דירה להשקעה באילת

ofird37

New member
דירה להשקעה באילת

היי,
יש ברשותי כרגע סכום כסף נזיל של 500K בערך.
ההתלבטות שלי היא האם לקחת משכנתא של 300-400K ולרכוש דירה באיזור מגורי (נתניה) ,להשכיר אותה בסביבות 2500-3000 ולקבל תשואה של 4 או 4.5 אחוז (ומצד שני להיות קרוב לנכס "ולהשגיח" עליו כמו שצריך)
,או מצד שני לנסות ולבדוק את האופציה של אילת. העלויות שם שפויות יותר עם תשואות יותר מרשימות ומאפשרות לי אפילו להסתדר בלי משכנתא (או לפחות לקחת הלוואה לא גדולה לצורך הרכישה), אבל כמובן עם המינוס הגדול של המרחק והניתוק מהנכס....
בקיצור, יש דילמה... אשמח לעצות....
תודה

פרל דוד

New member
אני דוקא בעד חלופה 2 ואסביר.

באילת שכונות משנות ה-50 שמחירם נמוך למדי ופוטנציאל הפינוי בינוי/התחדשות עירונית שלהם גבוה.
ביחס לישובים אחרים בארץ, שוק השכירות באילת תוסס אפילו ע"ב עונתי/תקופתי.

באם תלך על אילת , אז לוקחים מתווך ישר ורציני שמנהל עבורך את הדירה מול השוכרים [תופעה מקובלת באילת] ויש באפשרותי להמליץ לך על אדם שכזה [מכרתי יחד איתו דירה במשותף באילת]

ככלל יש להתייחס למחירי הדירות באילת כמחירי ביניים, יש באילת פוטנציאל לעליית מחירים גבוהה יותר מהמקובל בארץ.

ofird37

New member
תחושת הבטן הראשונית אומרת אילת

ולמה ?
אני חוסך לי משכנתא לא קטנה, מקבל תשואה יותר טובה , רגוע למדי לגבי מציאת שוכר חדש אם צריך ,ויש מי שדואג לי לכל העיניינים מול השוכר.
מצד שני, השוק האילתי לא מוכר לי. לא יודע מה נחשב איזור שכדאי להשקיע בו, עד כמה הנדלן באילת אמור לעלות אם בכלל (במידה וארצה למכור), מה נחשב למחיר ריאלי עבור דירת 2-3 חדרים באיזור ,ועד כמה המתווך שמולו אני עומד הוא אינטרסנט שרק העמלה מעניינת אותו...
אני יכול להגיד שכבר עכשיו יש לי הצעה לרכישה של דירת 2 חדרים אטרקטיבית באחד ממלונות הדירות בעיר באיזור מבוקש מאד (עפ״י המתווך כמובן). הדירה הזאת מושכרת כבר ומכניסה 2500 ש״ח נטו על השקעה של 500k בערך.
בקיצור,אילת באמת מפתה אבל כמו בכל מקום מפתה אחר צריך לבדוק טוב טוב לפני ובעיקר לעבוד מול האנשים הנכונים....

aeonf

New member
הרשה לי לצטט אותך

"מצד שני, השוק האילתי לא מוכר לי. לא יודע מה נחשב איזור שכדאי להשקיע בו, עד כמה הנדלן באילת אמור לעלות אם בכלל (במידה וארצה למכור), מה נחשב למחיר ריאלי עבור דירת 2-3 חדרים באיזור ,ועד כמה המתווך שמולו אני עומד הוא אינטרסנט שרק העמלה מעניינת אותו..."
זה די מתמצת את דעתי.
בנוסף יש לי הרגל, שעלה לי שכר לימוד של לא מעט כסף במשך השנים:
"תשקיע רק במה שאתה מבין"
(ציטוט של פיטר לינץ')
&nbsp

ofird37

New member
צודק אבל.....

כולם נוכלים ??
אין צדיק אחד בסדום שגם השם שלו חשוב לו ??
באמת יש פלוסים ומנוסים לכל דבר, ולכן לפחות בכל מה שקשור לאיזורים שאני פחות מכיר אני אצטרך להעזר באנשים טובים ואובייקטיבים (בתקווה שעוד קיימים כאלה ...) שיתנו טיפים מועילים ויוכלו לעזור בסוגייה.
נתחיל באלו שכונות באילת נחשבות לכדאיות להשקעה ?
האם למשל בשכונת צופית עילית כדאי להשקיע ?
מישהו מכיר את איזור רחוב אילות ואנפה ? 520K לדירת פנטהאוז 2 חדרים בקומה 7 באיזור זה מחיר ריאלי ?
מה צפי עליית מחירי הדיור באילת בשנים הקרובות ?

ותודה לאנשים הטובים שיעזרו....

menisolomon

New member
אני הייתי משקיע בדירה בבאר שבע

הי, בסכומים שאתה מדבר עליהם אני הייתי ממליץ על השקעה בבאר שבע. שם ניתן לקבל לפי דעתי את התשואות הגבוהות ביותר. מעבר לכך, באר שבע נמצאת היום בתהליך מואץ של התפתחות בגלל עיר הבהדי"ם, מעבר מערך התקשוב ש צה"ל לעיר, פארק ההיטק החדש והאוניברסיטה. לעיונך, 2 מאמרים, האחד בנושא דירות למכירה בבאר שבע באופן כללי והשני בנושא דירות להשקעה בבאר שבע. בהצלחה!

ofird37

New member
איזה שכונות נחשבות לאטרקטיביות באילת ?

ומישהו יודע - אם אני רוכש דירה ראשונה להשקעה והדירה מוגדרת כדירת נופש האם אני מחויב לשלם מס רכישה ? ואם כן כמה ?
תודה

פרל דוד

New member
השקעה בנדל"נ באילת - התייחסות.

השקעה בדירת נופש מחייבת תובנה שלך שסוג המיסוי והטיפול בדירה שונה מדירת מגורים.
בשנת 2006 ניתן פס"ד בביהמ"ש העליון [ עע"מ 2273/03 ] שקבע אמות מידה ברורות להגדרת השימוש בדירת נופש

"דירות נופש" הינן דירות שנועדו לשימוש ציבורי למטרות נופש. שימוש זה שולל מגורים רגילים דרך קבע במתחם המגורים, כלומר...שימוש בדירות לצורכי מגורים רגילים אינו עולה בקנה אחד עם הגדרת האזור לצרכי תיירות ונופש ועם הגדרתן של הדירות כ"דירות נופש".
כן קבע ביהמ"ש העליון כי-
... יש לקבוע כי השימוש בדירות חייב להיות בעיקרו שימוש ציבורי, ולכן יש להעמיד את הדירות לרשות הציבור הרחב בכל דרך שהיא במשך מרבית תקופת השנה ולמעלה ממחצית השנה במצטבר ...הוראה ברוח זו תיכלל בכל חוזה לרכישת דירה במיתחם, ותחול על כל הרוכשים, ועל חליפיהם, בעתיד. הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תדאג למימושה של הוראה זו במלוא האמצעים העומדים לרשותה".

מס רכישה על "דירת נופש" - 5 אחוז.[אין להערכתי פטור]
ועקב אי היכולת החוקית להשכיר לאדם אחד/משפחה לאורך תקופה, חייבים לטפל באופן קבוע בהשכרתה ואחזקתה.
מרבית דירות הנופש מצויות בלב אתר תיירות, ובעל הדירה יחוייב בתשלום אחזקה קבוע.

שכונות אטרקטיביות באילת ? תתיעץ עם מתווכים מאילת.

למעלה