שוב, השאלה היא מה המטרה.
ההגיון שלך יפה, אבל בעיני הוא משול לאדם שיקח את כל סוגי התרופות ותוספי המזון כדי "להקדים תרופה למכה". אולי הדוגמא שלי קצת קיצונית, כי דישון הוא תזונה ולא תרופה, אבל השאלה בדישון, שוב, הוא מה היא המטרה. צמחים נבדלים זה מזה רבות בכושר קליטת הנוטראינטים, כושר קליטת הנוטרינאיטים, תגובת הצמח בפיזיולוגיה מפצה על מצבי חוסר ועוד ועוד. אם רוב הגינה בגודל מייטבי, ורק כמה צמחים צריכים לצמוח קצת יותר, הייתי נותנת רק להם תוספת נקודתית בדמות דשן מגורען, מנה קטנה כל 3 חודשים. אם כלל הגנה צריכה עוד להתפתח לטעמך-מדשנת עם דשן נוזלי במינון נמוך זה יופי טופי. אם נחזור לשאלה המקורית שלך-מה עדיף-דשן נוזלי או אוסמוקוט יש לה הרבה פנים. של מחיר, יתרונות וחסרונות בישום (דישון במדשנת הוא כללי לכל הגינה, אוסמוקוט שמים רק למי שצריך) האוסמוקט משתחרר בכל מיני עקומות שנכונות לכל מיני תנאי לחות, לחץ אוסמוטי, מועד הפיזור, טמ"פ, כמה זמן הוא מורטב, משטר ההרטבה וייבוש ועוד ועוד. לכן אין לי שורה תחתונה נחרצת. כמעט כל הדשנים הכלליים הם אותו דבר-בעיקר חנקן, אשלגן וזרחן (לעתים יש מעט שוני בפילוח) ואם הדשן מלא יש כמויות קטנות של יסודות קורט. השאלות שאת צריכה לשאול הם מה את רוצה להשיג. אגב, שורה לסיום-גינה שצומחת לאט כי יש פחות נוטראנטים זמינים אינה בעייה בעיני. לפעמים זה המצב האידיאלי. שוב-השאלה היא המטרה, כל גינה וכל צמח לגופו ולתפקידו בגינה, ומה הגודל שרוצים שיגיע אליו.