דירות בבאר שבע

alotmor

New member
דירות בבאר שבע

היי,

אשמח להמלצות בקשר לאזורים שכדאי לשכור בהם דירה בקרבת הפקולטה לרפואה.
כמו כן, אם אתם מכירים חבר'ה שמחפשים שותפה אשמח לקבל פרטים :)

תודה ובהצלחה לכולם!

soli1988

New member
מצטרף לשאלה, ומחפש שותפים, שלחי הודעה אם רלוונטי.

arielosss

New member
כולנו התקבלנו אז מן הסתם שעוד נכיר טוב יותר

יש פשוט קבוצות בפייסבוק של דירות בין סטודנטים שפשוט אפשר לראות מחיר, תמונות וכו'.
גם הדירות הללו יחסית טובות יותר מכל השאר כי סטודנטים מעבירים אותם אחד לשני אז אין כאן בדר"כ חתול בשק..

הנה שתי קבוצות לדוגמא-
https://www.facebook.com/groups/170744879507/
https://www.facebook.com/groups/citipbahs/

אם אתן צריכות עוד עזרה שלחו לי הודעה :]

רפואה2

New member
אולי נפתח קבוצה של המחזור ?? זה יתפוס ?

נניח אני מחפשת שותפה שומרת כשרות (ורצוי גם שבת) אז אם נכיר באמת זה יוכל לעזור

melr15

New member
גם אני מחפשת..

להכנס לדירה או למצוא שותפים לחפש איתם!
מעדיפה בשכונה ג' שקרובה לפקולטה (הגבוהים של וינגייט כזה..) או בשכונה ב', אלו ההמלצות שקיבלתי מסטודנטים ותיקים.
מי מכם ששמע על משהו רלונטי, אשמח מאד לקבל פרטים!
בהצלחה לכולנו :)

danaadel

New member
מחפשת גם כן באותו אזור

מי שמכיר ששמע ויודע על מישהו שמתפנה או משכיר את הדירה שלו, אני אשמח לפרטים:)

RBD1

New member
ויינגייט הגבוהים זה האגדה הכי גדולה

אנשים מספרים לעצמם שזה המקום הכי בטוח וכו', ודווקא שם לשני אנשים מהמחזור שלי גנבו רכב ולכמה אחרים היו פורצים לדירה.
ואני משכיר בד" שכביכול נחשבת פחות טובה ו3 שנים לא נתקלתי בשום דבר מאלה. כולם שם משלמים הרבה יותר מהממוצע של שכירות הרגילה לדירות בב"ש , רק בגלל הסיפורים האלה.
&nbsp
ב' זה מאוד רחוק לפקולטה וכל מי שאומר אחרת מטעה אותך או שהולך עם רכב אלא אם כן הוא ממש גר באיזור של מרכז הנגב שזה ממש בהתחלה. וגם שם היה סיפור בשנים האחרונות של איזה בחור שעולה בחדרי מדרגות אחרי בנות ומטריד אותם.
&nbsp
&nbsp
ההמלצה שלי זה תחפשו בתים באיזורים הקרובים ביותר : באיזור מעונות ד' לא להגיע לבתים שכבר יותר קרובים לשער 90 של האוניברסיטה כי זה כבר הליכה רצינית כל בוקר ועד האיזור של מרכז גילת יותר מזה זה רחוק., איזור מעונות ג' (רק הרחובות הקדמים, לא באיזור של המרכז המסחרי שם נחשב איזור קשה יותר של פשיעה וכו') ושכונה ג'(ויינגיט גבוהים ונמוכים).
בב' אז באמת רק בהתחלה של דרך מצדה וביאליק , לא רחוק יותר.
&nbsp
ממוצע הדירות לשותף- 800-1000 אל תסכימו לשלם יותר(דירות של 3 שותפים). בדירות של שני שותפים 1100 לשותף זה סביר.
דירות שמבקשים ממכם 1400 זה רק דירות באיזור של חיים הזז שזה במרחק של בערך 20 דקות הליכה בבוקר אבל זה בתים ממש שווים עם מרפסות ענק ובתים בעיקרון של משפחות ולא של סטודנטים.
&nbsp
אם אתם מוצאים כמה מקומות ורוצים להתייעץ לגבי האיזור הספציפי, תרגישו חופשי לשלוח מסר.
&nbsp
עצה קטנה מנסיון אישי-אל תחפשו אנשים שהתקבלו איתכם לשנה הראשונה, חכו עם זה עד ללפחות שנה ב' שכבר מכירים את הכיתה. זה יצר לא מעט בעיות אצלי בדירה.
&nbsp
שיהיה בהצלחה וברוכים הבאים :)
&nbsp

omk3

New member
המחירים שלך ממש לא מעודכנים

בתור בחור שגם גר בבאר שבע, המחירים שאתה מדבר אליהם נכונים או ללפני שנתיים שלוש או לבעלי דירות לא מחוברים.

לצערנו המחירים בבאר שבע עולים כל שנה בחוסר פרופורציה לאיכות הבנייה (המאוד ירודה) ולסביבה בה הדירות נמצאות.
שכונה ג' היא אכן שכונה מאוד לא נעימה כמו שאמרת, ובד' אפשר למצוא מחירים כאלה רק באזורים רחוקים ולא נעימים (מאוד לא נעימים).

באזורים המבוקשים בקרבת האוניברסיטה מחיר הדירה הוא בדרך כלל 1100-1200 לשותף. אין סיבה לשלם יותר, וחשוב לדעת שאין פה מחסור בדירות, בעלי הדירות מנצלים לחץ מיותר של סטודנטים בשביל לנסות את מזלם עם מחירים, אבל בסופו של דבר, כשמתחילה שנת הלימודים נשארות הרבה מאוד דירות ריקות גם באיזורים המבושקשים ואז מתחילה ירידת מחירים חדה לכיוון מה שאתה מציג.

בהצלחה

RBD1

New member
לא מסכים איתך, לקבל מחיר טוב והגון מבעל דירה

זה עניין של מיקוח ולמצוא בעל דירה שהוא לא גנב. זה אולי לוקח עוד זמן אבל בכיף מוצאים וזה גם חלק מתהליך בחירת דירה מתאימה.
&nbsp
ואני לא מדבר רק על הדירה שלי ולא מדבר על חוזה שנחתם לפני 3 שנים כי כל חוזה הוא רק לשנה ואחרי שנה התנאים משתנים בהתאם למצב השוק בחתימה הבאה.
לא מעט אנשים שאני מכיר גרים במרחק יריקה מהפקולטה ומשלמים 750 -850 שקל לחודש. והדירות במצב טוב יחסית לדירות שבאיזור.
&nbsp
הבעיה מתחילה כשאנשים יוצרים לעצמם איזור כביכול טוב יותר ואז הוא נהיה מבוקש יותר כמו הסיפור של ווינגייט הגבוהים, ואז בעלי הדירות מרשים לעצמם לעלות את המחיר תמורת כלום (רוב המחזור שלי גר שם) וכולם משלמים שכר דירה של 1200 שקל לאדם על דירה לא מרוהטת בכלל.
&nbsp
אני כעקרון לא מוכן לשלם את הסכומים האלה, כשיש לא מעט דירות משופצות, מרוהטות במחירים הוגנים יותר. אם אתה משלם 1200 שקל לדירת 3 שותפים באיזורים האלה, אתה צריך לעשות בדק בית.
&nbsp
ממליץ לך להכנס לכל הקבוצות שפרסמתי אתמול, לא חסרים דירות קרובות במצב טוב במחירים שפויים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

omk3

New member
לא נתווכח

מחזק את ידיך אם אתה גר בכאלה מחירים בדירה שגם סבבה לחיות בה במקום לא מפחיד.
&nbsp
אני רק שיתפתי בנסיון ובידע שלי, ובאמת שאני עמוק בתחום מציאת דירות גם לי וגם לחברים. האמן לי שיש לי בפייסבוק כל קבוצה אפשרית, וגם הרבה דירות שעוברות בין סטודנטים שלא מגיעות בכלל לפרסום. אני ממליץ בכל מקום בארץ גם להשתמש ביד 2, אפשר למצוא שם הרבה דירות שלא מופיעות בפייסבוק.
בדרך כלל כשאתה כבר בדירה ושילמת מחיר מסוים, בחידוש החוזה באר שבע המחיר לא יעלה, המחירים קופצים לרוב בין שוכרים.
&nbsp
כל מה שכתבתי כאן זה לאחר שגם אני וגם כל החברים שלי עוברים דירות השנה לאור הידע שלנו בנדל"ן בבירת הנגב.

arielosss

New member
וינגייט הגבוהיים

זה ממש לא אגדה, וממש איזור טוב בשכונה ג'. אולי האיזור היחידי שטוב. וינגייט הגבוהיים ממש קרובים לסורוקה , ממש קרובים לרגר, ממש קרובים לפקולטה, הדירות שם ממש סבבה והמחירים סבבה,וכמו שמכוניות נגנבות בשכונה ב', ד', וגם בשכונת סביון בתל אביב, גם בוינגייט הגבוהים יש מקרים כאלו.
אני גר שם שנה, וזה איזור מומלץ עוד יותר לזוגות.

RBD1

New member
רשמתי, בכל איזור יש את הסכנות שלו

פשוט כשאתה מדבר עם אנשים שעוברים לשם, הם חיים בסרט אחר שמדובר במקום שדברים כאלה לא מתרחשים בו.
&nbsp
לא אמרתי שהאיזור לא טוב, יש שם קהילת סטודנטים מאוד טובה, ולזוגות אני חושב שהמקום מקסים כי המחירים יותר הגיונים לדירת זוגות.
לדירות שותפים,אני חושב שהמחירים שם יותר מידי גבוהים, אבל הביקוש גם גבוהה אז אין פלא שבעלי הדירות מנצלים את זה.
&nbsp
&nbsp

Eldarui

New member
המלצה מסטודנטית שכבר בב"ש:)

אל תגורו בג'!! פשוט אל!
נכון, זה הכי קרוב לכם לפקולטה. אבל הדירות שם במצב על הפנים, בחצי מהדירות יחד עם המים תקבלו גם חלודה, הבניינים מתפרקים, שתי המכולות גזלניות, מחריים לא מוצדקים, וזה רחוק ממקומות הבילוי הכיפים וקרוב לגרועים!
אני חושבת שעדיף לכם לגור 10 דק' הליכה מהפקולטה בדירה שבאמת שווה את המחיר.

אני חושבת שבשביל מי שהכי רוצה לשלב בין דירה טובה לבין קירבה לפקולטה הכי טוב לגור בתחילת מצדה/תחילת בן יהודה או באיזור של שלמה המלך.

RBD1

New member
תלוי בדירה, מאוד חשוב לבדוק צנרת שנכנסים

לבדוק דירה בכל שכונה.
&nbsp

למעלה