דירוגים דירוגים

Lady Ling

New member
המוסד שלי מדורג מספר 1 בתחום

ואני בהחלט חושבת שהוא בין הטובים בתחום, אבל אני לא לגמרי בטוחה איך הדירוגים נקבעים ובוודאי לא חושבת שזה יותר מדי משנה. לא הייתי מסתמכת על הדירוג כדי לבחור איפה ללמוד, אלא אם (באורח פלא) כל שאר הפרמטרים של המוסדות שאני משווה ביניהם זהים. גם אז, נראה לי שה״דירוג״ בתת התחום חשוב יותר מהדירוג בתחום באופן כללי, וכאן כבר יכולים להיות הבדלים רציניים בין הדירוג הכללי לבין תת התחום.

שבלולקה

New member
בהחלט.

ג'ונס-הופקינס לדוגמה מדורגים במקום ה-100-150 במדמ"ח, אבל בתת התחום של עיבוד שפה טבעית, הם בחמישייה הראשונה בעולם.

Philip Jr

New member
המתודולוגיה בדירוג הזה

מבוססת על שילוב של REPUTATION (סקרים), ציטוטים ו - H INDEX. זה משנה יותר ממה שאנחנו נוטים לחשוב.. כשבוחרים בין המוסדות הכי טובים גם כך, זה לא פקטור משמעותי. אבל, מאמרים שונים שקראתי ונתונים שראיתי מצביעים על כך שפרט לפרסומים והישגים אקדמיים, הדירוגים האלו משנים מאד בקבלת משרות אקדמיות ובתעשייה. שזו עוד נקודה - באקדמיה הדירוג בתת-התחום חשוב יותר. בתעשייה הדירוג הכללי תופס יותר.

Philip Jr

New member
אכן, אבל שני דברים..

1. אני לא מתבסס רק על מחקרים מתאמיים PER SE. למשל, מרכז הסקרים של UIUC העביר מספר סקרים בנושא בפקולטות שונות אצלנו ובאילינוי כולה, בקרב ועדות קבלה למשרות פרופסורה. הדירוג / יוקרה / שם של האוניברסיטה ממנה הגיע המועמד דורגה כחשובה במערך השיקולים. השאלה היא גם איך מגדירים חשוב, יחסית או אבסולוטית. יחסית לדברים כמו רקורד פרסומים או המלצות, הדירוג פחות חשוב. אבסולוטית, הדירוג של האוניברסיטה משנה.

2. דירוג / יוקרה / שם משנה גם בעקיפין, מאד.. זה בדיוק כמו עם קבוצות ספורט. קבוצה עם יוקרה תצליח לגייס אנשים טובים ביתר קלות. במקרה שלנו במקום ספורטאים מדובר באנשי סגל, אותם האנשים שנהיים מנחים שכולנו מסכימים שהם כל כך חשובים.. כלומר יש קשר בין הדירוג של המוסד לאנשים איתם תעבוד במחלקה, ולאנשים שעוד יבואו..

אני שמח אגב שגם אתה הדגשת בשרשור של URI את החשיבות של ההקשר מבחינת הדירוג, כלומר האם אתה הולך לתעשייה/אקדמיה. כתבתי אותו הדבר פלוס מינוס.

UriCS

New member
מה ההבדל בין הדירוג של QS ל U.S.news ואחרים?

מה יותר "אמין" או נחשב? סתם זכור לי שיש כמה וכמה דירוגים...

Philip Jr

New member
אתה שואל על Meta דירוג אני מבין

ואני לא חושב שיש כזה.. כלומר אין הבדל באמינות, ואני לא יודע מי מהם נחשב יותר.. ההבדלים הם בעיקר במתודולוגיה, שפתוחה לקהל הרחב, מוזמן לקרוא..

עידוdee

New member
וואו!

ברקלי עלו ממקום 17 במשפטים בשנת 2013 למקום 10 בשנת 2014. אין לי מושג איך הם עשו את זה, אבל וואו.

עידוdee

New member
מעניין איך זה ישפיע על US NEWS

הדירוג היותר משפיע על התנהגות האמריקאים והעולם

הוא כמו מוסדות ב51-100 בתחום

מוסדות דומים באותה הרמה אך משום מה שכחו אותו.
אולי הוא 102.
אגב יש שם כמה מוסדות זהים אם אותו השם אז למי שלא מתמצא תמיד אפשר לבלבל אותו עם המוסד המקביל המדורג יותר גבוה.

d a p h n a

New member
המוסד שבו למדתי וגם זה שאני בו מלמדת

מדורגים בקבוצה של ה-51-100 לתחום שלי.
למוסד שבו אני מלמדת זה נראה לי סביר. למוסד שבו למדתי אני חושבת שמגיע דירוג קצת יותר גבוה, אבל זה גם מאוד תלוי בתת-התחום הספציפי של התחום.

d a p h n a

New member
אגב, הדירוג הזה קצת משונה לי

איך יכול להיות שהאוניברסיטה העברית לא מופיעה בדירוג של מדעי המחשב או של מתמטיקה, אבל כן של היסטוריה?

Philip Jr

New member
ניחוש שלי?

תראי את תנאי הכניסה לדירוג בכל נושא:

Institution Prerequisites

In order to feature in any discipline table, an institution must meet three simple prerequisites:

Attract more than 20 responses from academics and/or employers

Exceed the five-year threshold for number of papers published in the given discipline

Offer undergraduate or taught postgraduate programs in the given discipline

לדעתי המחלקות במדמ"ח ומתמטיקה פשוט לא עמדו בתנאי הראשון - לא הגיעו למערכת מספיק תשובות כדי לעבור את סף הכניסה. אגב, בדירוגים אחרים גם וייצמן ו - את"א ב - TOP 50 במדמ"ח, וגם הם לא בפנים.

אני מנחש (שוב) שאת ראש המחלקה למדמ"ח בעברית לא מעניין דירוגים, ולכן הוא לא שיתף פעולה..

ateo

New member
דווקא מאוד מעניין אותם

בתור בוגר תואר ראשון ושני במדמ"ח בעברית אני יודע להגיד מבפנים שנראה שזה יחסית מעניין את האוניברסיטה העברית. אני מופתע שהPR של האונ' לא עבד על זה טוב יותר כי דווקא במדמ"ח/מתמטיקה הם חזקים. על חומרי הרשמה של השנים האחרונות הם הקפידו לכתוב "אחת מ 100 האוניברסיטאות הטובות בעולם"

Philip Jr

New member
אז חבל באמת..

אכן (לרוב) אכפת לראשי המחלקות ואנשי האדמיניטרציה הבכירים מה הדירוג של המוסד / מחלקה שלהם. מה לעשות שיש לזה משמעויות.. Better luck next time כמו שאומרים.

NoaHK

New member
בעברית פחות מתייחסים לQS

בדיוק בגלל שיטת הדירוג שלהם. הם מתייחסים יותר (וגם מצטטים) את הARWU, מה שנקרא מדד שנגחאי,
שמודד דברים כמו אימפקט פקטור וציטוטים (ואולי עוד דברים - לא בטוחה). במדד הזה האוני' העברית הגיעה השנה למקום 59
ושנה שעברה למקום 53, בקטגוריה הכללית.

Philip Jr

New member
גם הדירוג הזה..

כולל בתוכו ציטוטים ואימפקט פקטור, יחד עם מרכיבים אחרים של reputation. לכן אני מנחש שאם העברית היו משתתפים בדירוג, הם היו גם נכנסים אליו.

למעלה