דירה להסתיר....

דירה להסתיר....

דירה להסתיר

בעמק יפה בין נהריה לשדרות . עומד מגדל –שן בן חמש קומות . ומי גר במגדל?

בקומה הראשונה – מרתה, הדודה השמנה, כל היום בביתה אוכלת , ועל השכנים היא רוטנת , שער קצוץ על ראשה , ופלולה שעירה מבצבצת מעל ישבנה, . היא כל-כך שמנה ש קשה לנחש מי יתקע אותה .

בקומה השנייה גרה- ברכה , היא קשישה מחורמנת ,שבעברה התהוללה , עושה ביקורים אצל אנשים ,כי היא גרושה פעמים ו יודעת להנות מהחיים .

בקומה השלישית -סבטלנה, רוסיה מגונדרת חד הורית , שהיא יוצאת לשכונה אין אחד שנשאר אדיש ליופייה , מיותר לציין שכולם מריירים ו מעוניינים לעשות אותה

בקומה הרביעית- גרה סנאית.דיילת באל-על שההורים לא ריחמו עליה והעניקו לה שם בעייתי .,בשמחה ונחת חוזרת פה ושם ,מחלקת מתנות מהדיוטי פריי לכל השכנים ולחבר החרמן .

ובקומה החמישית גר מר לאון אוליגרך שהסתבך עם רשויות המס , לפני שבוע ארז את חפציו. איש אינו יודע לאן ומדוע.אבל ברור שנטש בחופזה.

באספת הדיירים האחרונה התברר שהיה חסר כסף בקופה , החליטו כולם פה אחד, בפנטהאוז של לאון לפתוח מלון בוטיק אטרקטיבי שיושכר בשעות היממה .

והנה המקומון השבועי יצא והגיעו טיפוסים מפוקפקים לבחון את הדירה.

ראשונה באה איילה , לקומה חמישית עולה,קוראת את השלט.פותחת את הדלת, עומדת בפנים ומסתכלת.באים מכל הדירות השכנים, עומדים מסביב, מסבירים לה פנים:

-הנאים החדרים בעיניך?

- נאים.הלקוחות שלי יהיו מרוצים!

- הנאה המיטת מים ?

-נאה.לא פתחתי רגליים על כזו כבר מאה שנה.

הנאה הג'קוזי בעיניך?

-נאה.אפשר לנקות אחרי הלקוח את הזוהמה.

-אם כן שבי איתנו איילה

- לא ,לא אשב.

-למה?

אומרת איילת: השכנים אינם טובים בעיני. איך אני אקבל את האנשים שלי , שמרתה השמנה כל היום צועקת , מיותר לציין שהיא מרכלת ....ומרוב כיעור את הקליינטים שלי מבריחה ותוקפת?

מרתה נעלבה, ואיילת הלכה...

הלכה איילת ובאה נטשה . חיש מהר עולה לקומה אחרונה.קוראה את השלט, פותחת הדלת,עומדת בפנים ומסתכלת. באים מכל בדירות השכנים,עומדים סביב,

מסבירים לה פנים:

-הנאים החדרים בעיניך?

- נאים.העיקר שיהיה מקום לבבושקות של אמא שלי .

-הנאה הגקוזי בעיניך?

-נאה.אוהבת להשתכשך לי במים זה גם מדגדג ללקוחות שלי מלמטה ב ז ...

והמיטת מים ?

- נאה.אני הרי מברית המוצצות שאני שואבת ,לא רוצה למחוץ התחת של הלקוחות.

אם כן שבי איתנו נטשה !

- לא לא אשב.

-למה?

-השכנים אינם טובים בעיני. איך אשכב פה עם אנשים זרים , ואתן דוגמא לבני , כאשר דירתה של ברכה המופקרת תהיה עמוסה ו רועשת משלי ?

נעלבה ברכה , ונטשה הלכה לה.

הלכה נטשה ו בא לאוניד . קרא את השלט "דירה להשכיר".ואחרי שקרא את השלט, העמיס עצמו ועלה לקומה החמישית פתח את הדלת. עומד ומביט בעיניו הקטנות בכתילם, בתקרה ובחלונות , נשכב על מיטת המים ופורץ בצחוק.

באים מכל הדירות השכנים,עומדים סביבו, ומסבירים לו פנים:

- הנאה הדירה בעיניך?

- נאה.למרות שאני רגיל קצת לזהב וגרניט.

- הנאה הג'קוזי בעיניך?

- נאה , למרות שארגז בוץ לפנק את הנשים היה מוסיף לטעמי !

- והמיטת מים ?

נאה.מקווה שהיא תוכל לעמוד בעומס שאשלוף את ה-קטן שלי .

אם כן ,שב איתנו לאוניד !

- לא לא אשב.

-מדוע?

- השכנים אינם טובים בעיני, איך אשב אני לאוניד , חרמן שכמותי ,שנים מנסה לשכנע את סבלטנה לעבוד אצלי ?

קראו השכנים: לך, לך לך מפה יא לאוניד ! גם לנו לא נאה ולא יאה , יא סרסור שכונתי .!

נעלבה סבטלנה

הלך לאוניד . ובאה זמירה .עולה ושרה כמו ציצולינה . קוראת את השלט, פותחת את הדלת, מסתכלת בדירה, בכתלים, בתקרה...באים מכל הדירות השכנים, עומדים מסביבה,מסבירים לה פנים:

- הנאים החדרים בעיניך?

- נאים, מרימה את האף ומנפחת את החזה כאילו ה 300 סיסי טבעיים לא פחות ולא יותר.

- הנאה הגקוזי והמיטת מים בעיניך?

- נאה.

שולחת את היד ובודקת את הטמפרטורה שלא ישרוף לה מלמטה ויקלקל את הפריזורה

אם כן שבי איתנו !

- לא ,לא אשב. השכנים אינם טובים בעיני. איך אשכב בשלווה ובנחת. והחבר של סנאית חוגג עם נשים שהיא תמימה ב-גולה טורחת . צופה עמן בסרטים ארוטיים ש קולם עולה עד לב השמיים, רעש איום ונורא, מחריש אוזניים. ואזני רגילות לקולות אחרים, רק לשירים ולמזמורים, הבוקעים מגרוני שהלקוחות המהממים שלי חודרים לתוכי .

נעלבה סנאית, וזמירה נטשה .

.הגיעה הסטודנטית יעל שבלילה נוהגת כ מלכה ,צריכה לשלם שכר לימוד ומבקשת להשלים הכנסה, חיש קל עלתה לקומה אחרונה. קוראה את השלט, פותחת הדלת, עומדת בפנים ומסתכלת.באים אליה כל השכנים, עומדים מסביבה, מסבירים לה פנים:

-הנאים החדרים בעיניך?

- החדרים צרים.אני רגילה לקונסטרוקציה מרווחת וצריכה לתלות נדנדה עמוד, וספת מין לגיוון התנוחה שפותחת .

- הנאה המטבח בעיניך?

- נאה המטבח, אך אינו מרווח.אצלי הנתינים מצד שני רגילים לאכול מהריצפה.

- הנאה המסדרון בעיניך?

- מרובה בו הצל, המסדרון אפל.רק צריך תאורה מתאימה.

ומיטת המים ?

-היא לא תחזיק מעמד העקבים שלי יחוררו אותה חיש חש ללא כל בעיה .

- ובכן לא תשבי אתנו?

- אשב ואשב בחפץ לב, כי השכנים טובים בעיני:

מרתה השמנה , תחרות לא מהווה , ברכה הקשישה – עליזה , תוכל לסדר לי את הגברים המבוגרים והחרמנים שלה , סבטלנה - יפיפייה אוכל לצרף אותה לסשנים בלי בעיה , והסנאית בעלת החבר המדהים שהיא תהיה בחו"ל יחד נעשה חיים.

רואה אני כי נוכל לחיות ביחד בחברה טובה, בשלום ובנחת.בזמן שלקוחותיי ילקקו לי תחור של התחת .

שכרה יעל את הדירה, יום- יום מאז היא הומה.

כך במקום אורבני בעמק נפלא , בין נהריה לשדרות , עומד מגדל שן בן חמש קומות. ובמגדל גרים עד היום, יעל המלכה והנתינים בשלום.

סוף.

מוגש כמחווה

ללאה גולדברג ז"ל שבוודאי תקרא זאת ותתהפך בקברה.

מ- ע - ו - ל - ה

אני חושבת שלאה גולדברג ז"ל התכוונה לזה ויצא לה משהו אחר

למעלה