דירה שכורה

DaAngel

New member
דירה שכורה

שאלה, בפברואר שכרתי דירה לתקופה של שנה, בחוזה ביקשתי שיהיה סעיף שאומר שאני יכולה לעזוב בהודעה מראש של חודשיים - הודעתי חודשיים ועזבתי ישר (כמובן ששילמתי על החודשיים האלו מראש שכ"ד + כל החשבונות הקבועים). הסיבה העיקרית שעזבתי היא שטסתי לתקופה לא ידועה כ"כ.. בכל אופן, התקופה ששילמתי עליה נגמרה ב-15 ליולי השנה, דברתי עם השותפה שלי וביקשתי ממנה (בסביבות ה-12-13 ליולי) שתתן לי תאריך ותיצור איתי קשר לפני שאני טסה בשביל שאוכל לבוא לקחת את הדברים שנשארו בדירה, היא כמובן לא התקשרה וכשאני דברתי איתה היא אמרה שהיא עסוקה ובתקופת מבחנים.. בשבוע האחרון שלי בחו"ל היא שלחה לי הודעה וביקשה את המפתח של הדירה, החזרתי לה אותו ושלחתי לה הודעה שתעדכן אותי מתי לבוא לאסוף את החפצים, כמובן שלא קיבלתי תשובה עד היום (מעבר לחודש). הבעיה מתחילה בחוזה, יש בו סעיף שאומר שאם אני לא מפנה את הדירה מהחפצים שלי מעבר לתקופת השכירות אני מחוייבת לשלם כנס מוסכם, השאלה היא ממתי להתחיל לספור? מהפעם שהיא אמרה שהיא עסוקה ובעקבות זה ביקשתי ממנה ליצור איתי קשר? (זה היה כמה ימים לפני היום האחרון שעליו שילמתי) או מתאריך אחר? כי בגדול היא לא עונה לי בשום מקום ואין לי ולא הייתה לי אפשרות לקחת כלום.. המון המון תודה!! וסליחה על בארות הנפט שקדחתי פה.

לדעתי מהיום הראשון שלאחר

החודשיים של ההודעה מראש. היית צריכה לדאוג לכך שעד למועד זה לא יוותרו חפצים שלך בדירה.

DaAngel

New member
...

הבעיה היא שהיא הפסיקה לענות לי, ואתמול בערב הלכתי לדירה והיא סרבה לפתוח לי את הדלת.. דברתי עם בעל הדירה ומסתבר שיש שותף חדש שמשתמש בדברים שלי =\

DaAngel

New member
...

במזרן של המיטה (שנקנה עם כניסתי לדירה), בשידה, ארוניות שלי ובמראה שלי. מה מנע את הפינוי בעת עזיבת הדירה? חוסר המענה מצד השותפה שלי, היא הפסיקה לענות לשיחות ממני, הודעות ואפילו לדואר רשום ששלחתי עם הודעה שבמידה והיא לא מאפשרת לי לקחת את החפצים שלי אני פונה לעו"ד. דברתי אתמול עם אבא שלה והוא טוען שכל החפצים שלי שייכים לשותף החדש (!!!) ולאחר שיחה איתה היום (לאחר שהרמתי את כל הבניין על הרגליים אתמול בערב) היא טוענת שמבחינתה ביום שהחזרתי מפתח ובחרתי לא להכנס לדירה ולקחת את הדברים (היא לא הייתה שם באותו יום והחזרתי לשכן) פיניתי את הדירה מהתכולה שלי ואם אני רוצה משהו בחזרה אני צריכה לשלם לה (והבעיה היא שאני באיחור של חודשיים בכלל חוסר המענה שלה).. בנוסף היא אמרה גם שהיא לא הייתה חייבת בכלל לענות לי וזאת בעיה שלי בלבד.. בכל אופן, זה סיפור שלא נגמר.. באתי אליה לדירה אתמול בשביל לסגור את זה, אין לי בעיה לשלם את סכום מוסכם מראש אבל לא הכל כי לא יכלתי לקחת את זה בחודשיים האחרונים - היא בחרה לא לפתוח לי את הדלת וביקשה להפגש היום בשביל לדבר על זה, קבענו שעה ומקום והיא לא הגיעה בכלל בטענה ש"היא צריכה מינימום עוד שעתיים במיטה" ו-"אני לא יכולה להוציא את עצמי מהמיטה כי אני מרגישה לא טוב.." וזה ציטוט =\

לדעתי פעלת לא נכון

היית צריכה לפנות את כל החפצים שלך לפני החזרת המפתח. תנסי להגיע להסכמות. אני מתרשמת שהצדק לא נמצא רק אצל אחת מכן ולכן יש מקום לפשרה. האם יש לך יכולת להוכיח שהחפצים המדוברים שייכים לך?

DaAngel

New member
בזה את צודקת

לא עשיתי בשכל שהחזרתי מפתח, אבל מצד שני החזרתי אותו אחרי שהיא יצרה איתי קשר וזה היה אחרי סיום תקופת התשלום.. אם הייתי נכנסת לדירה זה סוג של פריצה, לא ככה? יש לי בחוזה שכתבנו מול עו"ד סעיף שמפרט את החפצים שלי, כתוב בפירוש - 3 קוביות נוי גדולות, שידה גדולה עם 5 מגירות, מזרן למיטה, מראה וחפצים אישיים. הלוואי ויכלתי לסגור את זה בצורה יפה, אני לא כ"כ מבינה מה הסיבה שהיא לא ענתה לי במשך חודשיים + לא פתחה את הדלת אתמול.. מעבר לזה, היא אמרה לי במפורש ויש לי את זה בהודעת סמס - שהבעיה היא שלי בלבד ואם אני רוצה את החפצים היא דורשת כסף עבור זה.. ואין לי בעיה לשלם על התקופה שאיחרתי, הבעיה היא שהיא רוצה עבור החודשיים שבהם היא לא איפשרה לי לקחת כלום כי היא לא ענתה. לפי מה שהבנתי מאבא שלה ומבעל הדירה יש לה שותף חדש שמשתמש בדברים שלי כבר למעלה מחודש.. והיא מסרה לו ככה חדר, מרוהט.

DaAngel

New member
לגמרי

פניתי לעו"ד שכתב לנו את החוזה ולעו"ד שאני מכירה והיא תטפל בזה, חבל לי שזה הגיע למצב הזה אבל אפילו כשהיא יזמה פגישה היום היא ביטלה פעמיים בתירוצים עלובים לגמרי. בכל אופן, יש לי המון הודעות שהיא שלחה לי במהלך היום שבהם היא כותבת במפורש שזאת בעיה שלי שלא הוצאתי את הדברים, שהיא רוצה כסף עכשיו על האיחור (שחלקו הגדול נגרם בגללה), היא כתבה במפורש שהיא לא הייתה חייבת לענות לי כל התקופה הזאת ושכרגע הכל בשימוש של מישהו אחר - ללא רשותי. אני מקווה שזה כמובן לא יגיע למשפט או לבלאגן עם עורכי דין, אחרי הכל אני בת 22 והיא בת 25 וקצת מוקדם להסתבך בשטויות מהסוג הזה. אבל כשאין ברירה, אין ברירה.. ואני מקווה שיש מספיק דברים שעומדים לטובתי במקרה הזה. בכל אופן,המון תודה ושיהיה חג שמח!

למעלה