מנהל התחנה
New member
דירה להסתיר....
דירה להסתיר
בעמק יפה בין נהריה לשדרות . עומד מגדל –שן בן חמש קומות . ומי גר במגדל?
בקומה הראשונה – מרתה, הדודה השמנה, כל היום בביתה אוכלת , ועל השכנים היא רוטנת , שער קצוץ על ראשה , ופלולה שעירה מבצבצת מעל ישבנה, . היא כל-כך שמנה ש קשה לנחש מי יתקע אותה .
בקומה השנייה גרה- ברכה , היא קשישה מחורמנת ,שבעברה התהוללה , עושה ביקורים אצל אנשים ,כי היא גרושה פעמים ו יודעת להנות מהחיים .
בקומה השלישית -סבטלנה, רוסיה מגונדרת חד הורית , שהיא יוצאת לשכונה אין אחד שנשאר אדיש ליופייה , מיותר לציין שכולם מריירים ו מעוניינים לעשות אותה
בקומה הרביעית- גרה סנאית.דיילת באל-על שההורים לא ריחמו עליה והעניקו לה שם בעייתי .,בשמחה ונחת חוזרת פה ושם ,מחלקת מתנות מהדיוטי פריי לכל השכנים ולחבר החרמן .
ובקומה החמישית גר מר לאון אוליגרך שהסתבך עם רשויות המס , לפני שבוע ארז את חפציו. איש אינו יודע לאן ומדוע.אבל ברור שנטש בחופזה.
באספת הדיירים האחרונה התברר שהיה חסר כסף בקופה , החליטו כולם פה אחד, בפנטהאוז של לאון לפתוח מלון בוטיק אטרקטיבי שיושכר בשעות היממה .
והנה המקומון השבועי יצא והגיעו טיפוסים מפוקפקים לבחון את הדירה.
ראשונה באה איילה , לקומה חמישית עולה,קוראת את השלט.פותחת את הדלת, עומדת בפנים ומסתכלת.באים מכל הדירות השכנים, עומדים מסביב, מסבירים לה פנים:
-הנאים החדרים בעיניך?
- נאים.הלקוחות שלי יהיו מרוצים!
- הנאה המיטת מים ?
-נאה.לא פתחתי רגליים על כזו כבר מאה שנה.
הנאה הג'קוזי בעיניך?
-נאה.אפשר לנקות אחרי הלקוח את הזוהמה.
-אם כן שבי איתנו איילה
- לא ,לא אשב.
-למה?
אומרת איילת: השכנים אינם טובים בעיני. איך אני אקבל את האנשים שלי , שמרתה השמנה כל היום צועקת , מיותר לציין שהיא מרכלת ....ומרוב כיעור את הקליינטים שלי מבריחה ותוקפת?
מרתה נעלבה, ואיילת הלכה...
הלכה איילת ובאה נטשה . חיש מהר עולה לקומה אחרונה.קוראה את השלט, פותחת הדלת,עומדת בפנים ומסתכלת. באים מכל בדירות השכנים,עומדים סביב,
מסבירים לה פנים:
-הנאים החדרים בעיניך?
- נאים.העיקר שיהיה מקום לבבושקות של אמא שלי .
-הנאה הגקוזי בעיניך?
-נאה.אוהבת להשתכשך לי במים זה גם מדגדג ללקוחות שלי מלמטה ב ז ...
והמיטת מים ?
- נאה.אני הרי מברית המוצצות שאני שואבת ,לא רוצה למחוץ התחת של הלקוחות.
אם כן שבי איתנו נטשה !
- לא לא אשב.
-למה?
-השכנים אינם טובים בעיני. איך אשכב פה עם אנשים זרים , ואתן דוגמא לבני , כאשר דירתה של ברכה המופקרת תהיה עמוסה ו רועשת משלי ?
נעלבה ברכה , ונטשה הלכה לה.
הלכה נטשה ו בא לאוניד . קרא את השלט "דירה להשכיר".ואחרי שקרא את השלט, העמיס עצמו ועלה לקומה החמישית פתח את הדלת. עומד ומביט בעיניו הקטנות בכתילם, בתקרה ובחלונות , נשכב על מיטת המים ופורץ בצחוק.
באים מכל הדירות השכנים,עומדים סביבו, ומסבירים לו פנים:
- הנאה הדירה בעיניך?
- נאה.למרות שאני רגיל קצת לזהב וגרניט.
- הנאה הג'קוזי בעיניך?
- נאה , למרות שארגז בוץ לפנק את הנשים היה מוסיף לטעמי !
- והמיטת מים ?
נאה.מקווה שהיא תוכל לעמוד בעומס שאשלוף את ה-קטן שלי .
אם כן ,שב איתנו לאוניד !
- לא לא אשב.
-מדוע?
- השכנים אינם טובים בעיני, איך אשב אני לאוניד , חרמן שכמותי ,שנים מנסה לשכנע את סבלטנה לעבוד אצלי ?
קראו השכנים: לך, לך לך מפה יא לאוניד ! גם לנו לא נאה ולא יאה , יא סרסור שכונתי .!
נעלבה סבטלנה
הלך לאוניד . ובאה זמירה .עולה ושרה כמו ציצולינה . קוראת את השלט, פותחת את הדלת, מסתכלת בדירה, בכתלים, בתקרה...באים מכל הדירות השכנים, עומדים מסביבה,מסבירים לה פנים:
- הנאים החדרים בעיניך?
- נאים, מרימה את האף ומנפחת את החזה כאילו ה 300 סיסי טבעיים לא פחות ולא יותר.
- הנאה הגקוזי והמיטת מים בעיניך?
- נאה.
שולחת את היד ובודקת את הטמפרטורה שלא ישרוף לה מלמטה ויקלקל את הפריזורה
אם כן שבי איתנו !
- לא ,לא אשב. השכנים אינם טובים בעיני. איך אשכב בשלווה ובנחת. והחבר של סנאית חוגג עם נשים שהיא תמימה ב-גולה טורחת . צופה עמן בסרטים ארוטיים ש קולם עולה עד לב השמיים, רעש איום ונורא, מחריש אוזניים. ואזני רגילות לקולות אחרים, רק לשירים ולמזמורים, הבוקעים מגרוני שהלקוחות המהממים שלי חודרים לתוכי .
נעלבה סנאית, וזמירה נטשה .
.הגיעה הסטודנטית יעל שבלילה נוהגת כ מלכה ,צריכה לשלם שכר לימוד ומבקשת להשלים הכנסה, חיש קל עלתה לקומה אחרונה. קוראה את השלט, פותחת הדלת, עומדת בפנים ומסתכלת.באים אליה כל השכנים, עומדים מסביבה, מסבירים לה פנים:
-הנאים החדרים בעיניך?
- החדרים צרים.אני רגילה לקונסטרוקציה מרווחת וצריכה לתלות נדנדה עמוד, וספת מין לגיוון התנוחה שפותחת .
- הנאה המטבח בעיניך?
- נאה המטבח, אך אינו מרווח.אצלי הנתינים מצד שני רגילים לאכול מהריצפה.
- הנאה המסדרון בעיניך?
- מרובה בו הצל, המסדרון אפל.רק צריך תאורה מתאימה.
ומיטת המים ?
-היא לא תחזיק מעמד העקבים שלי יחוררו אותה חיש חש ללא כל בעיה .
- ובכן לא תשבי אתנו?
- אשב ואשב בחפץ לב, כי השכנים טובים בעיני:
מרתה השמנה , תחרות לא מהווה , ברכה הקשישה – עליזה , תוכל לסדר לי את הגברים המבוגרים והחרמנים שלה , סבטלנה - יפיפייה אוכל לצרף אותה לסשנים בלי בעיה , והסנאית בעלת החבר המדהים שהיא תהיה בחו"ל יחד נעשה חיים.
רואה אני כי נוכל לחיות ביחד בחברה טובה, בשלום ובנחת.בזמן שלקוחותיי ילקקו לי תחור של התחת .
שכרה יעל את הדירה, יום- יום מאז היא הומה.
כך במקום אורבני בעמק נפלא , בין נהריה לשדרות , עומד מגדל שן בן חמש קומות. ובמגדל גרים עד היום, יעל המלכה והנתינים בשלום.
סוף.
מוגש כמחווה
ללאה גולדברג ז"ל שבוודאי תקרא זאת ותתהפך בקברה.
דירה להסתיר
בעמק יפה בין נהריה לשדרות . עומד מגדל –שן בן חמש קומות . ומי גר במגדל?
בקומה הראשונה – מרתה, הדודה השמנה, כל היום בביתה אוכלת , ועל השכנים היא רוטנת , שער קצוץ על ראשה , ופלולה שעירה מבצבצת מעל ישבנה, . היא כל-כך שמנה ש קשה לנחש מי יתקע אותה .
בקומה השנייה גרה- ברכה , היא קשישה מחורמנת ,שבעברה התהוללה , עושה ביקורים אצל אנשים ,כי היא גרושה פעמים ו יודעת להנות מהחיים .
בקומה השלישית -סבטלנה, רוסיה מגונדרת חד הורית , שהיא יוצאת לשכונה אין אחד שנשאר אדיש ליופייה , מיותר לציין שכולם מריירים ו מעוניינים לעשות אותה
בקומה הרביעית- גרה סנאית.דיילת באל-על שההורים לא ריחמו עליה והעניקו לה שם בעייתי .,בשמחה ונחת חוזרת פה ושם ,מחלקת מתנות מהדיוטי פריי לכל השכנים ולחבר החרמן .
ובקומה החמישית גר מר לאון אוליגרך שהסתבך עם רשויות המס , לפני שבוע ארז את חפציו. איש אינו יודע לאן ומדוע.אבל ברור שנטש בחופזה.
באספת הדיירים האחרונה התברר שהיה חסר כסף בקופה , החליטו כולם פה אחד, בפנטהאוז של לאון לפתוח מלון בוטיק אטרקטיבי שיושכר בשעות היממה .
והנה המקומון השבועי יצא והגיעו טיפוסים מפוקפקים לבחון את הדירה.
ראשונה באה איילה , לקומה חמישית עולה,קוראת את השלט.פותחת את הדלת, עומדת בפנים ומסתכלת.באים מכל הדירות השכנים, עומדים מסביב, מסבירים לה פנים:
-הנאים החדרים בעיניך?
- נאים.הלקוחות שלי יהיו מרוצים!
- הנאה המיטת מים ?
-נאה.לא פתחתי רגליים על כזו כבר מאה שנה.
הנאה הג'קוזי בעיניך?
-נאה.אפשר לנקות אחרי הלקוח את הזוהמה.
-אם כן שבי איתנו איילה
- לא ,לא אשב.
-למה?
אומרת איילת: השכנים אינם טובים בעיני. איך אני אקבל את האנשים שלי , שמרתה השמנה כל היום צועקת , מיותר לציין שהיא מרכלת ....ומרוב כיעור את הקליינטים שלי מבריחה ותוקפת?
מרתה נעלבה, ואיילת הלכה...
הלכה איילת ובאה נטשה . חיש מהר עולה לקומה אחרונה.קוראה את השלט, פותחת הדלת,עומדת בפנים ומסתכלת. באים מכל בדירות השכנים,עומדים סביב,
מסבירים לה פנים:
-הנאים החדרים בעיניך?
- נאים.העיקר שיהיה מקום לבבושקות של אמא שלי .
-הנאה הגקוזי בעיניך?
-נאה.אוהבת להשתכשך לי במים זה גם מדגדג ללקוחות שלי מלמטה ב ז ...
והמיטת מים ?
- נאה.אני הרי מברית המוצצות שאני שואבת ,לא רוצה למחוץ התחת של הלקוחות.
אם כן שבי איתנו נטשה !
- לא לא אשב.
-למה?
-השכנים אינם טובים בעיני. איך אשכב פה עם אנשים זרים , ואתן דוגמא לבני , כאשר דירתה של ברכה המופקרת תהיה עמוסה ו רועשת משלי ?
נעלבה ברכה , ונטשה הלכה לה.
הלכה נטשה ו בא לאוניד . קרא את השלט "דירה להשכיר".ואחרי שקרא את השלט, העמיס עצמו ועלה לקומה החמישית פתח את הדלת. עומד ומביט בעיניו הקטנות בכתילם, בתקרה ובחלונות , נשכב על מיטת המים ופורץ בצחוק.
באים מכל הדירות השכנים,עומדים סביבו, ומסבירים לו פנים:
- הנאה הדירה בעיניך?
- נאה.למרות שאני רגיל קצת לזהב וגרניט.
- הנאה הג'קוזי בעיניך?
- נאה , למרות שארגז בוץ לפנק את הנשים היה מוסיף לטעמי !
- והמיטת מים ?
נאה.מקווה שהיא תוכל לעמוד בעומס שאשלוף את ה-קטן שלי .
אם כן ,שב איתנו לאוניד !
- לא לא אשב.
-מדוע?
- השכנים אינם טובים בעיני, איך אשב אני לאוניד , חרמן שכמותי ,שנים מנסה לשכנע את סבלטנה לעבוד אצלי ?
קראו השכנים: לך, לך לך מפה יא לאוניד ! גם לנו לא נאה ולא יאה , יא סרסור שכונתי .!
נעלבה סבטלנה
הלך לאוניד . ובאה זמירה .עולה ושרה כמו ציצולינה . קוראת את השלט, פותחת את הדלת, מסתכלת בדירה, בכתלים, בתקרה...באים מכל הדירות השכנים, עומדים מסביבה,מסבירים לה פנים:
- הנאים החדרים בעיניך?
- נאים, מרימה את האף ומנפחת את החזה כאילו ה 300 סיסי טבעיים לא פחות ולא יותר.
- הנאה הגקוזי והמיטת מים בעיניך?
- נאה.
שולחת את היד ובודקת את הטמפרטורה שלא ישרוף לה מלמטה ויקלקל את הפריזורה
אם כן שבי איתנו !
- לא ,לא אשב. השכנים אינם טובים בעיני. איך אשכב בשלווה ובנחת. והחבר של סנאית חוגג עם נשים שהיא תמימה ב-גולה טורחת . צופה עמן בסרטים ארוטיים ש קולם עולה עד לב השמיים, רעש איום ונורא, מחריש אוזניים. ואזני רגילות לקולות אחרים, רק לשירים ולמזמורים, הבוקעים מגרוני שהלקוחות המהממים שלי חודרים לתוכי .
נעלבה סנאית, וזמירה נטשה .
.הגיעה הסטודנטית יעל שבלילה נוהגת כ מלכה ,צריכה לשלם שכר לימוד ומבקשת להשלים הכנסה, חיש קל עלתה לקומה אחרונה. קוראה את השלט, פותחת הדלת, עומדת בפנים ומסתכלת.באים אליה כל השכנים, עומדים מסביבה, מסבירים לה פנים:
-הנאים החדרים בעיניך?
- החדרים צרים.אני רגילה לקונסטרוקציה מרווחת וצריכה לתלות נדנדה עמוד, וספת מין לגיוון התנוחה שפותחת .
- הנאה המטבח בעיניך?
- נאה המטבח, אך אינו מרווח.אצלי הנתינים מצד שני רגילים לאכול מהריצפה.
- הנאה המסדרון בעיניך?
- מרובה בו הצל, המסדרון אפל.רק צריך תאורה מתאימה.
ומיטת המים ?
-היא לא תחזיק מעמד העקבים שלי יחוררו אותה חיש חש ללא כל בעיה .
- ובכן לא תשבי אתנו?
- אשב ואשב בחפץ לב, כי השכנים טובים בעיני:
מרתה השמנה , תחרות לא מהווה , ברכה הקשישה – עליזה , תוכל לסדר לי את הגברים המבוגרים והחרמנים שלה , סבטלנה - יפיפייה אוכל לצרף אותה לסשנים בלי בעיה , והסנאית בעלת החבר המדהים שהיא תהיה בחו"ל יחד נעשה חיים.
רואה אני כי נוכל לחיות ביחד בחברה טובה, בשלום ובנחת.בזמן שלקוחותיי ילקקו לי תחור של התחת .
שכרה יעל את הדירה, יום- יום מאז היא הומה.
כך במקום אורבני בעמק נפלא , בין נהריה לשדרות , עומד מגדל שן בן חמש קומות. ובמגדל גרים עד היום, יעל המלכה והנתינים בשלום.
סוף.
מוגש כמחווה
ללאה גולדברג ז"ל שבוודאי תקרא זאת ותתהפך בקברה.