דירות חדר

alon711

New member
דירות חדר

האפ לפי דעתכם מציאת דירת חדר במצב נורמלי ובמחיר סביר, עד 350$ אפשרית? הכוונה היא לדירה באזור ר"ג-גבעתיים או דרום ת"א? פשוט לרוב הגודל של דירות החדר זה בערך 20 מ"ר וזה נשמע לי גודל זעיר ממש... כמו חדר שינה בינוני, ולחשוב שלתוך כזה דבר צריך להכניס גם מקלחת שירות ומטבח....? איך אפשר? האם יש דירות חדר נורמליות במחירים אלה? אני מתכוון לדירות מכובדות שניתן לארח בהם אנשים בשכונות שקטות עם חנייה? ושכתוב במודעות "מקלחת ושירותים בנפרד"-האם הכוונה היא שהמקלחת והשירותים מחוץ לדירה או מה...? האם התנסת בשכירת דירה חדר? האם חייבים ערבים בעת שכירת דירה?

דירות חדר וערבים

לא חייבים ערבים, אולם רוב המשכירים דורשים ערבויות ובצדק, בצוורת ערבים או הפקדת צ'ק פתוח או שטר ביטחון לגבי דירות חדר, ניתן בהחלט להשיג דירות חדר עד 350$, אולם הן אכן דירות קטנות מאוד.

הכוונה במקלחת ושירותים בנפרד

בדרך כלל הכוונה היא שהם לא באותו חדר, מקלחת לחוד ושירותים לחוד.

לקשמי

New member
הכל יחסי

אני גרה בדירת חדר שהגודל שלה הוא 20 מ"ר ובעיניי זה גדול, כי לפני כן גרתי בדירה שהיא בערך חצי מהגודל הזה... על הדירה שאני גרה בה עכשיו אני משלמת 280 $ לחודש אבל עכשיו אני נזכרת שבקומה הראשונה באותו בניין שבו אני גרה יש דירת חדר די גדולה שהמחיר שלה הוא 350 $. המקום הוא די שקט וגם בדירה שלי אני מארחת אנשים. ואם אתה מתכוון לגור בתל אביב, לא מומלץ שיהיה לך אוטו. סביר להניח שבכל מקרה תצטרך אוטובוס כדי להגיע למקום שבו החנית את האוטו.

alon711

New member
עוד שאלות

כמה לדעתכם יעלה החשמל בדירת חדר אם אני היחיד שמתגורר בה ואני נמצא בה בערבים בין שעה חמש וחצי ועד שאלך לישון? כמה יעלה לי לחודש חיבור לאינטרנט? ארנונה בדירת חדר ברג"ג או ביד אליהו (דרום ת"א)? וכל הסיפור הזה של שטר ערבות או צ'ק לביטחון וכו'- האמת היא שיש לי חשש כבד מכל העיניין הזה ולא בגלל שאני חושב שלא אוכל להתמודד עם התשלום של שכר הדירה אלא כי אני חושש שבעל הבית עלול לפרוע את הצ'ק כאוות נפשו או אפילו לאחר שאעזוב את הדירה בתום החוזה? יש לי חשש מכל הסיפור הזה... האם יש סעיף בחוזה שמורה לבעל הבית להחזיר את צ'ק הביטחון או שטר הערבות או לא?

מן הסתם לחוזה יש 2 צדדים

ואתה לא תחתום על משהו שלא מקובל עליך. ואני חושבת שיש כזה סעיף אחרת מה הטעם בזה. החשמל לא קשור כל כך לשעות שאתה נמצא אלא יותר לאופי הדברים שתעשה בדירה, מדיח כלים מן הסתם לא יהיה לך, אבל מכונת כביסה, מזגן, דוד חשמל או שמש , אלו הדברים שקובעים ... אנחנו חיים בדירה 2.5 חדרים + דוד חשמל + מכונת כביסה שפועלת פעמים בשבוע + מזגן שפועל המון כמובן... כל זה = 500 חשמל לחודשיים בערך .

למעלה