דירה לא מרוהטת

josefinx

New member
דירה לא מרוהטת

ביקרתי היום בכמה דירות חדר-שני חדרים, וחלק מהן היו בסדר, הבעיה היא שכולן היו ריקות לחלוטין! זאת אומרת שהייתי צריך לסבסד ריהוט על חשבוני! ציפיתי לפחות שיהיה מקרר או תנור, אבל לא היה. אז החלטתי לבדוק לעצמי כמה יעלו לי מוצרי הריהוט הכי חיוניים לצורך מחייה, ואלה המוצרים שהצלחתי לחשוב עליהם: סכו"ם+שולחן+שני כיסאות פשוטים למטבח, מקרר, תנור, כיריים, מכונת כביסה, בסיס למיטה+מזרון, ארון פשוט לבגדים. אני מאמין שבשביל ההתחלה, המוצרים האלה יספיקו לי בדירה החדשה. אני לא צריך לפוצץ אותה במכשירי DVD, מחשב וכל השטויות האלה, אני אסתפק במעט רק שאעבור כבר מהדירה הנוכחית. רק רציתי לדעת כמה בערך אמורים לעלות לי המוצרים שציינתי? אני אוכל לקחת הלוואה קטנה, ולקנות את המוצרים, רק על איזה סכום בערך מדובר? אני שואל כאן, מכיוון שכמעט כל חברי הפורום קנו את המוצרים שציינתי, אז יש לכם הבנה מסויימת לגביי המחיר. ואני לא מעוניין לדפדף בזאפ ולבדוק בעצמי איזה מכשירים יש, ובאיזה טווח מחיר, מכיוון שאני מעוניין לקנות מכשירים שאנשים ממליצים עליהם, מכשירים טובים, ולא משהו שאיתקע איתו והוא יעבוד לי על הפנים. תודה כל מי שעוזר, ואם תצטרכו פירוט נוסף, אז תציינו ואשמח לפרט

תלוי איפה אתה הולך לגור,

וכמה אתה יכול לקחת מהבית. אם אתה גר בת"א, מכונת כביסה היא משהו שאתה יכול לוותר עליו בינתיים (ורצוי שתעשה זאת אם אתה הולך לגור בדירת חדר). יש מספיק מכבסות בכל איזור. סכו"ם - בדרך כלל יש להורים כמה זוגות שהם כבר שונאים, וישמחו לתרום לך. בקשר לשאר - זה תלו איזה סוג אתה קונה. יש שולחנות קטנים ומתקפלים, ויש שולחנות יותר מאסיביים. יש הדומים קטנים וחמודים ויש כיסאות של ממש. כיריים - המלצה של אורן שאני מעבירה הלאה כי זה רעיון מצויין - יש כיריים לטיולים של אמגזית (לא גזיה מעפנה - ממש כירה), שעולה בערך 170 ש"ח, ובלון גז שמספיק בערך לשעתיים-שלוש של בישול (ויתקן אותי הגולדי אחר כך) עולה 12-14 ש"ח. יותר זול מכל כירה חשמלית שתשיג, ויותר טוב. אה, ותנור אתה ממש לא צריך. אתה יכול להסתפק בטוסטר. והמחיר תלוי בגודל. אני מניחה שאפשר למצוא בסביבות המאה וקצת. ושוב, תבדוק אם למישהו בסביבתך הקרובה אין, כי בד"כ יש אנשים שקנו אותו באיזה מבצע בסופר ולא משתמשים בו. בסיס למיטה ומזרון- אורן אמר לי בזמנו שהוא השיג ברח' הרצל ב-500 ש"ח. מאז עברו אמנם קצת יותר משנתיים, אבל זה לא יעלה ביותר ממאה-מאתיים. באשר למקרר, קח בחשבון שתיקח אותו איתך לדירות הבאות, אז אם המקום מאפשר לך, קנה משהו רציני. זה יעלה לך לפחות 2500 ש"ח, תלוי בגודל. ארונות - בדוק בקלטלוג של איקאה, ותתעכב דווקא על הדגמים היותר יצירתיים שלהם שלא עשויים מעץ. יש להם פתרונות אכסון מעולים. וזה כל מה שאני יכולה לעזור בו...

מותר לי

New member
רהיטים...

ארון- ארון פלסטיק של כתר, זול ונוח להעברה (מתפרק) שולחן- משהו שנצמד לקיר, פחות חומר יותר זול וגם הוא נח במעבר דירות, המלצה: המגירות פלסטיק של כתר זולות ומכילות המון! (חצי מהבית שלא נמצא על השולחן נמצא במגירות, כיסאות פלסטיק עגולים בלי משענת זולים (יש משהו שלא אמרתי?)

אתה בכיף יכול לותר על

מכונת כביסה (יש מכבסות) תנור (אלא אם כן אתה אופה על בסיס יומי) וכיריים (פלטה חשמלית ב100 שקל תספק אותך)

באופן אישי

אני מעדיפה תמיד דירה ריקה מאשר דירה עם ריהוט שהיה של הסבתא או של הילדים של בעל הבית כשהיו קטנים, מה שמייקר לעיתים את שכ"ד ובעל הבית לא מרשה להעיף. אפשר לרהט בהדרגה ובזול יחסית, וליצור דירה נחמדה בעיצוב אישי. סכו"ם וכלי מטבח - כפי שכבר נאמר, אפשר לשנורר מההורים והדודים, לכולם יש פה ושם כלים שהם לא ממש משתמשים ולא ממש צריכים, והשלמות אפשר למצוא בזול בכמה מקומות (אפילו בהכל בדולר). מכונת כביסה ותנור - נאמר לך כבר שלא חובה בהכרח. שולחן וכסאות במידה ולא תצליח לשנורר ממישהו, אפשר למצוא במחיר סביר בלוחות יד שניה כנ"ל לגבי מיטה וכל השאר. מה שלא ימצא, אפשר לחפש באיקאה ויש גם מקומות יותר זולים אבל לא בהכרח איכותיים, הכל תלוי כמה אתה מוכן להשקיע. באיקאה תוכל למצוא ארון פשוט לבגדים ב200-500 ש"ח, תלוי בגודל ובעיצוב. לגבי מקרר זה יותר מסובך כי בקניית מקרר יד שניה יש את האישו של ההובלה, ותמיד רצוי לקנות ממישהו ולא מחנות יד שניה כי ידועים לא מעט מקרים של רמאויות. אז זהו בינתיים, אם אני אזכר בעוד אני אחזור...

sushi232

New member
תנסה לבדוק באתר -

www.altezahen.co.il היה עליו פרסום בלאישה האחרון. מדובר באתר שיש בו המון דברים, גם ריהוט שניתן לקחת ללא תש'

למעלה