דירה לקניה בחיפה

• פותח הנושא Nיה
  • פורסם בתאריך

Nיה

New member
דירה לקניה בחיפה

שלום לכולם, אנחנו זוג צעיר, בתחילת דרכנו. יש לנו מעט חסכונות, אבל בטח שלא מספיק לקניית דירה ללא משכנתא... חשבנו לקנות דירה ממוצעת (3-4 חדרים) בחיפה. לא חובה מהקבלן, אלא אפשר בהחלט יד שניה. אנחנו מפנטזים על דירה בכרמל - מישהו יכול להמליץ ? ושאלה נוספת - מה מצב השוק ? בהנחה שאולי נעבור עוד שנתיים דירה - יהיה לנו למי למכור את הדירה ? הרבה תודה, מיה

תמיד יהיה למי למכור ...

זה רק שאלה של מחיר ... אבל לפי מצב המחירים כיום ותחזיות ההתאוששות של המשק יש סיכוי יותר גדול שמחירי הדירות יתייצבו או אף יעלו מאשר ימשיכו בירידה. אבל דירה לא קונים לשנתיים בגלל העלויות הנלוות הגבוהות יחסית ולכן אם מדובר רק על שנתיים ועוד על קנייה בכסף שאין לכם ... כדאי שתשקלו שכירות במקום קניה.

tygger

New member
שלום לך מיה.

באופן כללי באם חפצת בדירה בכרמל, את במצב זהה למצב שלי ושל חברתי. רוב הדירות בימים אלה נמצאות לפי מה שראינו עד כה במצב לא הכי קל. המחירים צנחו ויש אפשרות להתמקח בצורה נאותה על המחיר. מצאנו דירות ברחוב חביבה רייך בחיפה (רמות רמז/רמת אלון). מקום חביב ושקט. הרוב זוגות צעירים. יש לשים לב לדירות כי יש חלק שהן קטנות מאוד. אם את רוצה אני יכול לתת לך מספר של חלק מהדירות בהן היינו אם תחפצי. אנחנו בדקנו לגבי שכירות אבל זאת אפשרות.

Nיה

New member
גם אנחנו שוכרים בינתיים בנו"ש

וחשבנו לקנות דירה (למרות שנראה לי שנשאר בהשכרה, לשנתיים הקרובות). בחביבה רייך וכל האזור יש דירות ישנות נורא, שימו לב. סבתא שלי גרה בחביבה רייך, מעל ל-40 שנה... אשמח לשמוע מה ראיתם ברמת אלון, או בכרמל.

Nיה

New member
לקניה או לשכירה

לשכירה - אני משלמים עכשיו על דירה חביבה במיוחד, שאנחנו לא ממש מתלהבים לעזוב - 480 דולר. לקניה... מה שיותר נמוך, אני משערת. אין תקציב. נצטרך לקחת משכנתא.

אין כזה דבר אין תקציב ...

בגובה המכסימלי של המשכנתא שאתם יכולים לקחת תלוי בסופו של דבר ביכולת ההחזר שלכם.

למעלה