דישון - מה עדיף

דישון - מה עדיף

דישון באוסמוקוט או דישון בדשן נוזלי כמו נניח שפר 3? מאד מחכה לתשובתכם.

פיטנגו4

New member
לאיזו מטרה?

אם לגינה פרטית, לערוגות - הכי טוב אוסמוקוט. שחרור איטי, אין עודפים, אין המלחה.

דישון כללי לגינה פרטית

שמכיל עצים עונתיים ורבי עונתיים. ביררתי על אוסמוקוט מחירו בשמיים.

אלי חדש

New member
אני נגד אוסמוקוט

אף פעם לא יודעים בודאות כמה דשן באמת מגיע לצמחים. אוסמוקוט משחרר את הדשן בהתאם ללחות ולטמפרטורה כמו כן אי אפשר לדעת כמה גרגרים באמת לפזר ממנו . והמחיר בשמיים . במידה ויש לך מדשנת שמחוברת למערכת ההשקיה אז אני בכלל לא מבין היכן ההתלבטות. דשני עם דשן נוזלי לפי בחירתך. מינונים תמיד ניתן לדלל על מנת לקבל את התוצאה האופטימלית לפי ראות עניך.

פיטנגו4

New member
יודעים בהחלט

כי זה כתוב על האריזה מאחור. ביננו, בעל גינה פרטית (ללא מדשנת) לא מעונין במינוני דשן מדויקים מדעית, כמו בחקלאות או מבגרשי גולף. נכון? הוא מעונין לא לעבוד קשה מידי, וגם שהגינה שלו תהיה מדושנת לא יותר מידי ולא פחות מידי. לכן, הפטנט הזה של דשן גרגרי בשחרור איטי מבוקר הוא הפתרון המיטבי.

אלי חדש

New member
מתי פעם אחרונה קראת את מה שכתוב על האריזה ?

מציע לך לקרוא. אוסמוקוט יקר בטרוף ואף פעם לא יודעים כמה באמת הוא יעיל ומשחרר.

פיטנגו4

New member
בכל פעם שאני קונה

ובכל פעם שאני משתמשת (למה שוב? כי אני סנילית...
) אני גם קוראת בין השורות. למשל "% פירוק מיידי" וכו'...

טלי1121

New member
אני חושבת שבגינה פרטית עדיף שילוב בין קומפוסט

לדשן בשחרור איטי, לא חשוב הסוג.בדרך-כלל אני משתמשת בדשא במקסגארד שהוא שילוב מוצלח בעיניי בין דישון וקטילת מזיקים, בשאר הגינה באוסמוקוט או מולטיגן. במידה ויש מערכת השקייה אוטומטית בגינת קרקע, אני משלבת אותה גם עם קומפוסט ו/או הומוס, מאחר ומבנה הקרקע משתנה ומתדלדל,אחרי שימוש ארוך בדשנים כימיים.

פיטנגו4

New member
נכון מאד

מסכימה איתך לגבי השימוש בשילוב: קומפוסט בעיקר למטרות שיפור פיזיקאלי של הקרקע (פחות כהזנה כי חומרי הזנה יש בו מעט יחסית) ודשן גרגרי למטרות שיפור כימי - הזנה. אם מישהו רוצה אורגני למהדרין, ויש לו יכולת וזמן לעשות זאת, אז הכי טוב קומפוסט באיכות גבוהה מאד בתדירות גבוהה של פעם בשבועיים בתיחוח, בלי שום תוספת של דשן נוסף.

אלי חדש

New member
האם כל אלה שכל כך ממליצים על האוסמוקוט

בדישון הגינה (לא עציצים ) בדקו כיצד מתנהגת הגינה גם ללא אותו דישון באוסמוקוט . או לחילופין כיצד מתנהגת הגינה עם דישון אחר ? לפי מה שאני בדקתי במידה ומשתמשים במינונים נמוכים אין לאוסמוקוט כל השפעה . כמו שכבר צינתי מאוד קשה לאמוד כמה חומר בדיוק משתחרר מול צרכי הצמח . כאשר משתמשים בדשן מסיס אנחנו יודעים במדויק כמה הוספנו מול צרכי הצמח. שק אוסמוקוט של 25 ק"ג עולה מעל 550 ש"ח . במחיר זה ניתן לרכוש לפחות 4 שקים של 20 20 20 אם לא יותר. דישון עם 20 20 20 פעם בחודש בעזרת משפך או דלי במינונים הדרושים יתנו תוצאה טובה יותר ובמחיר הרבה יותר זול. קופוסט רצוי וכדאי להוסיף לקרקע לעיתים קרובות על מנת לשפר את מרקם הקרקע וריבוי המיקרואורגניזמים בתוכה. קומפוסט מיצור עצמי הוא מעולה ואף פעם אין אפשרות להוסיף ממנו בכמות גדולה מדי. קומפוסט קנוי לצערי אין אחידות באיכות ובטיב ויש כאלה טובים לעומתם כאלה שאינם בשלים ומכילים כל מיני פסולת מיותרת..

הילהל

New member
לגבי 20 20 20

ראיתי יותר מידי מקרים של אנשים פרטיים שפשוט הזיקו באופן בלתי הפיך בשימוש לא נכון (מה גורם לאנשים לצורך בדישון יתר? זה כמו הסבתות הפולניות שמאביסות נכדים?)

אלי חדש

New member
נו אז בגלל חוסר ידע

נוציא פי 5 יותר כסף על הדשן ? .לא יותר קל להסביר וללמד את האנשים ?. חוץ מזה בגינות שמטופלות על ידי גנן בכלל אין בעיה זה יכול להיכנס לרוטינת הטיפולים בגן.

הילהל

New member
אני לא מורה ולא מחנכת

ראיתי טעויות שעשו אנשים שהסבירו להם, באמת שהסבירו להם (הם אפילו הודו במבוכה שהסבירו להם אבל "זה נראה לי ממש קצת") אז אני לא מסבירה בהתחשב בזה שהצורך בגינה הפרטית הוא בכמות יחסית מועטה של דישון - אני ממליצה למי שרוצה לדשן לבד לקנות אוסמוקוט רוב בעלי הגינות הרי לא מייחרים ומרבים כמוך והצורך שלהם מינורי ביותר מבחינתי הדישון הוא עבודה את מה שאני אחסוך ללקוח שלי בעלות הדשן אני אגבה ממנו בעלות הזמן שלי עם ה 20 20 20 הבחירה שלנו בסוג הדישון קשורה גם להתאמה למיקום (20 20 20 משמש אותנו, למשל, באדניות טוף בתוך לובי) וגם לנוחות וליעילות אחת לחצי שנה יש סבב דישונים מאסיבי (גם מדשאות, בדישון המתאים להן) ושימוש באוסמוקט בתערובת עם קומפוסט (מה שזכה לשם "קומפוסטקוט") במהלך שתילות

אלי חדש

New member
אהה יש לך טעות בריבוי ויחורים לא משתמשים בדשן

לפחות לא בשלבים הראשונים. דוקא לגינה כן רצוי להשתמש בדשן .בנוסף לטיפולים בדשא שהזכרת יש גם עצי פרי ושיחים וורדים ועוד ושם במקום אוסמוקוט ה20 20 20 עושה עבודה נפלאה וזמין מיד לצמחים . אני לא רואה הגיון בפיזור אוסמוקוט ביחד עם קומפוסט . חבל שאת לא מורה ולא מחנחת .אני דוקא חושב שלהסביר ללקוחות את מהות הטיפול ואת ערכו מוסיף לקשר שיש ללקוח אל גן הנוי ומאפשר ללקוח להבין טוב יותר את מהות הטיפול. לדשן עם 20 20 20 לא לוקח יותר זמן משאר העבודות בגן ואין כל בעיה להכניס את התהליך לרוטינת הטיפולים בגן.

הילהל

New member
רואים שאני לא מרבה ולא מייחרת...

בשביל זה התחתנתי (והתחתנתי טוב!) בשתילות אצלנו תמיד יש בבור השתילה גם וגם ורואים ברכה בעמלנו לגבי רוטינת טיפול של גנן תחזוקה..אני יודעת איך אני עובדת ומה יעיל לי במקסימום נוכל להסכים שלא להסכים לגבי חינוך. תשמע, חטפתי יותר מידי כוויות ברותחין ואני נזהרת גם בצוננין הבנתי מזמן שאני לא מורה ולא מחנכת. אם אדם מראה נכונות ופתיחות - הוא יקבל הסברים בכיף, בשמחה ואפילו בהנאה הכי כיף - לקוחות שיש גם מה ללמוד מהם (חלקם כי הם אנשי מקצוע עם התמחות ספציפית, חלקם כמוך - חובבים עם ניסיון אדיר) אבל אני לא דוחפת את ההסברים ואת הרעיונות שלי, כי ברור לי שזו לא הסיבה שלשמה שכרו אותי ולא כולם אוהבים את זה

yairpk

New member
הדיון כל פעם עולה מחדש

וכל אחד נשאר בדעתו. אני חושב שאם קיימת כבר משאבת דישון, אין שום שאלה ועדיף דישון נוזלי מיוחד למדשנות. אוסמוקוט הוא מצוין, אבל באמת שהפיזור שלו לא אחיד, וקשה עד בלתי אפשרי לפזר ולהצניע אותו בצורה סבירה במקומות קשים לגישה כמו שיחיות ותיקות. כמובן שמומלץ להוסיף קומפוסט והומוס בלי קשר לסוג הדשן שמשתמשים. לא לחסוך בקומפוסט- גם באיכות וגם בכמות זה מתכון לצמיחה חזקה וטובה.

משאבת דשן

אכן משאבת הדשן עושה פלאות לצמחייה בגן אך אנו לא רואים כי הצמחייה מתפתחת בצורה לא טבעית ברגע שמפציצים בדשן נוזלי מקבלים צימוח מהיר וצמח חלש בהרבה מצמח שגדל בצורה טבעית אם נשווה בין 2 גינות עם אותה צמחייה שאחת שאבה דשן נוזלי כל חייה ואחת גדלה בצורה טבעית אנו נראה כי בגינה הטבעית אמנם לא אותו גודל של צמחייה אך היא חזקה יותר עם מערכת שורשים יותר יציבה מאשר בגינה עם השפר שם נראה כעבור שנים צמחייה חלשה גזעים שנשברים ביתר קלות וזה בדוק לא להפריז בדישון!!!!! לדעתי זה כמו העופות שמוכרים לנו היום בסופרים כעבור חודש הוא שוקל 2 קילו מפוצצים אותם באוכל מיוחד שמשמין אותם בצורה לא טבעית ובמקרים רבים הם לא מצליחים לשאת את משקלם החריג בגיל כה צעיר...

למעלה