דירה נאה

חנוך617

New member
מה פרוש בהתחלה?

כמה זמן? למה? אתה יודע כמה סולה שכירות דירה בירושלים?

חנוך617

New member
אני יודע איפה את

גרה וזה באמת נשמע מקום משכנע! אך אשתי מסודרת בעבודה, ברוך השם. אולי נחליף דירה בחופש?

גלעדGILAD

New member
ריכוז אוכלוסיה

לדעתי בלי קשר לגודל הדירה אין שום דבר מקודש בירושלים ובני ברק שכולם צריכים לגור שם אפי` שהדירות שם עולות הון צריך להתחיל לזרום לפריפריות!

בני ברק

New member
ללא ספק

הבחירה בני ברק או ירושלים! איכות חיים רוחני במקום אכות חיים גשמי

לא חוכמה לגור בעיר

או בשכונה שכולם דתיים , או מסורתים , בוא כמוני כולם חילונים , ורובם רוסים גויים, אז ניראה אם תעמוד בנסיונות

חנוך617

New member
אנחנו אומרים

ואל תביאנו לא לידי נסיון. מה עם חינוך הילדים? זה לא חשוב?

חנוך617

New member
אבל השאלה מה

רואים ברחובות, עם מי הילדים מתחברים, האם מוסדות החינוך ברמה טובה וכו`.

p n i n i t

New member
חשוב גם בב"ב ובי-ם!

בתור משהי שלא גרה בב"ב וגם לא בירושלים אלא בעיר אחרת, מלאה בחלונים ורוסים.. אבל מלאה גם בבני תורה מכל הסוגים, בבתי כנסת, בתלמודי תורה בגנים ובבתי ספר של בית יעקב. בחיי קהילות חרדים מפותחים מאוד אני מוחה :) יש למשהו ערבויות על חנוך ילדים??? ואולי אני לא ההוכחה הכי מוצלחת , אבל מסתבר שיש כמוני גם בב"ב וירושלים..איך זה קורה???? אז בלי משפטים כוללים מדי.. יש נסיונות שאפשר למצוא דווקא רק ברכוזים החרדיים הגדולים ודווקא במקומות האחרים אין אותם משום מה. (ולא, אני לא אומרת שאני מחונכת יותר|

בני ברק

New member
זה חוכמה גדולה!

את יכולה ללכת לגור בחו"ל באיזה שכונה של גויים...(ויש שלוחי חב"ד שמתנסים עם זה יום-יום) בתור שאלה האם לגור בדירת שני חדרים בבני ברק או ירושלים, או בדירת 4 חדרים בבית שמש או באלעד, אני מעדיף ירושלים ובני ברק.

יעל11כהן

New member
דעתי

לא פה ולא פה כי אני לא "חרדית" רק "דתית". אבל אילו הייתי חרדית : לא הייתי רוצה לגור בבני ברק, גם לא בדירת 5 חדרים (בגלל זיהום האויר הנורא באזור והצפיפות) וגם לא בירושלים (בגלל עליות וירידות, זיהום אויר וחסימות כבישים כל פעם שיש הפגנה/ אישיות מגיעה וכו'). אני חושבת שקריית-ספר הייתה מועדפת עלי (אם יש רכב כדי לצאת משם מדי פעם)

קרןk

New member
../images/Emo82.gif דירה להשכיר בפורמט חרדי ../images/Emo82.gif

בס"ד בעמק יפה בין כוללים וישיבות עומד לו מגדל בן חמש קומות. בקומה הראשונה גרה משפחה ספרדיה אברך כולל ש"סניק עם שמונת ילדיו שירי קודש מזרחיים מתנגנים בשיא ווליום מחלוניו תמונה גדולה של הרב עובדיה בסלון ותמונה גדולה של הסטייפלר ליד הארון. בקומה השניה- משפחה ליטאית יש להם בשבת חברת תהילים בהברה אשכנזית שלט גדול של ג' בעונת הבחירות עם מרן הרב אלישיב מתייעצים בבעיות. בקומה מספר שלוש- א חסידישע איד כל הזמן הוא בשמחה, תמיד גרביים שחורות לו עד ברכיו פאות ארוכות לכל ילדיו לטיש מקפיד הוא כל שבת ללכת ביתו הוא כמו תחנת רכבת. בקומה הרביעית- מזרוחניק חרדל"י ביתו מפואר, מטופח ונקי כל בניו מרכז הרב משנת הרב קוק מאירה את עיניו. בקומה מספר חמש- גר הרב לעש אבל לפני שבוע- ארז את מזודותיו ועזב! משרה חשובה בצפון אפריקה קיבל, ביחד עם גרין כארט, ומצידו שתלך כל המדינה קיבינימט. סגרו השכנים את הדלת ותלו בחוץ שלט: "דירה להשכיר" בא שלומי המודרני החרדי החדש ג'וצ'ו ומילאנו מפארים את רגליו, ואלנטינו באלף שקל מסגרת למשקפיו. עומד בחוץ וקורא את השלט עולה במדרגות ופותח הדלת. באים מכל הדירות השכנים עומדים מסביבו, מסבירים לו פנים: "הנאה המטבח בעיניך?" נאה "הנאים החדרים בעיניך?" נאים הנאה המסדרון בעיניך?" נאה אם כן, שב איתנו, שלומי! איך אשב אני, המודרני המתקדם, עם חסיד מימי הביניים שלא מכיר את הסינגל החדש של דלפקוביץ', שמארח את לם? ובכלל לא מתאים לי וממש לא נח לגור ליד חסיד אידישאי שיעשה לי טיש במח. שלום לכולם ומזל טוב לדקס על הסינגל החדש. הלך לו שלומי, והחסדישער נעלב. הלך שלומי, בא פרידמאן. עומד בחוץ וקורא השלט עולה במדרגות, פותח הדלת. באים מכל הדירות השכנים עומדים מסביבו, מסבירים לו פנים: "הנאה המטבח בעיניך?" נאה (בהברה חסידית) הנאים החדרים בעינייך? נאים הנאה המסדרון בעיניך? נאה אם כן, שב, פרידמאן, איתנו, שב! לא אשב. השכנים אינם טובים בעיני! איך יכול אני, קנואי תלמיד מהסאטמר רב, ליד מזרוחניק, לגור שם רשעים ירקב? הוא תולה דגל של מדינת ישראל ביום העצמאות, גיוואלד, זה כפירות ואפיקורסיות, אני לא יכול לסבול את זה אפילו אין מינוט! נעלב המזרוחניק, ופרידמאן הלך לו. הלך פרידמאן, בא הלפרין עמד בחוץ, קרא את השלט עולה במדרגות, פותח הדלת באים מכל הדירות השכנים, עומדים סביבו, מסבירים לו פנים: "הנאים החדרים בעיניך?" נאים הנאה המטבח בעיניך? נאה הנאה המסדרון בעיניך? נאה אם כן, שב איתנו, הלפרין! לא אשב! השכנים אינם טובים בעיני איך אשב אני, החבדניק הגאה עם ש"חניק מסנגד מפוניבז' שאת הרבי מלך המשיח מבזה? כיצד אראה כל בוקר את ה"יתד נאמן" במדרגות כשליבי לא יקרע אז לחתיכות? לא אשב, יחי אדוננו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד! יחי המלך! שמח הליטאי והחבדניק הלך לו. הלך הלפרין, בא איצקוביץ'. עולה... פותח... באים... הנאים החדרים... אם כן, שב איתנו! לא אשב, השכנים אינם טובים בעיני. איך אגור אני, אשכנזי לבן מכובד בכפיפה אחת עם פרענק ברבי לא מלומד? לא נאה לי ולא יאה לי! לך, גזען, גם לנו לא נאה ולא יאה, צעקו השכנים פה אחד רק החסדישער שתק בצד. הלך איצקוביץ', בא ירון. בעל תשובה לפי כל קריטריון עולה... פותח... באים מכל הדירות השכנים הנאה... נאה, נאה, הכל נאה... אם כן, שב איתנו, ירון! בעזרת ה' אשב! שמחו השכנים ושמח גם ירון התבודדויות עושה הוא כל יום במרירון ומאז בעמק יפה, בן כוללים וישיבות עומד לו בניין בן חמש קומות החסדישער הוסיף מרפסת ולשסניק נולדה בת נחמדת ירון עושה התבודדות והליטאי הלך לבחירות המזרוחניק הלך למילואים וכולם היו שמחים ומאושרים...

למעלה