעזרת פיוז'ן הבינו יותר מהר מאלה שהתחילו אם AD&D/D&D אבל אלו רק אנשים שאני מכיר...

ogmios

New member
לא מתעצבן../images/Emo8.gif

אם מסתכלים עליה בעיניים אובייקטיביות, פיוז´ן לא שיטה גרועה בכלל. בטח שהיא הרבה יותר מוצלחת משיטות כמו D&D שבנויות על קונספט של סוגי דמויות, דרגות ונק"נ שמקבלים מטבח חסר מעצורים באוכלוסיה האורקית. א-ב-ל, למי שמכיר את HERO פיוז´ן פשוט נראית כמו חילול הקודש...
אדיוס, אוגמיוס Being a HERO Since the Fourth Edition

ogmios

New member
לא מתעצבן../images/Emo8.gif

אם מסתכלים עליה בעיניים אובייקטיביות, פיוז'ן לא שיטה גרועה בכלל. בטח שהיא הרבה יותר מוצלחת משיטות כמו D&D שבנויות על קונספט של סוגי דמויות, דרגות ונק"נ שמקבלים מטבח חסר מעצורים באוכלוסיה האורקית. א-ב-ל, למי שמכיר את HERO פיוז'ן פשוט נראית כמו חילול הקודש...
אדיוס, אוגמיוס Being a HERO Since the Fourth Edition

ogmios

New member
נאחס... הודעה כפולה... סליחה.

אם מישהו יפעיל את כפתור המחיקה הגדול שם בשמים אני אודה לו מאד.

אין לי מושג

הייתי הולך להעיר את הדרקון אבל.. אממ.. אני אוהב את החיים שלי..
אולי אם תתארגן קבוצת הרפתקנים אמיצים אני אתרום את כישורי כגנב
ושניה ברצינות למה אדוני המנהל לא מתערב קצת יותר בפורום ? בתור מנהל ודרקון אין לו חוכמה של שנים רבות שהוא יכול לתרום פה ? או שאנחנו משעממים אותו..

דרגורן

New member
אהמ אהמ...

1. לאביר הפורום ישנה בעייה קטנה עם ממשק הניהול, כך שאני לא יכול/יכלתי למחוק את ההודעה. 2. הדרקון (במחילה מכבודו) לא משועמם מהפורום, פשוט אין לו את הזמן והיכולת להכנס כרגע (אבל הוא די מעודכן...) 3. כפי שאני רואה את הפורום כרגע, אני חושב שעדיף "להפריע" כמה שפחות. אל תתקן אם זה לא שבור. חוץ מההודעה שצריכה להמחק, חסר לכם "מנהל"? (לגבי "חוכמת השנים", יש מספיק חברי פורום שתורמים וידיעותיהם רבות...)

לא ממש.. כולם פה מאד סדריים ../images/Emo13.gif

רק חשבתי שאולי יש לו מה לתרום.. אם הוא עסוק (אני מבין לדרקונים יש הרבה מה לעשות.. לשרוף כפרים.. לטרוף כבשים.. להיפטר מחבורות מעיקות) אני מבין

backdoorslam

New member
wizards חשבו על זה כבר

יש קובץ חוקים לקמפיינים מודרנים/סייברפאנק שנקרא בשם המפתיע והמקורי: "D20 MODERN". עקרונית אתה יכול לעשות גם ניתוח פלסטי לD&D ולהשאיר את הכסף בכיס.

Dungeons & Dragons מודרני?

"כנופיות ומרתפים"? הנה לך כמה דוגמאות נוספות: Vigalenties, סוכני FBI, חוזי עתיד שפועלים להגשמת החזיונות שלהם... (מישהוא אמר X-Files?) אבל למה לעצור ב"מודרני"? למה לא מודרני+? שנות האלפיים, והחבורה משתמשב בכלים העומדים לרשות העולם כדי להלחם בשדים המגיעים לעולמינו ומוצאים את מקומם בפינות חשוכות. (Dark Conspiracy) או אולי מודרני++? בשנת 2058 כשהאינטרנט יותר מזכירה את Matrix וחלקי חילוף ביוניים הם מצרך יקר אבל נגיש. (Shadowrun) וכמובן שלא צריך לעצור שם ואפשר לעבור אפילו לעתידני, בחלל מלא חיזרים וכוכבי לכת מיושבים בפינות נידחות של הגלקסיה. (Mega Traveler, Star Wars/Trek) תתיעץ באינטרנט, הוא יודע המון.

backdoorslam

New member
הבורות מכה שנית

בנוגע למשחק בסגנון, יותר נכון בסוגה מודרנית, אני מאמין שההיצמדות לחוקים שמדמים את העולם שלנו - קשה. כאשר אתה משחק במערכה פנטסטית, אתה יוצר עולם משלך. הוא דומה מעט לימי הביניים באירופה, אבל לא צריך פרופסורה בשביל לדמות עולם כזה. מה שלא יודעים- ממצאים. במערכה מודרנית כמות המידע שתצטרך להקביל למציאות היא ענקית. חוץ מזה, למה לך לחטט בעולמנו כשאפשר לברוח ממנו?

shadowfax

New member
תגובה כפולה (לשני ההודעות)

D20 המודרני הינו ניסיון מעניין לדעתי שיש סיבה כן לחכות לו, הבעיה הראשית במודרניזציה של המערכת היא שכיום יש יותר גיוון ביכולות של האנשים (דומה יותר למערכת על בסיס כישרונות), כמו שניסיתי להראות בפורום הכחול חלק מרעיונות של הD20 המודרנית הם התמודדות טובה יותר עם הבעיה וכן התפתחות רעיונית בתחום שיטות הCLASS.

Ferenheit

New member
יש כמה אפשרויות מבטיחות

אבל לא צריך לחכות. d20 modern היא שיטה של ק20 שפורסמה ע"י Wizards אבל היא עומדת בפני עצמה (ז"א בניגוד להרבה חלופות כמו Dragonstar לא צריך את הספר לשחקן של מו"ד). היא מבוססת על סוגי דמויות בסיסיים שהם הדגשה של תכונה: הגיבור החזק, הגיבור המהיר, הגיבור הנבון, הגיבור המסור, הגיבור הכריזמטי והגיבור הקשוח. אח"כ יש שלב ביניים בין סוגי הדמות הבסיסיים לבין מקצועות העילית (Prestige Classes) שנקרא מקצועות מתקדמים: חיל, שוטר, בלש הם דוגמאות כאלה. הם עדיין לא נותנים לדמות יכולות שהן ממש מיוחדות (הבלש טוב הרבה יותר בעבודה שלו מסתם גיבור מסור עם ריכוז מיומנויות בתחומים רלונטיים, אבל מקצוע היוקרה "החוקר הדקדקן" שיפתח בפניו לאחר שתי דרגות יאפשר לו להגיע ליכולות ייחודיות ממש) אבל הם מפנים את היכולות שלה לכיוון מסוים. מקצועות מתקדמים אפשר לקחת בסביבות דרגה 3-4 בד"כ ואילו יוקרה בדרגות 6-9 - הבדל משמעותי למדי. רבים מאותם הכשרונות שנמצאים במו"ד מופיעים גם בק20 מודרני - פריקה מנשק משופרת, יוזמה משופרת, ירי מטווח אפס וכו´, וגם מיומנויות דומות (נוספו לדוגמה מיומנויות כמו שימוש במחשב, הימורים, תיקון וטיס. נוספו מיומנויות ידע ומלאכה, וחלק השתנו - תורת ארצות הפרא הפכה ל"הישרדות" לדוגמה. מיומנויות אחרות כגון חוש כיוון, נעלמו). ק20 מודרני מציע מספר קמפיינים אפשריים כגון מלחמה ביצורי מגדיר המפלצות בעולם מודרני ומציין מקורות השראה כגון "רזידנט איוול", "באפי", "אלון אין ד´ה דארק", אפשרות אחרת היא קמפיין של עולם המתעורר לקסם וכו´ וכו´ אפשרות אחרת היא SpyCraft של AEG. שיטה שמבוססת אף היא על ק20, אבל עושה הכל אחרת. קודם כל אנשי AEG חייבים להתבסס על הספר לשחקן, ז"א אתה צריך אותו ומידע שבו כדי לשחק בספייקראפט. זה חיסרון משמעותי (הוא לא עומד כמוצר בפני עצמו) אבל ספייקראפט מפצה עליו בקלות, לדעתי. אפשר לשחק את המשחק באופן עקרוני בלי שום כוחות על טבעיים, אבל הקמפיין הנתמך (היחיד שלו) נקרא ARCHER והוא שם דגש על ריגול פסיוני וכוחות פסיוניים. ספייקראפט משוחרר מכל עכבות ועושה מאמץ לבנות מערכת ריגול בהווה\עתיד הקרוב בצורה איכותית ביותר וכן טובה מבחינת השיטה. הם התאמצו מאוד לאסוף את כל מה שהיה טוב במוצרי ק20 שונים ולהתבסס עליהם - תוספות הגנה כמו בכישור הזמן, שיטת הנק"פ\פצעים המעולה של "מלחמת הכוכבים", שהופכת קרב אקדחים להגיוני (מעט) יותר בק20 ועוד תוספות יצירתיות שחלק מהן מופיעות בהמשך. בספייקראפט לא תמצאו לוחמים וקוסמים אבל כן תמצאו מדורים (שמהים מגיעות הדמויות במקור והם מין תחליף לגזעים. מי שמגיע ממדור מבצעי שטח יקבל רקע קרבי, מי שמגיע ממדור ריגול ממוחשב יקבל יתרון בכישורים המתאימים וכו´ כל מחלקה גם מעניקה תוספות ומחסרים לתכונות שונות. המקצועות מזכירים קצת את אנשי הצוות במשימה בלתי אפשרית וצוות לעניין - "פנים", "פיקסר", "שושואיסט", "חיל", "גלגלים" וכו´. כל דרגה היא חגיגה של יכולות חדשות ומענינות (לא רק שיפורים לקרב). ספייקראפט מכיל שיפורי שיטה והם היתרון הגדול שלו. השיטה מתוכננת למשחק עומק מצד אחד, ומצד שני שמה דגש מאוד חזק על הסינמטיות של האירועים. כל דמות מקבלת קוביות "אקשן" לדוגמה, שאותן היא יכולה לנצל לטובת פעולות דרמטיות נואשות ומרשימות, נוסף תחום תחתון של כישלון חמור (ההיפך מפגיעה חמורה - לאקדח שעבר תיקון שנכשל (בבדיקת מיומנות) עלול להתרחב תחום הסיכוי שבו הוא יתפוצץ, יתקע, או יחליק וכו´. ההתקפות המזדמנות עברו מן העולם בספייקראפט. ועוד שינויים לרוב. ---------------------------------------- ישנן כמובן עוד שיטות, ק20 ואחרות, קריאתו של קת´ולהו, דראגונסטאר, מירוצללים, מכקרב וכו´ הן רק כמה. אני מניח שדיברת על קמפיינים מודרניים פרופר ולכן לא אכנס אליהם. בכל מקרה, בהצלחה. חשוב לציין שאף אחת מהשיטות הנ"ל לא תורגמה בעברית (התרגומים הספונטניים שלי). הן כנראה לא יתורגמו.

למעלה