דירה מקבלן

q a z

New member
דירה מקבלן

למביני עניין - האם מחיר דירה "על הנייר" בבניין שאמור להבנות עוד כשנתיים הוא מחיר התחלתי וניתן בעזרת מו"מ להוריד במחיר? האם (מניסיון וידע) המחירים בהתחלה הם יקרים ובהמשך הקבלן קצת מוריד אותם, אם הוא רואה שיש לו קושי למכור? אני מתלבט האם להתחייב עכשיו לדירה על הנייר אם התנאים של הריביות והמשכנתאות היום או לחכות קצת בתקווה שגם מחירי הדירות ירדו?

artemma

New member
מנסיוני מלפני פחות משנה

על מחיר הדירה כן אפשר לנהל מו"מ. אני הצלחתי להוריד 15,000 ש"ח (אולי זה רק 15,000 - אבל זה מה שהצלחתי). ושמעתי על מישהו (באותו פרויקט) שהצליח עוד יותר ממני. בפרויקט שאני מדבר עליו המכירה החלה לפני כשנה והדירות הראשונות יימסרו באביב 2005 (כך לפי החוזה שלי לפחות). היום היזמם כן הוריד מחיר על חלק מן הדירות (בצורה של הנחות ומענקים לסוגי אוכלוסיה שונים כמו חברים בקרן מסויימת). הייתי בדיוק במצבך בקיץ שעבר...ואחד משיקולים שלי היה גם: האם אצליח לקנות דירה שאני רוצה במיקום שאני רוצה אם אמתין עד לירידת המחירים? בפרויקט "שלי" מדובר על בניית שכונה שלמה (19 בתים) עם 16 סוגים של דירות ואנחנו רצינו מיקום מסויים בלבד בשכונה (וגם סוג דירה מסויימת בלבד). נכון להיום: הבתים שנמכרו ראשונים הם הבתים במיקום שרצינו, ואם היינו ממתינים - ייתכן שהיינו נשארים בלי הדירה. וחוץ מזה: מי יודע איזה תנאי ריבית ומשכנתאות יהיו מחר? אולי מחיר יירד, אך הריביות יעלו? המלצה שלי (סובייקטיבית ולא מקצועית): אם אתה באמת "אוהב" את הדירה שמצאת - לך על זה. בהצלחה!

אין כללים ... כל מקרה לגופו ...

בדרך כלל - מחיר הדירות הראשונות בפרויקט שאמור להבנות נמוך יותר, כי הקבלן מעוניין למכור כמות מסויימת לפני תחילת הבניה ... מה גם שלדחיה שך שנתיים יש מחיר (שנתיים שכירות) - מכאן לבוא ולומר אם ניתן במו"מ להוריד במחיר המרחק רב וזה תלוי בטקטיקה של הקבלן ובמחיר ההתחלתי שהוא מבקש. אבל - לעיתים גם המחירים בסוף נמוכים יותר כי הקבלן רוצה להיפטר מהדירות שעוד נשארו לו.

למעלה