דירות חיי...באמת!!

דירות חיי...באמת!!

תמיד אזכור את דירות חיי ..
אז אני ואהובי עברנו לבאר שבע לעיר הגדולה בעלת 80 %סטודנטים ו20% תושבים , שני סטודנטים שהחליטו לחפש דירה משל עצמם הדרישות היו מעטות ( דירת 3-2.5 חדרים עם העדפה לגן , או מרפסת , מחיר עד 2500 נכון זה יקר אבל זאת הייתה המגבלה ,הליכה של עד 15 דק מהאוניברסיטה )
ו-הדירה הייתה צריכה להמצא תוך חודש ימים ( אל תשאלו למה , אבל זה קרה )

1. הדירה הראשונה הייתה שייכת לאיזה סבתא 2 דק מהאוניברסיטה – מה הייתה הבעיה –דירת סבתא , ארונות בכל פינה צמודים לקיר , חדר שינה קטן עם ארון ענק , סלון שבאמצע שולחן אוכל ענקי , הדיירת שבאה להראות לנו הייתה הבת שטענה שהם לא מוציאים כלום מהבית כי הם לא יודעים אם הסבתא תחזור ולכן לא רוצים לשחרר לפח זבל כלום , אמרנו תודה ולהתראות.

2. מיד לאחר מכן נסענו לדירה בשכונה ג' , קומה 2 דירה עם חלונות ענקיים , מה הייתה הבעיה- כל הדירה הייתה הרוסה , ארונות שבורים , קיר לא מסוייד ,אפילו היו שם ציפורים שהחליטו להתנחל כי החלון היה פתוח .שאלנו אותה מתי כניסה , אמרה לי ישר מיידי , שאלתי " וכמה זמן ייקח לתקן הכל ," אמרה לי , מה?! , זה צ'יק צק" ..אמרתי לה אין בעיה תחזרי אלי שהכל יהיה מתוקן , עד היום לא חזרה אלי.

3.דירת השקרן – למה?! -הבחור שהראה לנו את הדירה היה שקרן פתלוגי , הדירה הייתה באמת גדולה , ממש סבבה , הוא טען שינקה ויסדר , הכל טוב ויפה עד ששאל את הבחור שלי ,"אם תתן לי עכשיו מזומן אני אעשה לך הנחה" , טוב שלא הרמנו 10 גבות , ישר שאלנו אותו ,שניה מי בעל הדירה , טען המשכיר " בעל הדירה נמצא בת"א , אבל אני הדובר שלו ", אמרנו לו יופי מחר במקרה אנחנו נוסעים לת"א תביא את הטלפון שלו ונפגש ונסכם מולו , המשכיר ישר התחיל לגמגם ואנחנו כבר היינו בדרך לדירה ה-4

4.ראינו דירה גדולה 4 חדרים , 5 דק מהאוניברסיטה ,אפילו הצלחנו להוריד את המחיר מ2500 ל2300 שזה הבדל גדול לסטודנטים , הדירה דרשה תיקון יחסי של צביעה תריסים ולהתקין דלת אבל זה לא עצר אותנו מלהתלהב , קבענו לחתום על חוזה , אלא שברגע האחרון ביקשנו דחייה בחוזה ,מה שגרם לבעל להתחרט ולהשכיר ל3 חברה ב3600 שח – אז כן הפסדנו

5.המעשנת – הלכנו לראות דירה שהייתה הליכה של 15דק , דירה 3 חדרים קומה 3 , המשכירה לא הייתה בעיר אז מי שהראתה לנו את הדירה הייתה השכנה המעשנת , הגענו לדירה – דירת זוועה- כל התקרה הייתה רטובה עם כתמים , השירותים היו מסריחים ממש , אבל זה לא מה שהרתיע אותי , יותר נכון השכנה שעישנה בחדר מדרגות ודיברה עם הילד שלה בצעקות " ממש צעקות כו*&^ לך לישון אמרתי לך .." אני , ממש הזדעזעתי , אמרתי לעצמי אוי וי עכשיו אני הולכת לשמוע אותה להריח אותה כל יום .. לא נראה לי..

6.יום חדש הגיעה ודירות חדשות אז את הדירה השישית אהבנו אבל לא באמת אהבנו , הדירה הייתה 2 חדרים , די גדולים , עם מרפסת , מכונת כביסה במטבח , מזגן בחדר שינה , ורכבת שנוסעת כל שעה מאחורי הבית.. כן נראה לי שמאוד נחמד להתעורר בבוקר עם רעש כזה

7.דירה סורוקה , הגענו לדירה שהכל היה מעץ , הדירות שהדביקו פעם פרקט של עץ בכל פינה, רק חבל שהיא הייתה ממש רחוקה מהאוניברסיטה ולא שווה את המחיר (2300), מי שהראתה לנו את הדירה הייתה השכנה מלמעלה ,הגיעה עם הילד שלה והפינצ'ר הקטן , הדובר של הדירה היה הילד..נראה לי הילד מצא את ייעודו...

8.כן ,באמת ואו 8 דירות ועדיין יש עוד.. לא תאמינו אבל זאת דירה שפשוט עלתה על כולם בעקרון החוזה של הבחור שלי לא נגמר ואני חשבתי לעצמי למה שלא אכנס לדירה לתקופה קצרה ..אז במקרה התקשרתי לדירה 3 חדרים עם מרפסת ב1300 שח , קבעתי עם השוכרת , אפילו אמרתי לה שאני מעוניינת בהשכרה 3 חודשים והיא הסכימה – הייתי בהלם ,אין סיכוי שמצאתי את " הדירה" .. הגענו אני והבחור נלהבים .. נכנסו והזדעזענו יותר נכון , מה שבדיוק היה - שבאמת היו 3 חדרים רק חבל שבין 2 החדרים היה חלון בניהם , אפילו שאלנו את השוכרת למה אין קיר שלם? , היא טענה שזה מקרב בין השותפים לכן היא השאירה את החלון , בנוסף לזוועה הזאת הגז של הבית היה בתוך הבית ,מה שאומר שאם אני מדליקה את הגז לבשל , יש סיכוי שאני אתבשל עם האוכל..

9 . הדירה הבאה הייתה יותר נכון בית פרטי עם גינה ענקית , 3 חדרים , מטבח ענקי אבל עם מלא עמודים בתוך הבית , באמת לא היה קשור ,הבית היה הרוס ,כל הזבל בתוך הבית ,בלי דלתות , באמת חשבנו על הבית כאופציה אבל השוכרת טענה שהיא לא חשבה שאני רוצה כניסה מיידית ממש :\

10 . לא זאת לא הדירה האחרונה יש עוד ...הדירה ה10 הייתה מקסימה דירת 2 חדרים , שכונה ג' 15 דק הליכה לאוניברסיטה ,הזוג שהיה בדירה רצה לעזוב לפני הזמן , כאשר דיברנו עם בעל הבית אם אפשר להשכיר את הדירה של הזוג לכמה חודשים , הוא לא הסכים – כמה חבל לו ...ולנו:\

11 . דירת החשמלאי הבנאי והכל ביחד – הגענו לדירה שבעל הבית שיפץ אותה בדיוק , מה שאומר שלא היה קרמיקה במטבח , לא היו ארונות , לא היה כלום יותר נכון , שאלתי את בעל הדירה מתי אתה מסיים , אמר לי בפה מלא ..עד סוף השבוע אני מסיים לך הכל . מה שחבל שאני לא כל כך ממהרת להאמין לבעלי דירות שרוצים להפטר מהנכס שלהם לפני שיש דירות שלמות !

12 .דירה לרזים בלבד- דירה 12 הייתה דירה ממש מעולה אפילו הגענו אליהדרך בחור אדיב –הבחור היה מתווך שהחליט במקרה לעזור לי ולבחור – אמרנו לו אנחנו רוצים דירת עם מרפסת או גן ,3 חדרים ושיהיה מידיי , הבחור מצא לי באותו יום דירה כזאת (10דק הליכה לאונ'– הגענו לדירה עם מטבח פיצי (הפגם הראשון – הצינור של הגז יצא מדלת הארון ישירות לכריים מה שאומר שאת דלת הארון אי אפשר לסגור ) , פגם שני - היה חלל שהוגדר כסלון תספרו 5 *4 משצבות של 30 סמ כל אחת –( אני זוכרת כי ספרתי ) יתרון - שני חדרים ענקיים והפגם השלישי שהיה הכי מיוחד זאת הייתה הכניסה לאמבטיה , אני לא יודעת מי היה האדריכל באותו בית אבל דלת הכניסה לרזים בלבד – מה שאומר שאם עכשיו באה אלי הדודה שלי ששוקלת 100 קילו ואומרת לי יש לי פיפי , אין סיכוי שהייתה יכולה לעשות כי היא לא הייתה עוברת דרך הדלת ..

13 .דירת 3 חדרים קומה 4 , דירה של 1500 שח בלבד , 15 דק הליכה החבר אמר שיש קיצור לאונ', רשמו שיש מיטה , כריים +תנור – הכל טוב ויפה לא?! , מה שבאמת היה המיטה ישנה מלאה אבק , התנור ישן – הגיעו להראות לנו את הדירה זוג קיבוצניקים והאשה אומרת לי ,כן פעם הוא עבד אז הסיכויים שגם היום יעבוד , מה שהכי היה נורא שלא היה מזגן ,בתקופת הקיץ למי שלא יודע נורא חם .. אפילו בקומה רביעית שבעל הדירה אומר " מה ,יש אחלה בריזה , אז .. רוח חמה זה לא בריזה ) לא היה מה לדבר עם מזגנים הם טענו שמחיר של הדירה זול ואנחנו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים – נכון הם צודקים זה זול , אבל אנחנו סטודנטים –מה שאומר שכל שקל חשוב לנו ולקנות מזגן ממש לא בא בחשבון

14. בית זונות – בתור אחת שלא הייתה בבית זונות וראתה סרטים שמתארים שם בית זונות – אז כן ככה זה היה , הבית הוא בית קומתי , עם חומה ענקית מסביב לבית – ענקית זה אומר 2 מטר לגובה הכל בטון בלי שום הגיון , קומה ראשונה הייתה סבבה ,עד שעולים לקומה השניה , 2 חדרים בצורה מרובעת - קירות עקומים( לא ריבוע ש4 צלעותיו שוות - ) החדרים היו צמודים דלת ליד דלת , מה שמנע פתיחת 2 דלתות באותו זמן ( כן זה הזוי משהו ) –אבל השוס כל הבית היה בצבע אדום ובמקרה זה היה יום פתוח שאנשים נכנסו ויצאו מה שהרגיש –בית זונות

אז בעקרון היו עוד 6-5 דירות שלא הזכרתי כי באמת אין מה לתאר את גודל הסבל שעבר עלי ועל הבחור , הגענו למסקנה שאסור להתייאש ולא להאמין לכל אחד שאומר " כן אני אעשה ויהיה לכם ככה" , בעלי הדירות דואגים בעיקר לאינטרסים שלהם!

מה שכן אני יכולה לומר לכם שמצאנו דירה חמודה – 2.5 חדרים ( 1000 ש"ח כל חדר ) עם גינה ואנחנו מתים עליה ממש !

delikat

New member
אני דווקא יכולה להזדהות עם הבחורה.

מה שכן, לא הבנתי למה בסעיף 10 ויתרה על המקום. לא הרבה אנשים יסכימו להשכיר את הדירה שלהם רק לכמה חודשים בודדים.

Grey Wind

New member
חח

הכי הצחיק אותי הקטע עם הדלתות והדירת סבתא.

הזכרת לי, פעם הלכתי לבדוק דירה שנמצאת בה כבר שותפה.
הדירה הייתה מעולה חדר ענק שהוא בעצם 2 חדרים עם מרפסת כזאת..אבל מה הבחורה כל הזמן חפרה לי שלגור עם שותפים זה נורא שהיא שונאת את זה, שכל רעש מפריע לה. לא הייתה מוכנה גם להגיד לי מה החשבונות.

חתיכת פסיכופטית ודופקת את בעל הדירה, יצאתי משם עושה facepalm מטורף

ע מזרחי

New member
מזגן לא עולה כל כך הרבה

בדירה של ה-1500. אם הייתם קונים מזגן פשוט, בחשבון שנתי זה היה מייקר את שכר הדירה בפחות מ-200 שקל לחודש. עדיין בתקציב, ואם עוזבים אפשר לקחת את המזגן או למכור בחצי מחיר לבעלי הבית

ה-1500 שח האלו

זה האוכל , החשמל , המים , הנסיעות שעליהן אני חיה
זה לא מסתכם רק ב1500 שח - יעלו לי עוד -400 -300 שקל התקנה .. ולקחת סיכון שבעל הדירה ירצה לקנות? למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?!

ע מזרחי

New member
זה עדיין יותר זול

אם אתם משלמים היום 2000 לחודש זה 24000 לשנה

אם הייתם משלמים 1500 לחודש זה 18000 לשנה

בהפרש שכר הדירה לשנה (6,000 ש"ח) אפשר לקנות 4 מזגנים

ע מזרחי

New member
את מפסידה כל חודש כסף

נתונים:

נתון 1:
13 .דירת 3 חדרים קומה 4 , דירה של 1500 שח בלבד

נתון 2:
מצאנו דירה חמודה – 2.5 חדרים ( 1000 ש"ח כל חדר ) = 2000 שקל לחודש

חישוב קל:
ההפרש בין מה שאתם משלמים לבין דירה 13 הוא 500 שקל לחודש שיוצאים מכיסכם כל חודש

500 שקל כפול 12 חודשים זה 6000 שקל. אם הייתם קונים מזגן ב-1500 היה נשאר לכם בסוף השנה 4500 שקל בכיס יותר ממה שישאר לכם היום.

כנראה שלא הבנת את העניין

הרעיון להכנס לדירה שיש בה הכל, בתור סטודנט אין לך ראש להתעסק עם שטויות של מה יש בדירה ומה אין ..

ולידיעתך 1500 מזגן זה ל1 כוח סוס שמתאים לחדר קטן .. מה שאומר שזה עולה 400 שקל התקנה .. אחרי שנה אני אצטרך לקחת את המזגן איתי ועזוב את העלות ההובלה ושוב לבקש ממישהו שיוריד לי ואז יתקין לי את המזגן
ונגיד בדירה הבאה היה לי מזגן , אז מה עשיתי עם מזגן מיותר?!

זה שבחרנו לגור בדירה של 2000 ולא 1500 הוא חלק מהעובדה שהעדפנו דירת גן ו פרטית משלנו עם מזגן ,לא דירה בקומה 3 בלי מרפסת בלי כלום ..ובלי מזגן

ע מזרחי

New member
כלומר - בחרתם להפסיד כסף

אתם בחרתם לשלם יותר עבור דירת גן במקום קומה שלישית וזה לא קשור להימצאות או העדרות מזגן.

גם אם הייתם קונים מזגן ומשאירים אותו לבעלי הבית - הייתם יכולים לחסוך כסף.

ואגב, ב-1500 + התקנה משיגים מזגן 1.2 כוח (12000 בי.טי.יו)

לאדם שיש מכונית ..הוא גם מפסיד כסף

אבל זה לא אומר שהוא באמת מפסיד כי הוא מרוויח משהו אחר..
מישהו שרוצה לקנות מזגן צריך לקחת בחשבון את עלות החשמל ,אז כנראה שהוא מפסיד ומרוויח
יכלנו להשכיר דירת חדר וזה היה עולה לנו 1000 שקל ואז בכלל הייתי חוסכת כסף....
אתה מוזמן לראות מה היו העדפות שלנו לבחירת דירה. זה אומר שהעדפנו בתור התחלה דירת גן מדירה עם קומות..ולא בדיוק התפשרנו אם לא שמת לב עד עכשיו...

יש משהו שנראה שלא הבנת

כשמדובר בסטודנטים דלי תקציב, דברים הולכים אחרת. זה לא כמו זוג מבוסס שמחפשים דירה לטווח ארוך ומתכוונים להשקיע בה - במקרה הזה גם אם התקציב שלהם היה יותר גדול, זה לא היה חכם מצידם להשקיע בקניית מזגן לדירה שכורה שהם יגורו בה לתקופה קצובה כי אחרי הכל הם יסיימו את הלימודים מתישהו וזה בזמן שיש להם אופציות אחרות של דירה שמגיעה כבר עם מזגן.

התגובות שלך מזכירות לי תגובות מטופשות שקיבלתי על הדירה הראשונה שגרתי בה, דירת שותפים שעזבתי אחרי שנה - בחור שהייתי איתו בקשר אז כל פעם שבא לבקר אותי אמר שהוא לא מבין למה אנחנו לא משקיעים בריהוט, כשהוא התכוון לא רק לספות וכדומה אלא גם לארונות המטבח שנראו לו ישנים ומוזנחים. שאלתי אותו כמה פעמים למה נראה לו שמישהו שגר בדירת שותפים אמור להשקיע בדברים כאלו לא זכיתי להסבר הגיוני. מיותר לציין שאותו בחור באותה תקופה גר עם ההורים שלו, נכון?

ע מזרחי

New member
מתמטיקה היא דבר פשוט (יחסית)

גם סטודנטים דלי תקציב יכולים לשלם פחות ולקבל יותר.

אם את מוותרת על דירה זולה בגלל שאין בה מזגן ושוכרת דירה יקרה (עם מזגן או מסיבות אחרות) את משלמת יותר כסף.

נניח סטודנט רואה דירה בלי מזגן שעולה 1,500 לחודש זה אומר לשנה 18,000 שקל
נניח אותו סטודנט רואה דירה דירה עם מזגן שעולה 2,000 לחודש זה אומר לשנה 24,000 שקל

זה אומר שעבור זכות השימוש במזגן שילם הסטודנט 6,000 שקל לשנה.
מזגן עולה 1,500 שקל, לצורך הדיון נניח שהוא עלה עם הובלה והרכבה 2,000 שקל.

אם תוסיפי את ה-2,000 לדירה הזולה, זה יוצא 20,000 לשנה. עדיין פחות מהדירה היקרה גם אם ישאיר הסטודנט את המזגן במתנה בסוף השנה לבעל הבית.
מסקנה - זה היה חכם להשקיע בקניית מזגן לדירה שכורה שיגור בה הסטודנט לתקופה קצובה כי כשהוא יסיים את הלימודים מתישהו יהיה לו יותר כסף בכיס מאשר אם בחר באופציה אחרת של דירה שמגיעה כבר עם מזגן.

כל זה נכון אם אין שיקולים אחרים. במקרה של הזוג שפתח את השרשור הם היו מוכנים לשלם יותר עבור דירה עם גינה וכך עשו - שילמו מבחירה יותר וקיבלו דירה טובה יותר (בלי קשר להימצאות או העדרות מזגן)

למעלה