דירוג שבע המלכויות

דירוג שבע המלכויות

כשבווסטרוז עוד היו שבע מלכויות (ולמען האמת גם אחרי אאיגון הכובש), איך הייתם מדרגים את המלכויות לפי הצלחתן? (כלכלית, צבאית וכדומה). הדירוג שלי: 1. ממלכת מישור הנהרות (אם זה השם שלה): בכל הספרים מציינים את העושר הרב שיש ברמות גנים (בעיקר במזון וסחורות). 2. ממלכת המערב - די ברור, מלאה בזהב. 3. ארצות הנהר - אף על פי שארצות הנהר לא היו ממלכה הן דווקא אזור לא רע לחיות בו (בהתחשב שלא פורצת מלחמה שם כל חודשיים). 4. ארצות הסופה או בקעת ארין - קשה לי להחליט ביניהן: אף אחת מהן לא מהוללות בעושרן כמו מישור הנהרות או המערב אבל לא נחשבות למקום קשה כמו הצפון או איי הברזל. הן עושות רושם של הממלכה הממוצעת. 5. הצפון - מקום קר, קשה ופשוט. אין הרבה מה להוסיף. 6. דורן - אף על פי שיש המון מעריצים לדורן (ואני ביניהם - אבל רק בגלל דוראן) דורן עצמה ענייה, חמה ולא משתווה לעושר הרב של המערב או מישור הנהרות. 7. איי הברזל - אין צורך לפרט, נכון?

אחלה דירוג

אבל בקשר לארצות הסופה, הייתי מציב אותן לפני ארצות הנהר, ומבחינה צבאית אולי אפילו לפני ארצות המערב. ממלכת המערב לא הכי עשירה. בית לאניסטר הכי עשיר. מכרות הזהב של האחרים התרוקנו לפני שנים. כמקום המשגשג מבחינת כלכלה פעילה ולא מקום המסתמך על הזהב המשתייך ללורד השליט, ארצות הסופה אמורות להיות מוצלחות יותר. נראה שטיווין לאניסטה גייס למלחמת חמשת המלחים כארבעים אלף חרבות. מתוך המספר הזה ישנם הרבה שכירי חרב ופרשים חופשיים. הייתי אומד את כוח הגיוס העיקרי של ארצות המערב בשלושים אלף חרבות. הצפון, הבקעה והקלשון יכולים לגייס בגיוס עיקרי כעשרים אלף חרבות לכל מחוז. הסופה ארבעים אלף. מישור הנהרות שישים אלף. ארצות הסופה מיושבות יותר מארצות המערב ועוצמתן הצבאית נראית כגדולה יותר. אם כי אין להם את הזהב של בית לאניסטר. אה ... ועוד משהו. רוב הסיכויים שהמספרים שכתבתי קודם בקשר לגיוס העיקרי של ארצות הדרום (מישור הנהרות והסופה) קטנים ממה שהם באמת. רנלי גייס בקלות צבא ענק שעלה פי שלוש על צבאותיהם של מתחריו. הוא לא היה צריך לקחת את כל הגברים הכשירים. מסופר שלאחר כל זאת עוד היה יכול סר גארלאן טיירל לגייס תוך חודש במחוז שסביב רמות גנים בלבד עשרת אלפים חרבות. זה רק מראה כמה אנשים נשארו שם אחרי ששלחו למלחמה יותר משישים אלף נושאי חרב...

דווקא ארצות הסופה?

במחשבה לאחור אני מסכים עם כך שממלכת המערב אכן פחות טובה ממה שחשבתי מקודם, אבל אני עדיין לא רואה איך ארצות הסופה מיושבות יותר ועשירות יותר מארצות הנהר או המערב. במלחמת חמשת המלכים הבנתי שרנלי גייס 20,000 חרבות מארצות הסופה ו 60,000 ממישור הנהרות. לגבי עושר - כאן נראה לי שאתה צודק. יש לי את הרושם שארצות הסופה עשירות יותר כממלכה מאשר ממלכת המערב (שהלאניסטרים שומרים את זהבם לעצמם).

לא.

רנלי גייס צבא שכלל יותר ממאה אלף איש. נראה לי שה20000 שאתה מדבר עליהם זה 20000 פרשים. נראה שהכוח הרכוב שסטאניס השתלט עליו כלל יותר מ40000 פרשים כבדים. חצי מהם מארצות הסופה. כמה רגלים הם סיפקו?

למעלה