דירות מוזרות

a wild rose

New member
דירות מוזרות

לא בטוחה ש"מוזרות" זו המילה המתאימה, אבל אני נתקלת ביותר ויותר דירות שנכנסות אצלי להגדרה של "לא ברור".

אני מחפשת דירה לבד וזה לא פשוט בכלל. אני לא בקטע של דירת חדר ולכן הגדרתי את החיפוש מראש ל2-3 חדרים, ואני עדיין מנסה להבין איך דירה של 30 מ"ר יכולה להיות מוגדרת כ-2 חדרים, ואיך דירה כזאת יכולה להיות מוגדרת כ"דירה מרווחת". אנשים עושים צחוק? אני יודעת שאין ברירה וצריך להתפשר, אבל כל הקטע של הדירות המחולקות כבר חוצה גבולות הזויים למדי. אני עוברת על לוחות ורוב הדירות לא נשמעות נורמליות!

אכן יש תופעות מעניינות

אני גם לא מבינה את מי שמגדיר דירה של 30 מ"ר ופחות מזה כדירה מרווחת. נתקלתי בעבר גם בהסברים יצירתיים כמו טענה שאפשר להכניס לדירה סלון או פינת אוכל - מה שהיה אפשרי כעיקרון, אבל אם היו עושים את זה לא היה נשאר מקום לזוז.

אם רק "מישהו" יעשה את מה שהיה צריך לעשות מזמן ויקדם פרויקטים של בניית דירות קטנות להשכרה ליחידים ולזוגות צעירים... 2-3 מגדלים כאלו בכל אחת מערי השינה, דירות נורמליות בגודל נורמלי (אפילו 50 מ"ר) וכבר ירגישו את ההבדל. משקיעים כל כך הרבה במלחמה במפצלי הדירות, לא עדיף ללכת לכיוון אחר?

tenen

New member
דירות כאלו להשכרה הן לא רווחיות לאף אחד.

הממשלה ניסתה לעשות את מה שהצעת והציעה הטבות מס גדולות לגופים גדולים (קרנות פנסיה) כדי שיעשו בדיוק את זה.

אף אחד לא מוכן לגעת בזה גם במקל.
הבנייה יקרה,
החוקים שלא מאפשרים לפנות שוכרים הם נוראיים למשכירים.
ואם זה לא מספיק אז הממשל בישראל באופן עקבי משקר עם הטבות מס שמציע, כלומר הם באמת יתנו היום את הטבת המס, אבל מחר יבטלו אותה או יסרבו לעדכן תעריף השכירות בהתאם לאינפלציה וידפקו עד העצם את כל מי שסמך עליהם ועכשיו תקוע עם הדירות

(בדיוק כמו שעשו לתשובה עם הגז, הבטיחו הטבות וביום שמצא גז דרשו את הכסף שהבטיחו לא לקחת)

מה שכן צריך לעשות זה לעודד בניה זולה בכמויות, ודווקא יש אחד שעושה את זה אבל לא סביר שמישהו כאן יצביע לו.

זה אטיאס משס שבזכותו מסתיים עכשיו מכרז על 4600 דירות מוזלות בחריש וזה עוד יגדל ל5000 כנראה אחרי שיקבלו עוד הקלות.

זה אותו אטיאס שהוריד דמי הקישורית בסלולאר, ועשה את מהפכת הניידות.

מהפכת הניידות , זו אותה אחת שבלעדיה לכחלון לא היה סיכוי להצליח עם המפעילים הוירטואליים.

אנשים לא היו מוותרים על מספר הטלפון שלהם, כחלון סה"כ המשיך את מה שאטיאס התחיל, אבל קשה קשה אצל חילונים לתת קרדיט לחרדי שמגיע.

ולתת לו קרדיט כפול, גם על 5K דירות בחריש וגם על הסלולאר זה כנראה יותר מדי, כבר עדיף להגיד כאן שאף אחד לא עשה מאשר להגיד שחרדי עשה.

נראה שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר

אבל בכל מקרה אני לא אנסה להגיב בהיגיון כי זה לא ייתן שום דבר.

אני גרתי בבית מעץ של 35 מטר - היה מרווח בעיני

בית מעץ שהיה בנוי נכון, עם אמבטיה, מטבח, חדר שינה וסלון
זה תלוי מאוד באיך הבית בנוי. היו לי דירות גדולות יותר שבנויות ממש בטיפשות ובבית עץ הקטן הזה הרגשתי הרבה יותר טוב

זה נשמע מעניין

אבל לצערי עוד לא יצא לי לראות דירות כאלו בעצמי. כשאני חושבת על מרווח, אני חושבת על דירה שאפשר לארח בה ויותר מאדם או שניים. אצלי זה מה שחשוב - אני לא רוצה דירה בשביל לישון בה בניחותא, אני רוצה שתהיה לי אפשרות לארח.

אני מסכימה איתך שזה מאוד תלוי איך הבית בנוי, אבל דירה של 30 מ"ר שבנויה כשני חדרים... הייתי בדירה כזאת, חדר השינה היה ממ"ד, בסלון הייתה ספה והיה אפשר לשבת שם 4-5 אנשים בצפיפות, וזה כי לא היה ממש מטבח (הוא הסתכם בדלפק שכלל כיור, מקום למיקרו ולפלטה ומקרר ליד) והמקלחת הייתה פשוט כוך שכלל מקלחון. אני רוצה לגור בדירה, לא בדבר

לליתות16

New member
יפה !

נראה מקסים!

מה עם סלון? איך הוא נראה?

מקום לתלות כביסה כמו שצריך היה לך בדירה? זה למשל משהו שבהרבה דירות מחולקות מפספסים. יצא לי כבר לשמוע משפטים כמו "אז תביאי מייבש"! או בהקשר של דירה מחולקת שהמטבח שם לא כלל מקום לתנור (ולכן לא היה חיבור גז) "אז אל תבשלי!". וזה לא נאמר בהומור...

זה היה צימר מעץ, עם מרפסת

כביסה תליתי בחוץ, והמכונה היתה במחסן מאחורי הצימר
זה הייתרון ביחידות במושב, תמיד יש מחסן גדול

אין לי עוד תמונות, זה היה איך שיצאתי מהצבא, ממש שבועיים אחרי השיחרור
הצימר הזה כבר פאסה בחיי, ובכלל ישראל כבר לא על המפה שלי

אמממ... זה די תלוי מה מגדירים מרווח

כנראה שיחסית לשני חדרים זה מרווח.
גרתי בדירת חדר של 45 מ"ר שהיתה יחסית גדולה לדירת חדר... ועדיין היה מדובר בחלל אחד שחיבר את המטבח וחדר השינה, ועוד חללל נפרד של אמבטיה ושירותים.
הרבה אנשים אחרים היו טוענים שזו קופסאת גפרורים...

עכשיו, לעומת זאת, אני גרה בדירת 3 חדרים שהיא 84 מ"ר, וכשבעלי קורא לי מאחד החדרים אני בקושי שומעת אותו בצד השני...

אני גרה ב-45 מ"ר

דירה מרווחת שגם בנויה טוב - הדגש הוא על הסלון ולא על חדר השינה, שזה עדיף מבחינתי - מעדיפה אפשרות לארח כמו שצריך ולא שיהיו לי שטחים מיותרים בחדר שאני ישנה בו. קרה יותר מפעם אחת שאנשים התפלאו לגלות שיש בדירה עוד חדר, וזה אחרי שהביעו התרשמות מהדירה המרווחת.

הדירה שלי מוגדרת כדירת חדר וחצי - היות שחדר השינה הוא חצי חדר מבחינת הגודל. לעומת זאת, יצא לי לראות דירה שמוגדרת כשני חדרים, 40 מ"ר, וזו דירה שאין סיכוי שיהיה אפשר לארח בה יותר משני אנשים וגם זה בצפיפות - זו דירה חמודה מאוד, אבל כוללת שני חדרים קטנים: חדר שינה שמי שיצליח להכניס אליו מיטה זוגית לא ישאר לו מקום מעבר, וסלון שאפשר להכניס אליו ספה ו-זהו בעצם, אם רוצים שתהיה אפשרות לזוז. המטבח כמובן - לא מהסוג שמתאים למי שמבשל.

בדירה אחרת שראיתי בזמנו היה חדר שינה מרווח וסלון קטן. גם שם המטבח היה כזה שבעייתי לבשל בו. גרו שם זוג סטודנטים שכנראה לא ממש אירחו, ולדברי הבחור העזיבה היא כי היא החליטה שצפוף לה... השלט על הדלת אגב היה "הדירונת של...".

גם אני גרתי בדירת 2 חדרים בגודל הזה

והיא הרגישה מאוד מרווחת- בעיקר כי היא היתה בנויה נכון

למעלה