דירוגי מחקר !!! חשוב !!!!

לסרן ע

לחשוב על המשכורת שתהיה בקבע זה בהחלט במקום. ההבדל הוא שעתודאים חותמים קבע עוד לפני ששירתו יום אחד. חייל רגיל בסדיר יכול לחשוב על קבע במשך השירות והוא לא חייב שום דבר לאף אחד, לעומת זאת העתודאים חייבים, לכן זה הגיוני לחשוב האם להתחייב ולהיות עתודאי. אני בהחלט לא מדבר על המשכורות, מי שמתאים לו, ברוך הבא, מי שלא......

סרן א

New member
ירחם השם!

אלוהים אדירים,יש מישהו בבית? אתה קורא בכלל את מה שאתה כותב? איך אתה יכול להשוות את ההקרבה שלנו להקרבה של חייל גולני? אנחנו, במקרה הגרוע, נצא מהקריה ב-19:00 במקום ב-17:00 ואילו חייל קרבי שם על הכף את חייו... בוא נודה שאף אחד מאיתנו לא היה מתחלף עם חייל קרבי (והייתה לרובנו האפשרות ללכת לקרבי) אז לפחות בואו נעריך את מה שהם עושים ונזכור שכבוד הוא לנו להיות נותני השרות לאנשים שקליעים שורקים להם ליד האוזן. זה בכלל לא שאלה של מי ינצח את המלחמה הבאה אלא מי ישלם את המחיר של המלחמה הבאה...

סרן א

New member
טעות,טועים,טעיתי...

צר לי, התכוונתי לשרשר את ההודעה הזו בתשובה להודעה קודמת של יוסי99... סיכסוך קל עם המקלדת...קבלו את התנצלותי הכנה!

יוסי99

New member
אם הייתה לי האפשרות

הייתי מעדיף לשרת 3 (שלוש!!!!!) שנים קרבי מאשר מיליון כעתודאי. לגבי כל הבבלת ההירואי, ראי לעיל תשובה לבחור למעלה.

סרן ע

New member
יש לך אפשרות

אל תהיה חכמולוג יש לך אפשרות והייתה לך לפני שחתמת אף אחד לא הצמיד לך אקדח לרקה שתחתום

יוסי99

New member
חמודה

שמעת פעם על דבר כזה שנקרא פרופיל 64? אז אולי שאיפת חייך זה לבלות 3 שנים בלתרגם פרסית (מה שהציעו לי), או לחלופין לתרום בדם ויזע בגל"צ או בבמחנה (מה שהייתי מקבל אחרי ויתור על הפרסית אם הייתי נורא מתעקש). אבל היי, על מה אני מדבר, את כבר כמה שנים בקבע מבלי שאף אחד הכריח אותך, מה את מבינה מהחיים שלך. הקיצר איכשהו אני לא רואה את ההבדל הגדול בין להיות ג´ובניק כזה או אחר לבין שירות בפרקליטות, שבגינו אני נאלץ לשלם בשלוש שנים קבע.

dorwolfy

New member
ושוב הצבא מוכיח טיפשות

הצבא שוב מוכיח שהוא לא מסוגל לעמוד בהסכמים לגבי תנאי שכר של עובדיו ומשנה את המצב מדי תקופה, מבלי להודיע ו/או לקבל הסכמה. כנראה שיש עודף עתודאים והגיע הזמן לדפוק אותם. מי שדואג, תוך שנתיים שוב יהיה מחסור ושוב צה"ל יתפשט בפני העתודאים, רק כדי שיתגיסו למסלול וישארו בקבע. אז לא לדאוג, מה שנכון להיום בצבא לא נכון למחר. ובכלל פרייאר מי שהולך לעתודה.

למעלה