דירת קרקע

tzurtzur

New member
דירת קרקע

בעוד שבוע אני אמורה להכנס לדירה שלי, דירת קרקע באזור קינג גורג'. אני מתחילה לחשוב שאולי עשיתי טעות. אני מקבלת המון תגובות מפחידות שזה לא טוב שאני אגור לבד בקרקע, שיש סוטים ויש פריצות (למרות שהדירה מסורגת) ואני גם ככה פחדנית. חשבתי כבר על תאורה מעל הדלת, ביררתי אפילו על פרוג'קטורים שנדלקים כשעובר מישהו ועדיין אני תוהה אולי לבטל הכל ולחפש משהו אחר?

behappy

New member
אני לא בעד דירת קרקע מסיבה אחרת.

נכון שהפחד מגנבים/סוטים גדול יותר אבל גנבים יודעים לעלות במדרגות, ונראה לי שאם הם יחשקו ברכושך (במקרה הטוב, וטפו-טפו וטאצ' ווד וכולי), הם יכולים גם על סורגים. מה שכן, דירות קרקע מתלכלכות מאוד מאוד מהר. וזה מעיק. מאוד. בנוסף: חשוב שתשימי לב אם ישנה אפילו מדרגה אחת בין הדירה לרחוב כך שלא תהיי לגמרי "על" הרחוב וכך כל ביוב הכי קטן או לכלוכונצ'יק - נמצאים אצלך בבית. בכל אופן שיהיה בהצלחה.

tzurtzur

New member
לכלוך?

מאיזו סיבה דירות קרקע מתלכלכות מהר יותר? ד"א, שלי עורפית ויש שלוש מדרגות קטנות אל תוך הדירה.

behappy

New member
אני חושבת שזה בגלל שדירות קרקע

נפתחות ישר, או כמעט ישר לרחוב, עם כל הג'יפה שבו. ואם יש רוחות, אבק, חול וכאלה- הם יגיעו אליך לדירה. במיוחד באיזורים מבורכים ברוחות כמו ירושלים, לא יודעת איך זה הולך בתלביב. זה שהיא עורפית עם 3 מדרגות כבר נותן כמה יתרונות טובים.

מותר לי

New member
מצד שני...

כל הג'יפה גם יוצאת מהר! לטאטא את הבית ולהעיף את כל האבק החוצה, בלי להשתחוות לכף אשפה ובלי לקלוע את הזבל לפח... גם לי יש דירת קרקע (ושלש מדרגות
), אני לוקחת מטאטא ותוך חצי דקה אין אבק בריצפה. השטיפה היא אותו סיפור- לשטוף ולהעיף את המים החוצה! שום מרזב ושום הספגה... ובינינו- כמה רוח יש בת"א? והג'יפה של המכוניות מגיע עד הקומות למעלה, אז זה לא כזה קריטי...

את מתכוונת לירושלים?

ממש לא הייתי נכנס לדירה בקינג ג'ורג' הרעש של האוטובוסים... תהלוכות שעוברות ברחוב... עדיף מקום שקט חמש דקות הליכה מהמרכז יש רחובות מתים...

tzurtzur

New member
לא, דווקא התכוונתי לת"א../images/Emo13.gif

אני לא גרה על קינג גורג' אלא ברחוב צדדי לו ובגלל שהדירה עורפית ומרוחקת יחסית יש לי שקט כמעט כמו במושב

אני גרה עכשיו בדירת קרקע(דירת שירות

וכבר אמרתי לעצמי שאני בחיים יותר לא רוצה לגור בבית קרקע... מתלכלך יותר, יותר רעש (תלוי כמובן במבנה ואיפה הוא ממקום), יותר חרקים, אני מניחה שבעיר זה גם אוויר פחות טוב (למרות ששוב תלוי במיקום). כל עוד יש סורגים פריצות דווקא פחות מדאיג. בוא נגיד שפרצו לא מזמן לשכנים של אבא שלי והוא גר בקומה 10 (לא היו להם סורגים במרפסת) ככה שכנראה הגובה כבר לא כזה משנה לגנבים האלו..

tzurtzur

New member
../images/Emo5.gifבתור אחת שמשקשקת מג'וקים

אני בהחלט מתכוונת להשקיע בהדברה ע"י איש מקצוע. למישהו יש מושג כמה צריך לעלות סיפור כזה (בערך 25מ"ר)?

tzurtzur

New member
טוב ,לאחר בירור

מסתבר שזה עניין די זול. בסביבות 120 עד 180 לשטח של כ30 מ"ר.

Bell23

New member
אם כבר ג'וקים בדירת קרקע...

אני גרתי בדירת קרקע בעברי ויש לי מספר סיפורים מזעזעים על הנושא אבל אני אחסוך ממך. אך יש לי כמה הצעות ואולי "הארות": 1. תבדקי לאן מוביל הניקוז של האמבטיה. בדירה שאני גרתי בה לא היה סוגר בניקוז אז הג'וקים היו נכנסים מבחוץ לתוך האמבטיה, לפעמים גם תוך כדי המקלחת וזה לא נעים בהחלט!!! כמו כן, אם אין סוגר אז הם נכנסים לשטח האמבטיה ומטיילים שם חופשי.. זכורה לי חוויה מאוד לא נעימה עם הידית של השירותים (שהיו בחדר האמבטיה)... 2. הדברה אולי תהרוג את הג'וקים שנכנסים אבל היא לא תמנע מהם להיכנס (בניגוד למה שאולי המדביר ימכור לך..) אז אלא אם כן את מעוניינת בלהפוך את דירתך לבית קברות לג'וקים (ואני בספק..) : אל תעברי לדירת קרקע! אני באופן אישי מאוד מאוד מאוד לא ממליצה, הן בגלל הג'וקים, הן בגלל האבק, הן בגלל הרעש והן בגלל חוסר הפרטיות (כי החלונות הם בגובה הן אדם ממוצע...). הדברים האלה כמובן תלויים במיקום הדירה אבל לדעתי באופן כללי זה נכון.

tzurtzur

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif

שיואו..תודה על העידוד

Bell23

New member
סליחה.. לא רציתי לדכא אותך..

אני פשוט חושבת שעדיף שתדעי את הדברים האלה לפני שאת מחליטה כדי שיהיה לך את כל המידע. וכמו שראיתי פה מתגובות של אחרים - זו בעיה שניתנת לפתרון, אז לא נורא. אני בהחלט מקווה שתהני מהדירה! ואם בעיית הג'וקים לא תיפתר - תמיד אפשר להביא חתול או לאמץ את הג'וקים כחיות מחמד..

מותר לי

New member
אני בעד...

תרנגולת! לא מרעישה, אספקת ביצים טריה יום יום ואוכלת נמלים
זה אחרי מכת הנמלים שנתקלתי בה היום: שתי שיירות של אותו סוג נמלים באותו ארון, כל אחת למטרה אחרת, ומייפל מסתכלת עלי מרוקנת את הארון, מנסה להבין מה הולך שם, ולא די שהיא לא עזרה לי היא עוד הסתובבה לי בין הרגליים!! רק תרנגולת תעזור...

Bell23

New member
הממ... מקורי..

אני אמנם לא רואה איך תרנגולת יכולה לעזור בבעיית הג'וקים (אלא אם כן היא תדרוך עליהם) אבל אני חייבת להודות שזה פתרון מקורי לנמלים. ואם כבר- היא יכולה לשמש כשעון מעורר ומנה חמה לעת מחסור.. אחח איפה הימים הטובים שחיינו על חיות משק בלבד?... (תרנגולת זו חיית משק?.. או שתרנגולת זה לא חיה, זה עוף?
)

מותר לי

New member
זהו, שלא ../images/Emo163.gif

היא לא יכולה לשמש לך שעון מעורר (אמרתי לא מרעישה?) תקני זוג- זכר ונקבה, שעון מעורר, ביצים, פרגיות, הדברה...
לפי מה שזכור לי היא אוכלת גם ג'וקים (התיאבון מוגבר בהריון
), אבל תמיד אפשר לצרף לחגיגה גם כמה עכבישים שרירונים שישימו למעלה וילון יפה ונחמד לטובת הג'וקים שהתרנגולים השאירו

Bell23

New member
מעולה, עוד המלצה...

עם חתול, תרנגולת, ג'וקים, נמלים ועכבישים אנחנו בדרך לפתיחת יופי של חווה.. אני ממליצה להוסיף עוד כמה חיות ואז הדיון על דירת קרקע או לא דירת קרקע יהפוך למובן מאליו כי לכי תדחפי פרה במעלה מדרגות לקומה השלישית....

למעלה