דיר אפי

דיר אפי

איי הב א ליטל פרובלם... אז ככה. אני נשוי לאישה נפלאה מזה 9 שנים. אני אוהב אותה יותר מכל דבר אחר. רק דבר אחד מפריע לי בה: אמא שלה. קצת רקע: בשנים הראשונות לנישואינו, היינו בקושי כלכלי רציני ביותר. אף אחד מהמשפח לא עזר לנו, חוץ מהאמא שלה, שנקרא לה: שושנה. שושנה היא אישה נפלאה. באמת. כל כך עזרה, באה לשמור על הילדים, עזרה לנקות, ונתנה את כל כספה כדי שלנו יהיה מה לאכול. ואנחנו באמת מעריכים אותה על כך. השיא היה, כשהיא נאלצה לפני כשנה למכור את דירתה כדי לשלם את החובות שלנו, ועברה לגור אצלנו. עם כל זה שהיא אישה טובת לב שעזרה לנו רבות, אנחנו לא הכי מסתדרים איתה. היא לא ניחנה בחוכמה רבה, וקל מאוד להגיע איתה לויכוחים על דברים טיפשיים ביותר, כיוון שמכל שטות, נדמה לה שמתקיפים אותה ורוצים לגזול את רכושה. היא מעט מעורערת בנפשה ולא עקב גילה. מאז ומתמיד היה כך. אתם יכולים לתאר כמובן, שלחיות איתה, זאת משימה לא פשוטה כלל וכלל. במשך כ8 חודשים חיינו איתה בבית, בהם ניסינו לשרוד, עד שהיא החליטה שהיא עוברת לבית ברחוב לידינו, שהיה במחיר זול ביותר. מאז, המצב הפך להיות כזה: למרות שהיא כבר לא גרה כאן יותר, היא נכנסת אל הבית ללא שום דפיקה או הודעה מראש. פשוט באה, ונכנסת. המשרד שלי הוא בבית, ולכן אני מקבל פעמים רבות טלפונים של עבודה. היא נכנסת ומודיעה בצעקות שהיא הגיעה, ומסוגלת לגשת אלי, לראות אותי מדבר בטלפון, ולפצוח בנאומים על מה היא עשתה היום. אם אני לא אפסיק אותה, היא לא תפסיק לעולם. כשאנחנו לא בבית (וגם כשכן), היא נכנסת, ופשוט גומרת לנו את המקרר. אני פשוט חטפתי שוק. אני לא מדבר על זה שהיא פה, אז לקחת איזה סנדביץ´, או שתיה, דברים אלמנטריים. אני מדבר על זה, שהיא באה, עושה לעצמה ארוחת צהריים דשנה, ואז הולכת. אין לנו עודף כסף לממן גם את הארוחות שלה, מספיק אנחנו עובדים קשה כדי שלנו יהיה מה לאכול. אחר כך מגיעה גם בערב, מתיישבת בסלון שלנו ורואה את הטלנובלות שלה. למה היא לא רואה בבית שלה? כי אצלנו יש מזגן ויותר נוח לה ככה. מיותר לציין שאסור לנו להפריע לה, אסור לדבר, אסור להיות בטלפון, אסור לנשום. העזת להגיד לה מילה? היא כבר פוצחת בנאום שזאת חוצפה ושמגיע לה אחרי כל מה שעשתה עבורינו. מיותר לציין, שפעם היא היתה עוזרת לנו בקניות ודברים כאלה. היום כל מה שהיא עושה זה לדרוש מאיתנו חזרה את כספה (למרות שהיא יודעת שאין לנו להחזיר לה). הייתי בשוק כששמעתי את בני הקטן מבקש ממנה 5 שקלים לגלידה, והיא אמרה לו: "אבל תגיד לאבא שיחזיר לי, טוב?". ציטוט אמיתי. מה עושים עם הדבר הזה? זה ממש מטריד אותנו. אי אפשר לפגוע בה מצד אחד, היא כל כך עזרה לנו והיא אמת אישה טובה, אבל קשה לנו להתמודד עם זה, זה בלתי אפשרי לחיות ככה!

דן צ

New member
היא באמת לא אשה חכמה.........

אם היא מכרה את הבית שלה רק כדי לשלם את החובות שלכם! ואני לא אומר את זה מרוע אליך חלילה אלה על המהלך הטיפשי למכור את הבית כדי לשלם את חובות האחרים, הגיוני?? בכלל לא. אבל מה , על זה אתם כנראה צריכים להודות לה כל חייכם,יתכן והיא הרימה אותכם על הקרשים ואתם כאן בזכותה , לצערינו ישנם המון משפחות שאין להם את העזרה הזאת והם או שמתפרקות או שהם צונחות הרבה מתחת לקו העוני . אז קודם כל גישה צריכה להיות יותר מוערכת לאשה הזאת שבמקרה היא חמותך , אתה בעצמך אומר שהיא אשה נפלאה , ואם היא סובלת מפיגור קל, צריך לדעת להתמודד עם זה ולא להלחם נגדה, צריל לדעת איך לנתב את חייכם ביחד ולא על כל דבר פעוט להרעיש עולמות , לא לעשות מכל זבוב פיל, תנווט בצורה חכמה כולל שיחה עם חמותך בנושא המקרר והגישה כלפי הילדים. הבעייה היא שנתתם לה לעזור לכם בצורה קיצונית שכזאת ולכן תצטרכו לחיות עם זה , עם התחושה של "חייבים לה", לא יהיו לכם הרבה ברירות.

אני מבינה מדוע רולנד יוצא מדעתו

ותאמר אנא תודה שלפחות אתם יותר לא חולקים איתה דירה משותפת. חמות היא בעיה מוכרת, ואני רק יכולה לקוות שאשתך שותפה לתחושותיך, כי אם לא, הבעיה רק תסתבך יותר. אני מניחה שאתם אכן חייבים לה הרבה, וכמו שאמר דנץ - בצדק. אבל כמובן שאי אפשר להתעלם מנוכחותה התמידית, מדרישותיה להחזר כספי ומחטטנותה הבלתי פוסקת בחייכם ובמקררכם. שוב אני חוזרת ושואלת האם אשתך שותפה לדעתך, כי אם כבר מישהו אמור לנהל איתה שיחה קלילה אך רצינית בנושא, אני ממליצה שזו תהיה בתה-פרי בטנה ולא חתנה. אני גם יכולה לקוות שהיחסים ביניהן שפירים על מנת שהמידע שיועבר אליה ייקלט בצורה הנכונה. במקרה הזה אני מסכימה שיש לתרגל איפוק וסבלנות, כי לא היית רוצה כמובן בסכסוך כלל משפחתי, ואתה בעצמך אומר שהיא בחצייה נשמה טובה, כך שחבל שתעלם מחייכם ומהתועלת שהיא בכל זאת מביאה. נסו לדבר איתה, בטוב וברוגע. שתפו אותה בתסכוליכם האישיים, הכלכליים והמשפחתיים ("שאבא יחזיר לי את הכסף"), ואתה יודע מה? אם אחד הדברים שיוציאו אותה במעט מחייכם הוא להתחיל באיזשהו תהליך תשלומים פעוט (אפילו 100 ש"ח בחודש אולי ירגיעו אותה) אז אולי שווה לנסות את הדרך הזאת - על מנת שלא תצטיירו בעיניה כנצלנים ותו לא.

ככה

היא עזרה לכם לכם לא היה נעים לבקש אבל היא עזרה היא לא ניחנת בחוכמה רבה- תגידו לה שהיא צודקת תשתיקו אותה תשב איתה ותסביר לה שאתה עובד מהבית, שהיא לא יכולה לשוחח איתך מתי שלה מתחשק (זה יכול לקחת המון זמן עד שהיא תבין למה אתה מתכוון אז תצבור עצבים חדשים מעכשיו) שאשתך, בתה, תשב איתה ותסביר לה את המצב.. העיקר שתהיה מרוצה.. עליכם להיות מאופקים איתה.. היא עזרה לכם וזה המצב כרגע..

דן צ

New member
והנה העיצה של אישתי

אישתי שרון קראה את הבעיה שלך והנה העיצה שלה. 1. היא עזרה לך המון , עכשיו תורך לעזור לה , תקנה לה מזגן!!! וכך גם תסייע לה וגם תפתור את בעיית ההגעה אליכם הביתה. 2. תסביר בעדינות לחמותך יחד עם אישתך כי זה לא נעים לכם שהיא נכנסת אליכם כך הביתה , כי חלילה אם תהיו באמצע האקט דווקה על שולחן במטבח או בסלון?? [וזה נאמר על ידי פולנייה!]

קודם כל, תודה על התגובות

ועכשיו לבעיה, אחרת שיש לנו פה... אישתי ביחסים הרבה יותר גרועים עם אימה, מאשר יחסי איתה. כמו שציינתי, היא לא בדיוק הטיפוס הנוח ואישתי סבלה ממנה מאוד בכל שנות חייה. כך שההגיוני ביננו והיחידי שיכול להתמודד מבלי להתפוצץ (או משתדל לא להתפוצץ..) זה אני... אם היה לי כסף לקנות לה מזגן, הייתי מחזיר לה חלק מהחוב. ולדבר איתה על סקס, זה תסלח לי, כמו לדבר עם איש חירש. מניסיון. היא לא מכירה את המושג, וכנראה שמיעטה להשתמש בו (וגם כשהשתמשה, אני בטוח שהיא לא היתה בהכרה מלאה...
). אספר לך שניסיתי להגיד לה שזה לא נעים לנו שהיא נכנסת כך הביתה, אז היא הסכימה איתי, ועכשיו היא דופקת, ואז נכנסת הביתה ומכריזה על זה בקול. זה כל כך עצוב, שאנחנו לא מפסיקים להתפקע מצחוק כל פעם שהיא עושה את זה...

d@r121

New member
או.קי הנה פתרון

לפי מה שהסברת מדובר אם כך באשה אומללה שבתה אינה מדברת איתה למרות מה שהיא עשתה למענכם ולכן כל תשומת הלב מוקדשת אליך... אם הצלחת לגרום לה לדפוק (לא נשמע כל כך טוב...
) אז תגרמו לה לבוא ולתת טפיחה קטנה על הגב כשהיא מגיעה תסבירו לה לאט ובעדינות שאתה עובד וזה לא הכי נעים שפתאום היא נכנסת וצורחת בכל קולה אם זה לא עזר תעשה לה את אותו דבר בדיוק כנס אליה הבייתה והודע בקולי קולות שהגעת... בעיית המקרר המזגן והטלוויזיה המזגן והטלוויזיה יש מה לעשות הסבר לה (שוב...) שאם היא מחסלת לכם את כל המקרר החוב שלכם מתקזז אוכל תמורת כסף... זה שהיא מתיישבת לראות טלנובלות זה לא נורא כל כך במילא אתה משלם על זה אז לפחות שינצלו....

דן צ

New member
וזה מזכיר לי

את האמא של האחות באי.אר אני לא זוכר את שם האחות אבל בטח שירה יודעת.

אז אם המצב הוא כזה

נצלו אותו כמה שיותר, עד שאולי חמתך תבין שיש גבול. היא מגיעה אליכם הביתה בתדירות גבוהה? הפילו עליה את ילדיכם, ופנו לעיסוקיכם. יודעים שהיא מתכוונת לבוא בערב? התלבשו יפה וצאו לבילוי זוגי מהנה. לכו אתם אליה ואל תתנו לה את ההזדמנות להגיע אליכם קודם. שתי אפשרויות ייתכנו: האחת, היא תבין את הרמז ותיעלם מחייכם. השניה, יהיה לכם הרבה זמן לעצמכם ולזוגיותכם, בזכות שמרטפותה הבלתי נלאית. לא הייתי רצה ומוכרת את הדירה ופוצחת בחיים חדשים במצפה שכוח-אל בהרי אורל רק בגלל שיש לכם חמות קצת מעיקה, קצת חוצפנית וקצת נשמה טובה (אגב תגובתו של קשב בן).

leeloo

New member
יש לי הרגשה שכבר שמעתי על הבעיה הזו

אצל ורדה רזיאל ז´קונט.... והיא ייעצה כדלקמן (אם זכרוני אינו מטעני): כפי שדנץ אמר, יש לנהל שיחה ארוכה שמבהירה בדיוק את הכוונות שלכם, מה הולך להיו מעתה והלאה, לא ללחוץ, להראות שזה לא עניין אישי אלא פשוט שאתם רוצים לחיות את חייכם כפי שמתאים לכם, בלי הביקורים הבלתי פוסקים וההתערבות המרגיזה...

leeloo

New member
כן..כן.. אבל אבל.. אבל.. i´m sorry!

זו.. זו.. לא הייתה אשמתי! ישבתי לי בחדר.. העברתי ערוצים.. השעה הייתה שעת אחר הצהריים.. לא עבדתי... לא פגשתי אנשים.. לא היה מה לראות... לא הייתי רעבה.. שיעמם לי! וורדה היא אישה משעשעת! זהו. אמרתי זאת. וברצינות, סתם צפיתי ביצור פעם אחת בשביל לראות איך היא ניראת (מזעזע ביותר, אבל יש לה עיניים יפיפיות! ..... חלאס עם הקטע עם העיניים! אני לא עומדת בזה! הלפ מי.. סאם וואן.. אני וואן.. הלפ..) ושמעתי בדיוק על הבעיה עם ההורים ועניין אותי לדעת מה היא תגיד, והאם היא תצרח עליו.. אבל היא הייתה רגועה.. אולי בגלל שבעלה ישב לצידה.. הוא מאוד מוזר הבעל הזה שלה.. איזה חוסר כימיה.. אם לא היו אומרים לי, בחיים לא הייתי אומרת שהם נשואים.. שני פלצנים... ולסיום - "תזרקי אותו! תזרקי יא מטומטמת! את שומעת אותי? תזרקי אותו!"

אושר מ

New member
האמת

שגם אני ראיתי פעם (הולכת לשבת בפינה). הייתי אצל סבתא שלי בכ"ס ולא היה לי מה לעשות. וזה מה שהיה בטלויזיה וסתבא שליר אתה, אז גם אני ראיתי.. ויש לך זוג עיניים אחד יפות. מה אכפת לך מהשאר? ואני חייבת ללכת להתקלח עכשיו.

leeloo

New member
לא אכפת לי מהשאר...

מישהו אמר שאכפת לי? יש לי אחד עם זוג עיניים הכי יפות שיש.. באמת.. וטוב שלא הלכת להתקלח ב-1 בבוקר.... בעצם כשחושבים על זה.. יצא לי די הרבה פעמים להתקלח ב-5-6 בבוקר אחרי שחזרתי ממסיבה... וול סטרייק דאט, תהני מהמקלחת.. בהזדמנות אני אספר לך משהו משעשע שאריאל אמר לי כשהתקשרתי אליו אחרי מקלחת, וטאז היה אצלי...

קשב בן

New member
דיר אפי

רונאלד אתה סתם רוצה לקטר בפולנית ולהיות בתפקיד של קורבן או באמת לבחור ולהחליט מה אתה באמת רוצה. באם באמת כל מה שהיית רוצה זה לחיות באי של אהבה עם אשתך הנפלאה כדבריך ואשר אגב ניתוק וריחוק מירבי מאמה בעצם היה רק מאשיר אותה ומעשיר ביצירתיות חדשה את נישואיכם אז מה דעתך למשל לעבור פעם את גבול הפחד " הבסדריות" מה דעתך למשל למכור את דירתך לכסות חלק מהחוב בתשלומים ארוכי טווח וכן תוכל גם להוסיף מזגן ולך שכור דירה במקום אחר אולי אפילו מקום שתמיד חלמתם לגור בו ורחוק מהאם באם משכנתא ודירה עושים לך ביטחון ויציבות אז תמשיך בדרך הנוכחית והמשך לשלם את המחיר ולהיות קורבן באם חופש ובחירה ואהבה עושים לך את זה אז פשוט קפוץ מעבר לקצה הפחד שם תמצא אהבה חופש אור אושר

FishBone

New member
חמותך

תתחיל עם זה שתקנה לה מזגן, למרות ועל אף המצב הכלכלי הקשה שלך. וכדאי שתתחיל להחזיר לה סכומי כסף זעירים מידי חודש, כדי להקטין את תחושת ההקרבה שלה,ואז גם היא תתנפנף בעצמה. בכל מקרה, למרות שקשה לך אני מאמין שיהיה לך הרבה יותר קל אם מידי פעם תזכיר לה מה היא עשתה עבורכם וכמה אתה חושב שהיא נפלאה. זה גם יעזור לך להקטין לחץ. אתה יכול גם במסגרת ההחזרים לעשות עבורה קניות ושהמקרר שלה יהי מלא. אולי אז היא תוכל לאכול בביתה ולא תבוא לנקר את עיניך בארוחות שלה. והכי חשוב, תנסה לזכור כיצד חשת בתקופה שלא היה לך כסף, באותה תקופה שהיא נאלצה לממן אותך ואת חובותיך מה שאתה מתאר זה החזר קטן מאוד. ובקשר לחמישה שקלים שהיא דרשה חזרה, ייתכן או שאין לה או שמאחר שהיא אינה רואה איזשהו מאמץ מצדך להחזיר לה כסף או שגישתך אליה שלילית כך שהיא כבר ללא פילטרים.

למעלה