דירה חמודה אבל..

Cow23

New member
דירה חמודה אבל..

ראיתי דירה חמודה ויפה אפשר אפילו להגיד שהתאהבתי
אבל מה..
היא במיקום מעצבן בלי תחבורה ציבורית,יש רק קו אחד פנימי בעיר שמגיע כל 10 דקות..
אין סופר בקרבת מקום ואין כמעט חנויות

מה אתם אומרים?לוותר עליה?
אגב זו דירה מחולקת שהקיר שמפחיד בין הדירות הוא קיר בטון,מישהו גר בדירה כזאת?עד כמה בכל זאת שומעים את הצד השני?

Cow23

New member
ועכשיו ראיתי דירה במיקום מעולה

אבל מזעזעת עם ריח עובש וחנוק

אצלי תחבורה ציבורית זה דבר חשוב

ולכן שכרתי דירה במרכז ראשון, קרוב לתחנה המרכזית הישנה שבה יש לי אוטובוסים כמעט לכל מקום ובתדירות גבוהה.
גם אני גרה בדירה מחולקת והאמת היא שהבידוד פה הוא על הפנים, אני שומעת הכל מהדירה הסמוכה, כולל דיבורים של השכנים. (הדיירת שהייתה בדירה לפניי והראתה לי את הדירה שיקרה בקשר לזה ואמרה שלא שומעים כלום חוץ מאשר את הכניסה והיציאה של השכנים מהבית). וזאת אכן בעיה מוכרת בדירות מחולקות. כך היה גם בדירה הקודמת שגרתי בה שגם היא הייתה מחולקת. (אבל גולדה כחצי מהדירה הנוכחית).
מצד שני אולי עם קיר בטון פחות שומעים את הרעשים, לפחות לא את הרעשים ה"קטנים" (כמו דיבורים וכו').

יחד עם זאת אני לא חושבת שהייתי שוכרת דירה יותר שקטה באיזור נידח שאין בו תחבורה ציבורית זמינה כי כאמור אצלי תחבורה ציבורית זה דבר קריטי.
אז לשיקולך..

Cow23

New member
אנע לא יודעת עד כמה זה חשוב לי

בתכלס האוטובוס מגיע לעבודה,לחבר אצטרך לקחת 2 אוטובוסים וגם הביתה(למשפחה)
אלו נסיעות שבעיקר חשובות לי..
אם אני ארצה לצאת בשישי שבת כבר תהיה בעיה ואצטרך להגיע למקום מרכזי יותר עם אופניים או משהו ומשם לקחת מונית שירות

כרגע אני כל כך לחוצה לעזוב את הבית שאני לא הכי חושבת בהגיון

einat162

New member
בשישי ערב או שבת - יש מוניות שירות באיזו?

(שואלת את באי הפורום, כי אין לי מושג)

מי שמחפש מקום מגורים עם תחבורה ציבורית בשבת

אין לו מה לגור ברוב האזורים של ר"ג. מוניות שירות עוברות רק בציר ז'בוטינסקי.

ניסיתי להבין את הבעיה

אם יש קו פנימי שמגיע כל 10 דקות - מה הבעיה בעצם? הקו הפנימי לא מוביל לציר תחבורה נוח?

סופר בקרבת דירה זה לא דבר כל כך חשוב, את זה גיליתי לאחרונה - אם את מאורגנת מבחינת קניות אפשר להסתדר, ובמקרה הכי גרוע תמצאי את עצמך מבקשת כוס סוכר מהשכנים. מה שמוזר לי זה שאין מכולת בקרבת מקום - באיזה יישוב מדובר? בערים שאני מכירה גם אם אין סופר, יש מכולת ופיצוציות וכל מיני במרחק סביר מכל בית מגורים כמעט.

לגבי החלוקה - קיר בטון זה לא קיר גבס, ככה שזה יתרון, אבל קחי בחשבון שעדיין יש דברים שישמעו - כמו שגם דברים שקורים בדירות השכנים שומעים לפעמים.

Cow23

New member
הבעיה שבשביל להגיע למקומות

אני אהיה חייבת לקחת את האוטובוס הזה,דבר שמייקר נסיעות למרות שזה רק 5 ש"ח לכיוון..בטווח ארוך זה הרבה כסף,ואם יכלתי להמנע..אז מה טוב..

בנוגע לקיר בטון,בעל הבית אומר שהדיירת מבוגרת וחוזרת בערבים הביתה ובמהלך היום לא נמצאת ושהיא שקטה(לא באמת יעזור לי כי אני עובדת במהלך היום בעצמי)

באיזו עיר מדובר?

מדובר בפריפריה? כי למיטב ידיעתי, חופשי חודשי ודומיהם קיימים לא רק בגוש דן (יכול להיות שאני טועה? בפריפריה שאני גדלתי בה זה תמיד היה קיים).

לגבי מה שאמר בעל הבית - אל תאמיני לזה, הוא לא גר שם והוא לא יכול לדעת + יש לאנשים נטייה שלא לדייק בעובדות במקרים כאלו. עדיין, קיר בטון זה לא קיר גבס וזה יוצר בידוד ברוב המקרים.

Cow23

New member
קרית בורכוב ברמת גן

איך אני אוכל לדעת אם הדיירת באמת שקטה?רק לשאול את הדייר שבדירה?

אם ככה, הנסיעה לא תעלה לך כלום

אם יש לך חופשי חודשי, כל נסיעה שאת מבצעת במסלול שבין פ"ת לראשל"צ כולל כל מה שבאמצע, נכלל במסגרת החופשי חודשי.

ולגבי הידיעה אם הדיירת באמת שקטה - אין דרך לדעת את זה כל עוד את לא גרה שם, את יכולה לשאול את מי שבא לך אבל לא יכולה להיות בטוחה בכך שיגידו לך את האמת. בכל מקרה אחזור שוב - קיר בטון זה דבר שנחשב מבודד יחסית ולא שונה בהרבה מהקיר שמפריד בין דירה רגילה לדירה של השכנים.

איזה רעש את חוששת שהדיירת תעשה? כל עוד לא מדובר במישהי שמקיימת מסיבות כל ערב, או שסובלת מבעיות שמיעה קשות שמובילות לכך שהיא שומעת טלוויזיה בווליום מטורף (מה שמשפיע גם אם מדובר בשכנה שגרה בדירה סמוכה ולא בחלק השני של דירה מחולקת), קשה לי להאמין שתהיה בעיה משמעותית.

Cow23

New member
אז זהו,אני מפחדת מכל מה שכתבת

אם היא אחת שעושה מסיבות כל היום זאת נפילה רצינית..

כתבתי את זה בציניות

סביר להניח שאם היא הייתה עושה מסיבות כל יום וכל היום, כבר היו מתלוננים עליה לבעל הבית, ובאופן כללי התרחישים האלו הרבה פחות נפוצים.

גרתי בדירה מחולקת עם קיר בטון

לא שמעתי את השכנים.
רק תוודאי שזה באמת קיר בטון ולא גבס.

הייתי שוקלת

קו פנימי כל 10 דק' לא נשמע רע כל כך
אבל בקטע שאין סופר סופר זה מבאס (סופר קרוב זה דבר חשוב...)

קיר בטון זה עוד יחסית בסדר. אבל תדעי שגם איתו שומעים את השכנים. ביני לשותפים יש קיר בטון . ואני שומעת את המוזיקה שהם שמים... ודברים שהם עושים שאני לא רוצה לשמוע......

LOLI152

New member
אני חולה עלייך.

(הגעתי מהראשי!)

חוץ מזה- אם יש קו פנימי אני בעד.. נסיעות לחבר/משפחה יהיה עוד אוטובוס- זה לא כזה נורא..

ובתוך העיר ממילא יש חופשי חודשי- אז לא בטוח שזה כ-זה ייקר את הנסיעות...

זה לא ייקר בכלל

לפי איך שהיא תיארה את זה חשבתי שמדובר ביישוב נידח, אבל היא מדברת על שכונה ברמת גן! הנסיעות כלולות כולן בחופשי חודשי. אני גם לא מבינה למה היא קוראת לקו הזה קו פנימי, זה כמו שיש אזורים בר"ג שכדי להגיע מהם לאזור אחר בת"א צריך לנסוע בשני אוטובוסים, זה לא אומר שאחד מהם זה קו פנימי, ולא משלמים כלום על הנסיעה השנייה (גם אם היא תוותר על חופשי חודשי, אפשר בשעה וחצי לנסוע 3 נסיעות בעלות של נסיעה אחת).

einat162

New member
גם אני הייתי שוקלת

באיזור שציינת (במיוחד אם כולל תחום העבודה או/ו לימודים) חופשי חודשי מוזיל עלויות (ואם את סטודנטית יש הנחה עליו).

זה שאין סופר יכול בהחלט לבאס, אבל - יש לך אולי סופר נגיש באיזור העבודה? הלימודים? אפשר לבצע קניות (קטנות אומנם) ולהסחב עם שקית או שתיים בתחבורה ציבורית.

ומה עם מכולות? אני בעד לעודד עסקים קטנים (-ולא תמיד כ"כ יקר בהן). את המכולות / מעדניות הרבה פעמים מאתרים רק "רגלית" ע"י טיול באיזור. אני גיליתי מכולת רוסית כמה דקות הליכה מהבית שלי - ואני מעדיפה לעשות את ההשלמות שלי משם (גבינה, ביצים, לחם, יוגורט) גם במחיר של כמה אגורות יותר (לא היסטרי).

למעלה