דירה מכונס נכסים

nshmuely

New member
דירה מכונס נכסים

הוצעה לי דירה מכונס נכסים ורציתי לקבל חוו"ד על דירה מסוג זה. האם כדאי, האם קיימים חסרונות, המחיר,כלומר כמה פחות? מה ההליך? עלות המתווך (הדירה דרך מתווך)? עלות העורך דין? עלויות נוספות... תודה רבה מראש על הייעוץ נדב

דירה מכינוס ...

אם ניתן לקנות במחיר טוב אז בטח שכדאי. זו אחת הדרכים הריימות קיים לקנות מציאות. אם הדירה והמיקום מוצאים חן בעניך אז לא ידועים לי חסרונות. ההליך פשוט למדי: = בודקים את הדירה. = מבקשים מהכונס את השומה של הדירה (רוב הכונסים יתנו לך אותה במלואה או בחלקה). = קוראים את החוזה עליו יצטרך המציע לחתום. = מגישים הצעה + פיקדון של 10%-5 בהתאם לדרישת הכונס. = זוכים, מפסידים או (מה שבדרך כלל קורה) מוזמנים להליך תיחור, מעין מכירה פומבית שעורך הכונס - ההצעה הגבוהה זוכה. = הכונס מבקש ומקבל אישור מבית המשפט או ההוצאה לפועל. = אם יש אישור העסקה יוצאת לדרך. המחיר וכמה פחות - תלוי בדירה ובמיקומה, לפעמים הרבה פחות לפעמים מעט, אם אינך יודע איזה הצעה להגיש - התייעץ עם שמאי מקרקעין. עלות המתווך - שאל אותו (לא בטוח שיש כי הנכס פורסם ע"י הכונס בעיתונות) עלות עו"ד (הכונס) - שאל אותו (נדמה לי עד 1.5%) + עלות עו"ד שייצג אותך. עלויות נוספות - מס רכישה.

ERA victory

New member
תיקון קל לאבי !!!

גם אם הנכס פורסם אז? הרי הרבה נכסים מפורסמים בעיתון? הגעת לבד ? מקובל. הגעת דרך מתווך ? שלם . לפעמים דרך מתווך כולל דמי התיווך יכולים להיות יותר זולים מאשר אם הגעת לבד . והמבין יבין.

לפעמים ...

לא טענתי שלא מגיע שכר למתווך - כתבתי שלא בטוח שיש עלות כי הנכס פורסם ע"י הכונס בעיתונות. לפעמים יש למתווך הסכם עם הכונס שהוא מציג את הנכס לקונים, גם כאלו שהגיעו דרך המודעה, תמורת שכר מוסכם מהכונס. כמובן שהכל תלוי בהסכם שבין הלקוח למתווך, אם יש הסכם כזה - נוהגים על פיו.

ERA victory

New member
../images/Emo39.gifהוא כתב מראש שהגיע דרך המתווך

ולכן התיחסתי לענין

למעלה