דירת מרתף

sagsag

New member
דירת מרתף

צירפתי תוכנית של דירת המרתף שאנו בונים. הדירה נמצאת מתחת לבית שלנו, חזית הבניין נמצאת בתחתית התמונה. בצידה העליון יש את הגינה האחורית שלנו. הפרוייקט כולל גם דירה לאחותי (ולכן חדר הכניסה, היות ואין מקום אחר בו ניתן לגשת אל הדירה מהחזית), שחלק ממנה ניתן לראות בצד ימין. בפועל ניתן יהיה להיכנס למקום משתי דלתות, הדלת הראשית שהולכת אל חדר הכניסה ומשם אל הדירות, והדלת במטבח. נכון לעכשיו אני אהיה הדייר היחיד... נולדתי ב-01/10/1980 (קוף/מתכת?), בשעה 11 בצהריים (דרום/דרום-מזרח???). אמא שלי ידעה רק להגיד לי "11 בצהריים" כך שאני מניח שמדובר בפלוס מינוס חצי שעה... המקום כבר בשלבי בנייה מתקדמים, אבל ניתן עדיין לעשות שינויים מינוריים פה ושם. אני אשמח לשמוע הערות כלשהן לגבי מיקום של חפצים, צבעים מומלצים וכדומה. אלפי תודות, שגיא.

מה גודלה של הדירה הזאת?

תראה, עם כל הרצון הטוב, דירת מרתף היא דירת מרתף... ממליצה לך להאיר אותה בכמה שיותר תאורה כדי להתגבר על התחושה שיש בדירות אלה... צבעים בהירית בהירות, ירוקים, אפרסקים ולגבי מיקומים אין כל כך מה לעשות ממה שאני רואה.

הייתי מצמצמת מאוד את גודלו של

המטבח. ממילא בכיוון הזה אתה לא תהיה בו... אם אפשר לכנן את התאורה עדיין אז תכננו אותה על הקירות, לא מהתקרה, וכלפי מעלה. טוב, זהו, אני לא ממש רואה את זה, מקווה שתרגיש שם נהדר.

sagsag

New member
תודה רבה, אבל לא כ"כ הבנתי משהו

קודם כל שוב תודה על העזרה. לא הבנתי כ"כ מה הכוונה ב"ממילא בכיוון הזה אתה לא תהיה בו"? לגבי התאורה אני אראה מה ניתן לעשות, אבל נראה לי שבשביל להאיר מאוד את המקום צריך הרבה תאורה על הקירות (לעומת מעט יחסית מהתקרה). זו כנראה תהיה בעיה משום שאין הרבה קירות "נקיים" במקום... לגבי הצבעים הבהירים -- האם עדיף שיהיה גוון או שגם לבן זה טוב? אני מבין שקשה לך לדמיין את המקום, אני אצרף מאוחר יותר היום מספר סימולציות מהמחשב של התוצאה הסופית...

בבקשה...

מה שתכוונתי להגיד זה שבמטבח בכיוון הזה שיש בשרטוט שלך לא כל כך נמצאים. זהו כיוון שאינו תומך במטבח ובפעילות שמתרחשת בו. ממליצה על גוונים חמים הבהיארם כמו שאמרתי. לבן ישמור על קרירות. איך הבנת שקשה לי לדמיין את המקום?

sagsag

New member
../images/Emo13.gif

אמרת "אני לא ממש רואה את זה", ומכאן קלטתי שקשה לך לדמיין את זה... כנראה לא הבנתי את כוונת המשורר. תודה על ההבהרות. הצבעים הם אותם צבעים גם לחדר השינה?

פחות או יותר...

תראה, דירת מרתף היא מקום שנמצא בתוך האדמה על כל המשתמע מכך. כדי למתן את זה כדאי לחמם ולהאיר. הנתון הבסיסי הזה של דירת מרתף לא מאפשר לעשות ממש פנג שואי כי לפי פנג שואי לא בונים דירה/בית/חדר במרתף. אז מה שאפשר לעשות זה כמה שיותר "תיקונים"...וגם לשים לה איך מתפתחים החיים לאחר המעבר למיקום הזה. בנוסף, לא שמליץ על כל המבנה מבלי לראות ולחוש אותו בחושים שלי. אי אפשר להשוות שירטוט לשהייה במקום.

למעלה