דירה ראשונה בארה"ב

snero123

New member
דירה ראשונה בארה"ב

אהלן פורום, אני מתחיל דוקטורט באוגוסט בפיטסבורג, והדבר הראשון כנראה שצריך לדאוג לו הוא למצוא דירה. באופן כללי נראה לי שאני מעדיף להיות בדירה של שניים או שלושה שותפים, לפחות בשנה הראשונה כדי להתאקלם.... אני מגיע שבועיים לפני שהלימודים מתחילים, בגלל שבוע ההכנה, ובטח יהיו שם עוד תלמידי דוקטורט שיהיו במצב שלי. מצאתי כבר ישראלים שיארחו אותי בינתיים - (ישראלים ,איזה עם נפלא!) ב- craigslist יש כבר המון אופציות לדירות, אבל כולם טוענים שעד שלא הגעת למקום, ראית את הדירה והשותפים הפוטנציאלים - אל תעשה כלום. רציתי לשמוע קצת חוויות מסטודנטים אחרים שעשו מעבר כזה (וכן אני מכיר את הפורום עוברים לארה"ב...): איך מצאתם את הדירה הראשונה שלכם? עם מי מצאתם - סטודנטים זרים אחרים או אמריקאים? אנשים משבוע ההכנה? דורקטורנטים או תואר ראשון? שותפים או לא וכמה? דברים שעלו לכם על העצבים? בקיצר, ספרו את חוויותיכם ונחכימה!

d a p h n a

New member
אנחנו לקחנו דירה של האוניברסיטה

בראון שומרת סט ספציפי של דירות לסטודנטים לתארים מתקדמים שמגיעים בפעם הראשונה ממרחק של יותר מ-1000 מייל. ההנחה שלנו היתה שגם אם הדירה של האוניברסיטה לא מדהימה, לפחות לדירה של האוניברסיטה יש "אבא ואמא", לא צריך לדאוג לבעל בית מנייאק או משהו כזה, ואם יש איזו בעיה יש גוף מוגדר להתלונן אליו. ההערכה שלנו היתה מאוד נכונה. הדירה שלנו מאוד מוצלחת בתור דירת סטודנטים (אם כי בתור זוג נשוי במצב כלכלי די שפיר היא לא לגמרי עומדת בסטנדרטים ואנחנו עכשיו מחפשים משהו אחר), וההנחה שבכל בעיה אפשר יהיה לפנות לאוניברסיטה התגלתה כמדויקת לגמרי.

jethro1

New member
אנחנו כיתתנו רגלינו ברחבי ניו יורק

בדומה לך, גם לנו היו 10 ימים למצוא דירה - בניגוד לך, אנחנו זה בעלי ואני, ולא רצינו לגור עם שותפים.. האנשים שאומרים לך שאין לך מה להתחייב לדירה בקרייגזליסט לפני שראית אותה ונפגשת עם השותפים צודקים. מנסיוננו, שבועיים זה מספיק זמן למצוא דירה, בייחוד אם הציפיות שלך ריאליות ואתה מבין שהסיכוי שתיפול על דירת החלומות כבר בהתחלה קטן (תמיד אפשר לעבור לדירה אחרת, יותר טובה, אחרי שנה או פרק זמן קצר יותר). חוץ מזה, נראה שיש לך יותר משבועיים אם הישראלים החביבים מוכנים לשכן אותך קצת יותר זמן.. אז איך אנחנו מצאנו? קודם כל, סבלטנו דירה של חבר שהיה בחופשה בארץ (מכאן הדד ליין של עשרה ימים), והתחלנו להסתובב בעקבות מודעות בעיתונים ובקרייגזליסט. מהר מאוד הבנו שבמנהטן לא נמצא משהו שיתאים לנו בתקציב המצומצם שהיה לנו, והתחלנו להתרחב לברוקלין, שנפסלה גם היא מהר כי דירות בתקציב שלנו היו רחוקות מבית הספר שלי (שנמצא בצפון ברונקס) (הברונקס נפסל כבר בנסיעה לשם לראות דירה - בעלי חטף חררה מהאוירה). אחרי זה, נסענו לאסטוריה והתחלנו להסתובב וראינו כי טוב, נכנסנו לכל משרד נדל"ן שראינו ובדקנו מה יש להם להציע, וכך מצאנו את הדירה הראשונה שלנו. (ובעצם גם את השניה.) חתמנו חוזה יום לפני שהחבר חזר לניו יורק, ונכנסנו למחרת (על הדרך קנינו מזרון, שיהיה על מה לישון, ואת כל שאר הריהוט ההכרחי קנינו שבוע לאחר מכן באיקאה). כדאי לך לשאול אנשים בפיטסבורג איך מוצאים דירות, להחליט על כמה שכונות פוטנציאליות ולהתמקד בהן. אה, ואם אין לך אוטו ואתה מסתמך על תחבורה ציבורית (כמונו) כדאי לך להתמקד בדירות שנמצאות מקסימום 15 דקות הליכה מהתחנה - בחורף ממש מבאס ללכת מרחקים ארוכים יותר על בסיס יומיומי.

22ק ו ס ם

New member
זה נכון

אף פעם אל תחתום על דירה בלי לראות אותה או להכיר את השותפים. אני גרתי במעונות והיה לי חדר לבד בשנה הראשונה וזה לא היה רע. לא בכל מקום יש מעונות סבירים. אם יש לך זמן תגיע שבועיים לפני הלימודים ותחפש מקום. זה אמור לתת לך מספיק זמן להחליט. אתה יכול ללקט הרבה מידע מקדים ברשת, כמו איזורים טובים, מחירים וכו'. עדיף למצוא דירה לפני שמתחיל כל הבלגן באוניברסיטה או להחליט שהולכים למעונות. ברגע שהלימודים מתחילים אין לך הרבה זמן להתעסק עם זה וגם הרבה יותר קשה למצוא דירות טובות.

BigMatilda

New member
גרנו שבוע אצל משפחה וחיפשנו דרך סוכנות

מכיו שדוקטורט זה תקופה ארוכה מאד, הסכום שהולך לסוכנות שווה את החיסכון של מניעת מעברים תכופים שמציאת דירה מוצלחת מאד גורמת. אבל אנחנו זוג אז לא חיפשנו שותפים. בינתיים הספקנו לארח אצלנו בסלון לא מעט שהגיעו לעיר, וישנו אצלנו כמה ימים עד שמצאו דירה משל עצמם. נראה שזו הדרף הכי טובה. רוב החברים שלי גרים עם עוד שני שותפים בדירות של 3 ב"ר. חלק גרים עם שותפים מהמחלקה וחלק עם חברים ממקומות אחרים (כנסיה, קרייגליסט, עיר ילדות...)

למעלה