דירה למכירה

מצב
הנושא נעול.

orquidea

New member
דירה למכירה

דירה למכירה
הדירה בא אני מתגוררת כרגע עם ילדי, הינה הדירה המשותפת, לפי ההסכם הגרושין היא תמכר בעוד מספר שנים כאשר * נסיים לשלם את המשכנתא (אנחנו משלמים במשותף את הסכום חצי חצי) * הבן הקטין יהיה בן 18 זה יהיה באותה שנה, כמעט במקביל. ברצוני לשאול: 1. אם והיה וארצה למכור את הדירה לפני הזמן, האם אכל להגיש תביעה למדור? 2. אם והיה וארצה לקנות דירה ולקחת משכנתא האם עליו להשתתף בחלקו מהמדור לילד בתשלום המשכנתא?

תשובה

דירה למכירה
הדירה בא אני מתגוררת כרגע עם ילדי, הינה הדירה המשותפת, לפי ההסכם הגרושין היא תמכר בעוד מספר שנים כאשר * נסיים לשלם את המשכנתא (אנחנו משלמים במשותף את הסכום חצי חצי) * הבן הקטין יהיה בן 18 זה יהיה באותה שנה, כמעט במקביל. ברצוני לשאול: 1. אם והיה וארצה למכור את הדירה לפני הזמן, האם אכל להגיש תביעה למדור? 2. אם והיה וארצה לקנות דירה ולקחת משכנתא האם עליו להשתתף בחלקו מהמדור לילד בתשלום המשכנתא?
תשובה
לפי הנתונים שמסרת, אינך רשאית למכור את הדירה לפני המועד המוסכם.

אופסססס../images/Emo9.gif

ואם תהיה ...
הסכמה מצידו גם אז לא??????
אופסססס

תשובה

ואם תהיה ...
הסכמה מצידו גם אז לא??????
תשובה
ברור שאם תהיה הסכמה מצידו תוכלי למכור את הדירה קודם למועד עליו סיכמתם. אם את רוכשת דירה המשכנתא נחשבת כמדור רעיוני עד לגובה מסויים שדומה לגובה שכר דירה של דירה המתאימה בגודלה לך ולילדים, כלומר האב יחוייב בתשלום חלק מהמשכנתא כאילו מדובר בשכר דירה. יחד עם זאת, אני מניחה שהאב יתנה את מכירת הדירה בויתור על דמי מדור, שכן כעת הוא משלם מחצית מהמשכנתא אך מגדיל בכך גם את הונו האישי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה