דירוג אגוזים

דירוג אגוזים

מה עדיף בין קשיו, פיסטוק, גרעיני חמניות, חטיפי שומשום ממותק במלטיטול, טחינה מוכנה של אחלה? (כל האגוזים לא קלויים) נמאס לי מאגוזי מלך ושקדים! זה מגעיל. ואבוקדו עוד לא טובים או שבכלל לא חייבים אותם בתפריט? אני יודעת שהכי טוב "לגוון". אבל היתי רוצה לדעת מה עדיף ביניהם יחסית כי אני צורכת הרבה.

זה מפתיע

אפשר רק לדעת למה? חשבתי שחמניה טבעי ופיסטוק עדיפים (בגלל ויטמין E בחמניה, וברזל בפיסטוק) מה עם לוז קלוי? (הטרי מר) אני צורכת אגוזים רק כדי להשלים קלוריות, לא זה לא טעים לי..

חסר לך ויטמין E או ברזל?

בכל מקרה, גם גרעינים ופיסטוקים זה אחלה. הכי טוב זה לגוון.

לא חסר כלום

לא אוהבת את הדברים האלה אבל זה תורם לשובע, יחסית בריא לא? וטוב להשלמת קלוריות. ונוח לשים בתיק בשקית כשנמצאים הרבה בחוץ. אבל בעקרון אתה הכי ממליץ על קשיו ובוטנים?

את לא אוהבת קשיו?

מה שאני ממליץ עליו זה מה שאת הכי אוהבת, וכמה שיותר מגוון. עם את מעדיפה פיסטוקים על פני בוטנים - לכי על פיסטוקים.

אוהבת

קשיו. וגם חטיפי שומשום. אבל הם טעימים בזכות הסוכר\מלטיטול, בלי, אין מצב שהיתי נוגעת. לפחות באגוזים יש גם חלבון..בקרקרים\בייגלה אין רוב הדברים שטעימים, הוסיפו להם סוכר או הרבה מלח.

זה לא בדיוק שהוא הופך לטעים

יותר כיף לאכול אגוז קלוי כי הוא יותר פריך.

גם הטעם משתנה

לוז טרי מר. גם שקד ובוטן. הקלייה הופכת אותו ליותר טעים... למה זה נחשב מזיק? וכל האגוזים מלבד אגוזי מלך עשירים באומגה6. והיא נחשבת לפחות מומלצת, וגם ככה התפריט כיום עשיר בה. אז למה אגוזים בכל זאת מומלצים?

בחלק מהאגוזים ישנם חומרי טעם שמתנדפים,

אבל עיקר השינוי זה במרקם. קליה לא נחשבת למזיקה, היא רק קצת פחות בריאה (אם כי באופן זניח ברוב ההיבטים). אגוזים מומלצים בגלל דברים אחרים שיש בהם, מה גם שאומגה 6 זה לא אסון גדול.

פצית219

New member
לוז טרי לא מר בכלל. באופן עקרוני אני לא אוהבת

לוז קנוי, אולי באמת יש בוק צת מרירות. אבל היה לי פעם עץ אגוזי לוז בחצר ואגוזים כאלו שקוטפים ישר מהעץ ואוכלים זה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם, לא יאומן איזה הבדל בטעם.

אני מציע לך פשוט לקחת תוסף של אומגה 3

זה הרבה יותר פשוט מלהתחיל לשים לב לכמה אומגה 6 צורכים ולהוריד אותו ( גם יותר כיף באכילה )

יש לי

תוסף בבית. אבל הוא מדגים. אני יודעת שקיימים כאלו ממקור צמחי, אבל זה כבר קיים בבית, אז אני לא אקנה (בעלות גבוה) משהו חדש. וזה שממקור דגים, מרתיע אותי להשתמש בו, למרות שהוא בטוח ממתכות (אלספא). זה שמן שהוציאו מכבד של דג מת, אז גם אם קוראים לזה משהו בריא וחיוני, קשה לי לשכוח מאיפה זה בא.

תשובה

בכל מקרה לא מומלץ לצרוך הרבה מקבוצת האגוזיים , לא לשכוח שהם עתירי קלוריות ומכלים שומן בכמות גבוהה. מקבוצה זו מומלץ- טחינה,כשהאבוקדו יהיה בעונה- גם כן מומלץ. קשיו/פיסטוק/וחמניות- דומים בהרכב.

למעלה