דירקטור

dr.compu

New member
דירקטור

שלום לכם אני יודע די טוב את התוכנה של מקרומדיה - "דירקטור" אך לעומת זאת בפלאש איני יודע דבר. רציתי לשאול אם יש דברים דומים בין השניים, ואם לא, אז אם יכול אני לשאול פה שאלות גם על דירקטור? תודה...

ש.חי

New member
כן ידידי אתה מוזמן

יש דמיון קצת בין התוכנות אותו עקרון, מבחינה תכנותית יש הבדלים לא כל כך גדולים בין השניים דירקטור בהרבה יותר מורכב שתי התוכנות עובדות בשיתוף ואפשר ליבא קבצים של פלאש לדירקטור, זה עובד מגניב בפלאש יותר קל לעצב ולעשות אנימציות מה שטוב בדירקטור שהוא מדהים אפשר להסחף עם כל התוכנות ולעשות סלט שלם

dor_ian

New member
שלום דר.קומפיו!

כינוי מעניין! אם אתה גם מתכנת בדירקטור(לינגו) ברמה טובה אני אשמח להחליף איתך מידע,טיפים או כל דבר אחר. אני מרגיש די בודד עם הדירקטור כולם עדיין מתלהבים מפלאש...תגיד להם :) לגבי השאלה שלך אז הפלאש תוכנה מצויינת למשימות שהוגדרו לה אך כשמנסים למתוח אותה לכיוון של מישחקים או כמוצר מולטימדיה מלא זה די על הפנים ושלא נדבר על תלת מימד. עדיין הבכורה לדירקטור. אני אישית משתמש בפלאש לכפתורים ושותל בדירקטור בגלל הפשטות המדהימה. דורי [email protected]

dr.compu

New member
תודה

אני מאוד אשמח להחליף איתך טיפים ומידע בקשר לדירקטור, אך נראלה לי, לפי מה שאתה כותב שאתה כבר....מקצוען בתחום, לעומתי שאני די חדש, וכל מה שאני יודע זה מהספר של הוד עמי. אז נראה לי שהחלפת המידע יהיה קצת חד כיווני... אם אתה רוצה, אני מאוד מאוד אשמח, כי הנושא ממש מעניין אותי... תודה

dor_ian

New member
תודה על המחמאה

אבל מקצוען אני עדיין לא אך גם לא מתחיל. אתה צריך לשאול את עצמך לאן אתה נמשך יותר תכנות או גרפיקה. כי אם גרפיקה אז דירקטור בחירה רעה. תיצור גרפיקה ואנימציה בתוכנות אחרות (פלאש, פוטושופ וכו´) ותשאיר לאחרים לשלב אותם במוצר סופי. אך אם זה תכנות אתה צריך להתמקד אך ורק בזה. אפשר להנות משתי העולמות אם אתה מוכשר, אך רק יחידי סגולה מצליחים להפוך למקצוענים בשתי התחומים יחד (כל אחד הוא עולם ומלואו). ואם בחרת בתכנות אז אתר צריך לנבור עכשיו באינטרנט ולהוריד דוגמאות על דוגמאות ולנתח את הסקריטים לזרוק ת´ספר של הוד-עמי (לא באמת) ולקנות ספרים רציניים מאמזון או מבאג (לפעמים יש להם) באנגלית. זה נראה אולי מלחיץ אבל אם אתה אוהב את זה אתה תעשה את זה בכיף. אם החלטת בכיוון הזה אני אשמח לעזור לך עם חומר שיש לי דירקטור זו תוכנה מדהימה מבחינת היכולות אז לא תצטער. טיפ אחרון מהשטח: המציאות של היום דורשת ממפתח על דירקטור כן להיות בעל יכולת גרפיות חזקות וחובה חושים מחודדים בנושא עיצוב. דבר שני אתה תצטרך ללמוד עריכת וידאו וסאונד כי אלו נמצאים היום בכל מוצר מולטימדיה בסיסי. פוטשופ ופריהנד או קורל צריכות להיות שפה שניה אצלך. בהצלחה. [email protected]

dr.compu

New member
שלום שוב :)

בקשר לפרים של באג באנגלית חוששני שתהיה קצת בעיה בשפה, מהסיבה הפשוטה ששליטתי בשפה הזרה הזו די צולעת, ולכן, אני חושב שאתקה להבנת הספר. בקשר להחלטי אם להתעסק בתחום התכנות או הגרפיקה... למרות שהגרפיקה מאוד מרשימה אותי, והייתי מאוד רוצה לדעת לייצור דברים יפים, כמו רקעים, אנשים וכו... אך חברי, שהוא גם בפורום פה, תמיד אומר לי שלא כדאי לי ללכת לתחום של הגרפיקה...ולכן אני אצטרך לוותר על זה... :) מאוד אשמח אם תיתן לי אתרים שיש בהם דוגמאות... ובקשר לעריכת ווידאו, אם זה לא יותר מדי מסובך, לא נראה לי שתהיה בעיה מכיוון שיש לי כרטיס ווידאו במחשב, וערכתי מס´ סרטים ביתיים... זהו....מחכה להמשך קבלת אינפורמציה ושוב תודה רבה לך

dor_ian

New member
אתרים...

הי דוקטור! ביקשת אתרים אז הנה שנים טובים מאוד שאני מכיר: www.director-online.com http://www.mcli.dist.maricopa.edu/director תוכל להתקדם יפה מאוד בעזרת הדוגמאות שיש לך שם אבל הכל באנגלית למרות שכתבת שאתה לא מסתדר איתה. אצלי זה בדיוק הפוך אני לא מצליח להבין ספרים בעיברית על מחשבים. בתוך האתר של מקרומדיה www.macromedia.com יש טונות של חומר על הדירקטור וגם על פלאש. בנוסף (זו ההמלצה הכי טובה שלי) תרשם לnews groups דרך האתר ואז תוכל לשאול שאלות ולקבל תשובות מ הקאליברים הגדולים שנמצאים שם (חלקם כותבי ספרים מפורסמים או מקצוענים בתחום) אני אישית פוקד דרך קבע ולומד המון דרך זה. אנגלית כבר אמרתי? ההמלצה תקפה גם לפלאש. אם תרצה לשאול אותי שאלות שקשורות בדירקטור אז תפרסם אותם כאן בפורום ואני אשתדל לעזור. תשדל שאלו יהיו שאלות שעוסקות בתכנות. בהצלחה

dr.compu

New member
שלום שוב :)

בקשר לפרים של באג באנגלית חוששני שתהיה קצת בעיה בשפה, מהסיבה הפשוטה ששליטתי בשפה הזרה הזו די צולעת, ולכן, אני חושב שאתקה להבנת הספר. בקשר להחלטי אם להתעסק בתחום התכנות או הגרפיקה... למרות שהגרפיקה מאוד מרשימה אותי, והייתי מאוד רוצה לדעת לייצור דברים יפים, כמו רקעים, אנשים וכו... אך חברי, שהוא גם בפורום פה, תמיד אומר לי שלא כדאי לי ללכת לתחום של הגרפיקה...ולכן אני אצטרך לוותר על זה... :) מאוד אשמח אם תיתן לי אתרים שיש בהם דוגמאות... ובקשר לעריכת ווידאו, אם זה לא יותר מדי מסובך, לא נראה לי שתהיה בעיה מכיוון שיש לי כרטיס ווידאו במחשב, וערכתי מס´ סרטים ביתיים... זהו....מחכה להמשך קבלת אינפורמציה ושוב תודה רבה לך

למעלה