דירה שכורה

gg12345

New member
דירה שכורה

שלום אביבה, נכנסנו לדירה חדשה ומה שמטריד אותי בעיקר זה איך לסדר את הסלון. יש בסלון דלת כניסה (כמו לחדר) ושני תריסים גדולים בקיר ממול ובקיר מימין (האחרון קצת יותר קטן) שמהם יוצאים למרפסת. מרוב פתחים לא ידעתי איפה כדאי לשים מה. איך אפשר לאזן את כל הפתחים האלה? אנחנו צריכים לשלב גם סלון וגם חדר עבודה בחדר. בנוסף, התריסים שחורים והרצפה בשחור לבן מה שיוצר אווירה נורא "כהה" בבית (למרות ריבוי הפתחים). איך את מציעה "להאיר" אותו? תודה...

להאיר - בצבע ואור

מה האפשרויות שעומדות בפניכן ומה אתם יכולים/רוצים לעשות ולהשקיע מבחינה כספית? אני לא חושבת שזה רעיון טוב לתת המלצות שאינכם יכולים או רוצים לעמוד בהן. מה צורת הסלון/בית/מבנה? מה גודלו? מה גודל הקירות/חדר/בית? מה צורת הבית עם החדרים? יש שירטוט? לאזן מה? את הפתחים? תלוי...לא כל פתח יש לאזן. קודם כל צריך לבחון את כל המבנה. לדעתי, ימצאו עוד דברים שיש לטפל בהם אם אנחנו מתחילים עם תריסים שחורים... אימרי לי, מה הנימוקים לבחירת דירה זו דווקא אם היא מטרידה אותך? אגב, מי זה אנחנו? זוג? משפחה עם 5 ילדים? בני נוער? זוג בני חמישים +?

gg12345

New member
עוד פרטים

השתדלתי לשרטט את הבית (אין לי כישרון במחשב). אנחנו זוג בני 23 ו- 29 ונכנסים לגור לראשונה ביחד. לא התכוונתי להשקיע כספית יותר מדי אלא לקבל עצות לגבי דברים קטנים שאפשר להכניס או טיפים למיקום רהיטים וכיו"ב. חדר השינה, המטבח והסלון מוארים (כשפותחים את החלונות) כי כאמור התריסים שחורים.. רק האמבטיה חשוכה וזה מפריע... נכנסנו לדירה כי היא שידרה משהו נעים למרות שאני קצת הסתייגתי בגלל תחושת הכהות שאופפת אותה. לגבי הסלון - חשבנו לשים שם בפינה הימנית את פינת העבודה ואת הטלויזיה ליד הקיר של הכניסה לסלון. כיוונים - חדר השינה בצד מערב. שוב תודה.

gg12345

New member
עוד משהו קטן

מהמרפסת יש נוף מרגיע של ים ודקלים. יש גם עמוד חשמל (קראתי במאמר שלך שזה לא כל כך טוב...). הדירה משתלבת טוב עם בתי השכנים והאזור שקט.

עכשיו השתדלי עוד יותר

זה לא מספיק. מקמי את הדברים בצורה פרופורציונית. לא צריך להיות ממוחה במחשב בשביל זה. את כל הפעולות הרצויות עשית כבר כאן. שרטטי עם פרופורציות, צייני במדויק את מיקום הכניסה, מקמי את הרהיטים כפי שהם כיום, וצייני במדויק, עם מצפן את הצפון.זכרי זה צריך להיות מדויק ולא בערך כי זה משנה את כל ההתיחסות ... לבי ההשקה הכספית, האם יהיה נכון לומר שאת מעדיפה לא להשקיע אלא יותר למקם ולהוסיף קצת קישוטים? אני לא מבינה את המושג "לא התכוונתי להשקיע כספית יותר מדי"... לא ברור לי איזה מספר זה "יותר מדי"? האם אתם מוכנים לצבוע?להוסיף תאורה על מה שיש? תריסיפ שחורים לא יכולים להיות בפאנג שוי... רק לתשומת ליבך, התחושה שאפפה אותך בתחילה, תלווה אותך גם הלאה...

gg12345

New member
ניסיון נוסף

נראה לי שזה יותר פרופורציונאלי. הכוונה שלי היא באמת רק להכניס קישוטים ואין עדיין ריהוט כי נכנסנו רק השבוע. לא אכפת לי להוסיף תאורה או לצבוע. לגבי המומחיות במחשב, מצטערת אבל זה המקסימום שאני יודעת לעשות. אני מקווה שזה יספיק ואם לא, לפחות ניסיתי.

gg12345

New member
הקירות

התקרה מאוד גבוהה. הבית צבוע לבן והסלון באפרסק מאוד בהיר. הקירות לא חלקים אלא "גבשושיים".

טוב, בואי נראה מה אפשר לשפר

חבל שלא ציינת את מקום הכניסה לסלון... מצד אחד פתחים רבים חוסמים מעט ע"י וילון/ות ומצד שני דבר זה, אפילו עם הוילון יהיה שקוף, זה יוריד את כמות האור בסלון... תקרה גבוהה....כמה? ממליצה על ריהוט בגוונים מאוד בהירים,שטיח בהיר שיעמעם את השפעת הרצפה ה"קרה" והלא יציבה...גם בשל צבעה. תאורה רבה בכניסה ובסלון. אפשר תאורת קירות וגם תאורה שעומדת מהרצפה. יש לי הרגשה מאוד ברורה שהקירות במציאות לא ממש תואמים למה שציירת...וזאת מבלי לפגוע במאמציך, אולם עליך להבין שאני לא מכירה את הסביבה המדוברת וככל שהשרטוט יהיה יותר קרוב למציאות כך אוכל לעזור יותר. לגבי מיקומי הריהוט: עליך לשרטט את הסלון עם הפרישה העתידית הכי טובה בעיניך ולציין אפשרויות נוספות/אחרות שמהן אוכל להדריך אותך. שבת מנוחה

gg12345

New member
תודה רבה

החלטתי להשקיע בייעוץ. תודה על המענה...

למעלה