דירוגי מחקר !!! חשוב !!!!

zinko993

New member
דירוגי מחקר !!! חשוב !!!!

כמו שכבר נכתב כאן, הצבא רוצה לקצץ בדירוגי מחקר לעתודאים. עד כמה שהעניין התברר לי, זה יחול על עתודאים שנכנסו לקבע לאחר ה-1 בינואר 2002 והקיצוץ הוא בגובה של כ-2000 ש"ח. מי שיכול לברר עם מפקדים גבוהים בדרגה האם זו האמת (ובהזדמנות גם להביע את חוסר שביעות רצונו בנושא!!!!) עשו זאת ורשמו את תגובות כאן ! ואם מישהו יכול לבדוק האם העניין בכלל חוקי ולפרט, כולם ישמחו לדעת !! (נא לא לענות במייל, הכתובת אינה קיימת)

סרן ע

New member
כסף כסף כסף../images/Emo123.gif

דיי כבר, עוד לא היית היום אחד בצבא . עוד לא עשית את החובה שלך (אני מזכירה לך 3 שנים שירות חובה שאנשים מבלים בשכיבה במארבים בשטחים או במשמרות בחמ"לים בבקעה ומקבלים 300-600 ש"ח) הבנתי כבר שעתודאים הם אגואיסטים אבל לא נראה לך שאתה מגזים??? שמעתם על הקיצוץ בתקציב המדינה??? מאיפה אתה חושב מגיע הכסף לשלם לעתודאים על דרוג מחקר?? אתה יודע שיש משרדים בצבא שאין להם תקציב לדפי צילום??? אני לא אומרת שלא צריך לתת לעתודאים משכורת יפות אבל לפני שאתה מדבר על מה מגיע לך אולי תעשה קודם משהו !!!????

סרן יקרה

נראה לי כי שכחת שמדובר על אנשים בני 25-28 אשר נמצאים בשיא חייהם ועליהם להתחיל להתבסס עתה אחרת לא יצליחו בזה לעולם. לא מדובר על נערים בתחילת דרכם.... זה החסרון של עתודה והדרך שבא מפצים את העתודאים על "אובדן הנעורים" היא על ידי זה שמבטיחים להם שהם לפחות יוכלו לבסס את עצמם כמו שאר החיילים לפחות. ואף אחד לא יצליח לבסס את עצמו ממשכורת נמוכה בגיל 28... צר לי.... אני חס וחלילה לא אומר לקחת מהקרביים. הם לא נותנים יותר. אבל מגיע להם גם כן הרבה.

סרן ע

New member
עוד לא 25

אתם עוד לא בני 28 ובטח לא 28 . אני לא טוענת שלא צריך לתת לעתודאים משכורות גבוהות. מן הסתם בבחור עם תואר ראשון, בטח במקצועות הטכנולוגים צריך לקבל משכורת שלא תגרום לו להגיש פראייר . אבל זה כשמדור בשירות קבע, אתם עוד לא התחלתם את שירות החובה שלכם. אם תשאל אותי למי מגיע יותר. למהנדס אלקטורוניקה בח"א או למ"פ של גבעתי בשכם (שניהם בקבע) אני אגיד לך שאין לזה תשובה ברורה, משכורות קבע תלויות בהמון גורמים קטנים וכל אחד מקבל סכום שונה. מה שמפריע לי הוא שאתם כבר עכשיו מדברים על משכורות הקבע שלכם. אני לא מכירה הרבה חיילים בגבעתי או נח"ל שלפני שהםן יוצאים לקורס קצינים כדי להיות מ"ממים (מפקדי מחלקות) מבררים האם הם יקבלו תוספת סיכון על שירות בשטחים (הם לא יקבלו). הבעייה היא לא כלכלית, היא אידיאולוגית. משום מה לעתודאים יש נטייה לשכוח את חוק שירות חובה ולהאמין שבגלל שהם עשו תואר ראשון הכל , אבל הכל מגיע להם. כן צריך וחשוב לתגמל עתודאים אבל לפני שאתם מסבירים מה מגיע לכם תבדקו אם עשיתם מה שאתם חייבים לעשות ( במקרה הזה התשובה היא לא !! או לפחות עוד לא) ועוד משהו אל תהיה תמים, אי אפשר לתת לכולם ולא לקחת מאף אחד. יש תקציב, הוא לא גדול במיוחד , הוא אפילו די קטן. תפסיקו להיות ילדים קטנים תסתכלו מסביב . תראו מה קורה במדינה , נראה לכם שהצבא דופק אתכם בכוונה? אתם חיים בבועה רצינית צאו ממנה

יוסי99

New member
שאלה לסרן החכמולוגית

כמה עתודאים לפי דעתך מוכנים לשרת חינם ( 0 שקלים לחודש) או אפילו לשלם לצבא כל חודש סכום מסויים ?(אני מוכן באופן אישי לשלם עד 1000 ש"ח בערך) בתנאי אחד ויחיד: שיוותרו לי על השלוש שנים שחתמתי קבע, שחייל בגולני לא חותם, וגם את לא. הרי לפי ההגיון שלך, חייל זה חייל זה חייל, וזה שעשיתי תואר לפני הצבא ולא אחרי הצבא רק צריך לעזור לי בצה"ל ולא לדפוק אותי. התשובה היא 100% מהעתודאים. אז תרדי מהעצים ותתחילי לקלוט את המשמעות של להיות קשור לצה"ל עד גיל 28, ונעול מבחינת מסלול בחיים.

סרן א

New member
להגנתה של סרן ע

יוסי היקר, סרן ע (לפחות לפי התרשמותי מההודעות שקראתי) איננה עתודאית ולכן אולי יש כלפיה כאן אנטי עתודאי מובנה בבחינת "מי שלא לנו - לצרינו". אני דווקא כן עתודאי וכן אכלתי את השיט שאתם אוכלים/עומדים לאכול ובראיה כוללת אני אומר לך - אנחנו העתודמאים חבורת מפונקים חסרי תקנה. אין פה אלמנט של "פיצוי על אובדן הילדות" מהסיבה המאד פשוטה שהיתה לנו זכות הבחירה ללכת במסלול העתודה או לא. כל התנאים היו פרושים וידועים ואנחנו בחרנו להיות עתודאים בגלל ציונות, אתגר מקצועי או כסף (כל אחד וסיבותיו שלו). באחת משיחות החתך שלי עם תא"ל מכובד בצה"ל קם איש מחשבים בדרגת קמ"א והתלונן שקשה לו לעבוד מכיוון שאין לו פדים למקלדת והאצבעות שלו מתעייפות (בחיי ששמעתי את זה במו אוזניי!!!)...התא"ל, בדיוק כמו סרן ע, הציג בפניו בחירה כלכלית בין קניית פדים למקלדת לבין קניית אפוד מגן לצנחן במחסום בעזה. לדעתי, מי שהעדיפות של הקרביים על פנינו לא ברורה לו, צריך לבדוק ממש ביסודיות את הערכים שלו והחינוך שלו. ותחשבו על זה...

יוסי99

New member
הכל טוב ויפה אבל..

מדוע שאני לא אהיה ציני ואחשוב על קריירה וכסף וכדומה, כאשר צה"ל, כארגון מוסרי לאומי וכולי וכולי, בתמורה לסוויטצ פשוט בזמן, פשוט לומדים לפני גיוס ולא אחריו, ולעובדה שהוא מקבל חינם (סליחה, תמורת עוד 200 ש"ח לעומת חייל סדיר) אנשי מקצוע, חלקם ברמה גבוהה מאד, מכריח אותי לחתום שלוש שנים על הסכם עבודה בו אני מקבל קצת יותר משכר מינימום ולבוס שלי יש אפשרות לזרוק אותי לכלא אם אני מגיע באיחור לעבודה. ואני לא מדבר על שאר הבעיות, כמו השימוש הציני בהגדרה "עבודה במקצוע" והפער בין ההשקעה שצה"ל משקיע בלמשוך עתודאים אליו (קמפיינים, אנשי צבא בבתי"ס, עלונים צבעוניים) לעומת ההשקעה בתנאי השירות. ראה ערך הורדתו המסתורית של אתר "עתודה" שחשף קצת מידע בפני ילדים מפוחדים בני 17 שצריכים להחליט על עתידם, וכנראה הדבר נורא הפריע לצה"ל. אז הכל טוב ויפה, אבל אל לנו ליפול בסיסמאות שחוקות של "חיילים קרביים שווים יותר" כי הרי את אותו הסיפור שאומרים על עתודאים אפשר להגיד על התנאים של מפקדים בכירים פחות או יותר בצבא, שחותמים קבע ונשארים בשביל הדרגות, התנאים ובכגלל שאין להם מה לחפש באזרחות. שלא לדבר על זה שצה"ל מפטר קצינים שלוש שנים לפני הפנסיה ועוד כל מיני דברים נחמדים כאלו. אז שלא יספרו לנו סיפורי גבורה. זה שבחרתי ללמוד ולהשכיל, והאופציה היחידה היא כביכול להיות פראייר, זה לא אומר שאני רוצה להיות פראייר ומסכים שידפקו אותי. ולכן, הם מנסים כמה שיותר לדפוק אותי, ואני אנסה בעתיד כמה שיותר לדפוק את המערכת לנוחיותי. עוד דוגמה שצצה לי זה כל ההבטחות לגבי תואר שני כשפשוט "שוכחים" להזכיר לנו שזה בעצם תלוי במפקד, ושגם ככה יקרעו לך את הצורה כ"כ הרבה שלא יהיה זמן וכח ללימודים,אותו דבר לגבי "היתר עבודה מגיל 22" שהם כ"כ מפרסמים. אז למה שאנשים לא ינסו להגיע למקום נוח, או יפעלו בניגוד להוראות, כדי לממש את הבטחות השווא שהצבא הבטיח כשהיו בני 17? הרי באף חוברת לא כתוב ש "אין שעות בצבא, עובדים עד שמסיימים", ושבתמורה לזה שאתה עושה קורס קצינים ולא רוה להיות עוד קמ"א מגוחך אתה צריך בתור אקדמאי בן 27 לעשות תורנויות על בסיס יופ יומי...

סרן ע

New member
תודה

אי אפשר היה להגיד את זה יותר טוב אני יודעת שעוד הרבה אנשים (ועתודאים ) מבינים את זה

udontsay4

New member
כסף כסף כסף

אם המצב היה כזה שהכסף לא ניתן לאף אחד , אז ניחא. אך הכסף ינתן לקרבים. אני לא רואה שום סיבה שמישהולך לקרבי יקבל יותר מעתודאי , גם אם זה מאמץ פיזי , שהרי המלחמה הבאה לא תוכרע ע"י חילות רגלים אלא ע"י טכנולוגיה

סרן ע

New member
על מה זה מבוסס?

על מה בידיוק אתה מבסס את דברייך שהכסף ילך לקרביים חוץ מזה, בנתיים עוד לא הומצא לוחם שאינו אדם. תהיה חודש בעזה לפני שאת המסביר למה מגיע לך יותר מלחייל קרבי. ולפני שאתה שואל אני עצמי לא קרבית - התגייסתי לפני שהיו בנות בקרבי אבל שרתתי שנתיים ביחידות קרביות , גדוד וסיירת חי"ר אל תקנה את מה שמוכרים לכם. אתם חשובים, אפילו מאוד חשובים אבל הקרביים עושים יותר. והשאלה היא לא מי ינצח את המלחמה (אגב זה לא אתם) אלא מי עובד קשה יותר. אז תפסיקו לחשוב מה מגיע לכם . קודם תתנו משהו, בנתיים רק קיבלתם

dorwolfy

New member
סרן ע. היקרה

מי שנצח במלחמה זה העתודאים!! ראית פעם מטוס, טנק, רובה ו/או כל כלי לחימה אחר שפותח/שופר/תוכנן ע"י חייל קרבי? ראית פעם חייל לוחם ללא נשק מתוחכם? או אולי את מאמינה בלחימה עם חניתות? לידיעתך צבא המהנדסים הוא שנותן ללוחמים את היכולת לצאת לקרב ולחזור משם מנצחים. היתרון של הצבא שלנו הוא לא במספר האנשים או בלהיטות הלוחמים, אלא באמצעים והיתרונות הטכנולוגיים שיש לנו. אז להרגע קצת בבקשה.

run away

New member
אישי היקר לא פחות

בוא אל תשלה את עצמך כמה דברים: קודם כל היתרון הטכנולוגי שלנו מושג ברובו הגדול על ידי הנשק המתוחכם שהצבא קונה מחברות חיצוניות בארץ או בחו"ל. התרומה של העתודאים לדבר הזה היא אפסית שלא לומר פחות מזה. דבר שני לשאלתך - כן, היתרון שלנו הוא בהחלט באיכות הלוחמים. סתם לידע כללי, צה"ל ניצח עד היום כשלא היה לא שום יתרון טכנולוגי, אלא רק בזכות איכות החיילים (הקרביים והלא קרביים) אני יכול להגיד לך בצורה די חד משמעית שאם היו מעיפים את רוב העתודאים שאני מכיר, לא הייתה שום פגיעה בבטחון המדינה, תעיף עתודאי ממשרד וחייל ממחלקה ותראה את ההבדל בפגיעה. המהנדסים זכאים ליותר כסף מהרבה סיבות (בעיקר מלחמה מול השוק - כדי שלא יברחו). אבל מפה ועד להגיד שהם שווים יותר מלוחם... זאת לא חוצפה, זה פשוט טמטום

סרן ע

New member
תודה רבה

תודה רבה לך שהכנסת קצת היגיון בדברים של הילד והרגעת לי את הלחץ דם. ברור שלבחור שענה לי יש המון ידע בהיסטוריה הצבאית של צה"ל ובמגמות אסטרטגיות במזרח התיכון ואני לא מבינה כלום בצבא קשה לי להתמודד

dorwolfy

New member
הצ"ל היה מנצח?../images/Emo67.gif

רק בזכות היתרון הטכנולוגי צה"ל נצח עד היום. היתרון לא הושג ע"י מה שאתה רוכש בחו"ל, אלא ע"י מה שאתה מפתח בארץ בעיקר. כיוצא ח"א אני יכול להגיד לך ש- F15 דומה לזה שאנחנו רוכשים יכולות גם מדינות ערב לרכוש. אבל, כל הל"א, מערכות האוויאוניקה והחימוש (שהם היתרון האמיתי) הם פיתוח ישראלי. על אלתא, רפא"ל, מב"ת, שלישרא ואחרים שמעת? זה היתרון של צה"ל. טנק המרכבה זה היתרון של צה"ל. מי שלמד וילמד את שדה הקרב העתידי יראה שלצבא המהנדסים יהיה משחק הרבה הרבה יותר חשוב בו מאשר לצבא החיילים. זה לא שלא צריך חיילים כדי לנצח מלחמה, אבל חייל ללא גב טכנולוגי לא שווה הרבה. ואגב אני רס"ן במילואים, לכל מי ששם אותי כמלש"ב, אז ככה שאני קצת מכיר את צה"ל. ולסיום רק אני אגיד שיש בשכר עניין של הצע וביקוש. ברגע שהשכר והתנאים מחוץ לצה"ל היו הרבה יותר אטרקטיביים מאשר אילו שבצבא, אוטומטית המהנדסים הטובים ינטשו (מה שלא יוסיף למערכת בטח), לכן הצבא מוכן לשלם יותר כדי שלמור כח אדם איכותי.

סרן ע

New member
לצורך הדיון

נגיד שבאמת העתודאים הולכים לנצח את המלחמה הבאה . וזה רק נגיד כי זה לא ככה אבל , לצורך הדיון נגיד. האם זה אומר שמגיע לכם יותר כסף על לשבת במשרד ולעבוד מאשר למישהו ששוכב במארבי בטן בעזה ועושה מעצרים בשכם???? האם לא נראה לך בעייתי לדון בענייני משכורת קבע, לפני שהיית יום אחד בחובה? האם אתה לא חושב שחוץ מאגו מנופח המבוסס על המון דברים שאולי תעשה ואולי לא אבל בטוח שעדיין לא עשית, כדי לך גם לעצור לשנייה ולחשוב מה אני יכול לתת לצבא ולא רק מה אני יכול לקבל אני באמת מתנצלת שאני באה לפורום שלכם והורסת לכם את היכולת להתפעל ביחד מעצמכם . אבל כשאני פה אני מתחילה להבין כל מיני דברים לגבי היחס לעתודאים בצבא

flugzeug

New member
די, מספיק ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מישהו זורק הערה מטופשת על חשיבות הקרביים. הקצינה מתעצבנת (בצדק). מישהו אחר מוסיף שמן למדורה ואומר שתרומת העתודאים אפסית. אולי מספיק כבר?!!! זה למה המדינה שלנו נראית כמו שהיא נראית, אנשים לא מסוגלים להעריך אנשים אחרים. כולם מנסים לזכות בהערכה ע"י דריכה על מישהו אחר. כולם חשובים. הקרביים חשובים. העתודאים חשובים. הפקידות חשובות. מי שאמר שהעתודאים הם אלו שינצחו את המלחמה מדבר שטויות. גם מי שאמר שתרומת העתודאים אפסית מדבר שטויות. יבדוק בבקשה כמה עתודאים זכו בפרס בטחון ישראל ויבין את טעותו. אין במי להילחם, שאנחנו נלחמים בינינו? ראובן ש. עתודאי גאה שלא מזלזל באף אחד.

undisclosed

New member
נקודה למחשבה

עתודאים לומדים יקרים ומועמדים לעתודה בתור עתודאי לשעבר אני מציע לכם לקרוא את התגובה של סרו ע. ושוב הפעם ועוד הפעם ולהבין את הגישה. כי אם תלכו לעתודה זו הגישה שתתקלו בה כל פעם מחדש. לצה"ל מותר לשנות את תנאי השירות בכל שלב, מכל סיבה שהיא לכם כעתודאים אין אפילו את הזכות להתפטר בגלל השינוי שמשנה (לכאורה לפחות) את תנאי השירות שלכם זה החסרון בה´ הידיעה של העתודה, ושל כל חתימה דומה לטווח ארוך בצה"ל. לצה"ל יש נטייה לחתום על חוזים שכובלים אותך לשירות ללא כל אפשרות לצאת, גם לא בתמורה לתשלום קנס. וגם לא כאשר משנים את התנאים שלך. זה ההבדל בין שירות בצבא לעבודה. גרוע מכך, גורמי צה"ל בעצמם הם הבוררים והמחליטים אח"כ אם באמת היתה הפרת חוזה גם במקרים של חוזים לאנשי קבע רגילים. והם רשאים להשאיר איש קבע רגיל שנה שלמה בשירות כשהוא רוצה לצאת לפי החוזה עליו הוא חותם !!! התפיסה שהעתודאים הם פרזיטיים לא נדירה בצבא. והאמת, אילו הייתי רץ על הג´בלאות היה גם לי קל להזדהות איתה. והיא לא קיימת רק בדרגים נמוכים אלא גם בדרגים המאוד גבוהם שקובעים את התנאים אח"כ. זהו החסרון של העתודה, ובהרבה חילות הוא מופיע בכל תנאי השירות (למה שעתודאי יקבל ציוד משרד חדש ולא הרס"ר שחסר לו כבר הרבה שנים ? למ"פ לא קרבי מגיע יותר מלמהנדס - שיעשה פחות תורנויות ... וכו´). נתקלתי בדברים אלו פעמים רבות במהלך השירות. תחשבו על זה ותחליטו אם שווה לכם לקחת את הסיכון שכרוך בעתודה.

עתודאים שווים פחות??? חוצפה!!!!

סרן יקרה! ראיתי שהיתוכחת עם מלש"ב. לא יכולתי שלא להיתערב. אני עתודאי טכנולוגי, מסיים יג וממשיך ליד- הנדסאי מחשבים. אני בשוק מהויכוח הזה!!! איך אתם יכולים להגיד שהאחד חשוב מהשני??? העתודאים הם התומכים הטכנולוגיים של הקרביים. טכנאי והנדסאי חשמל, אלקרטרוניקה וכד´ הם חלק מהצוות שמטפל בטנקים, נגמש"ים מטוסים והרשימה עוד ארוכה. הייתי מבין אי הבנות ממלש"ב אבל מקצינה!?!?!? עתודאים בהחלט מאבדים נעורים בגלל הלימודים אבל זו בחירתם, אבל בחירה זו בהחלט מושפעת מהתנאים שהצבא מכתיב. עתודאי מחליט על העתיד שלו לרוב כאשר הוא נכנס לעתודא. איך הוא יכול להיות בטוח לעתידו כאשר התנאים משתנים. תחשבו שעתודאים שמגיעים לקבע לפעמים כבר נשואים ויש להם ילדים!! אז מה, זה לא הגיוני שבן אדם רוצה לחשוב על מצב שבו ימצא בעוד 5 שנים, האם יוכל לפרנס משפחה. עכשיו לעניין אחר. הצבא דופק הנדסאי מחשבים/תוכנה. שנתיים אנחנו לומדים מחשבים ובסוף באיזה מקצוע משבצים אותנו? אלקטרוניקה. גם, ממש מחמם ת´לב.

סרן ע

New member
אפילו לשניה לא אמרתי שאתם

שווים פחות כל מה שכן אמרתי זה שמי שמדבר על הכספים שלכם עושה את זה לפני שהוא תרם ולו יום אחד למדינה. אין דבר כזה שווים יותר ושוים פחות. הצבא כולו הוא חושב למדינה. אבל כשמישהו משווה את שכרו לשכר של חייל קרבי שישווה גם תנאי שירות, שעות עבודה, ודברים אחרים שרלוונטים לשכר. מעבר לעובדה שמה שמעצבן אותי הוא עצם ההתיחסות למשכורת שלדעתי היא לא במקומה בשלב זה אבל אני אשמח אם לא ישימו דברים בפי כסרן בצה"ל. אני אומנם סרן בצה"ל אבל אני לא מייצגת כאן את הצבא . רק את עצמי. אז נא להירגע

למעלה