דירה כהשקעה??

דירה כהשקעה??

מהי התשואה ההגיונית שאפשר להשיג בהשקעת נדל"ן? הכוונה לדירות ברור שזה תלוי בסוג הדירה ומיקומה ובעוד מיליון גורמים, השאלה שלי היא מה התשואה של דירה ממוצעת כיום באיזור טוב ומהם האיזורים הטובים?

תשואה ממוצעת כ-4% ...

בדרך כלל ככל שהדירה קטנה יותר וזולה יותר התשואה גבוהה יותר.

אז למעשה

לבעלי הון אין שום סיבה שבעולם לרכוש דירה כהשקעה. ואפילו אם אני צריך דירה על מנת לגור בה, כבר עדיף לי לשים את הכסף בבנק ומההפרש בתשואה אני אשלם שכ"ד ועוד ישאר לי עודף. האם אני צודק?

כן ... ולא ...

כלכלית מתוך ראיה לטווח קצר אתה צודק ... אבל ישנם שיקולים נוספים לרכישת דירה להשקעה - צפי לעליית מחירים, הצמדת ההשקעה למחירי הדירות, ביטחון ויציבות פיננסית, שיקולים פסיכולוגיים וכו' ... ראה נימוקים נוספים בעד ו- נגד

שלילי - יש הצדקה

אתה שם מהכיס 10%-15% והשאר מהבנק במשכנתא. בשום עסק אחר במדינה ובעולם לא תקבל 85%-90% מהבנק ורק 10%-15% מהכיס. נכון שמשכנתא עולה כסף בריבית ולא מעט, זה ידוע אבל אתה מקבל גם שכר דירה. והרבה דיירים נודניקים על הראש שלפעמים עושים נזקים ולא משלמים.

הצדקה למה ?

לקחת כסף יקר ולהשקיע בעסק שנותן הכנסה הנמוכה מהמחיר שעולה הכסף? נכון, בשום עסק אחר במדינה ובעולם (מלבד דירת מגורים) לא תיקח הלוואה של 85%-90% מההשקעה בריבית של 5% להשקעה שמניבה תשואה של 4%. נניח שהבנק היה נותן הלוואה של 100% (וזה אפשרי) לרכישת חנות ששוויה 100,000$ - תראה לי איש עסקים שפוי שיקח הלוואה של 100% בריבית 5% (5,000$) לשנה ומשכיר אותה ב-4,000 $ לשנה?

למעלה