דירה חדשה

• פותח הנושא renes
  • פורסם בתאריך

renes

New member
דירה חדשה

כנראה שאנחנו הולכים לקנות דירה חדשה... רציתי לדעת מה הקריטריונים שעלי לבדוק כדי להתאים לנו את הדירה מספר הבניין ברחוב או מספר הדירה בבניין? כיוונים אוויר בדירה? איך בודקים את כיוון הכניסה לבית? ועל מה זה אמור להשפיע והכי חשוב: מה לבדוק אצלנו - תאריכי לידה? של שני בני הזוג? ואיך מתבצעת ההתאמה? תודה

בוקר טוב

לבדוק זה לא כל כך פשוט...זה לא טבלה שמסמנים בה :איקס" שבדקנו וכשתתחילי לבדוק תראי שיש הכל חוץ ממה שאת באמת רוצה... חשוב לבדוק מה היה בדירה קודם, איך גרו בה, מה התחולל בה בשנים עברו ואם היא ישנה אז מה קרה בה בעבר עד כמה שניתן לדעת. לשים לב לגבי האפיון שלה לגבי שפע, מערכות יחסים, בריאות וכל היתר. לשים לב מה התחושה לכם בתוכה... וכמובן עוד המון אלמנטים. אני רוצה לשאול אותך, נניח שאת בודקת, מה תעשי עם התשובות? הרי אם אינך עוסקת בכך לא תדעי איך להתיחס אליהן. מה יקרה אם הכיוונים שלך ושל בן זוגך, אמורים להיות שונים,איזה כניסה תבחרי אז?... איך תמקמי את המיטה שלכם, הסלון, הדלתות, החלונות, המטבח וכן הלאה... זו רק טיפה בים. ההתאמה היא עבודה מאוד ממוקדת ומעמיקה, אריגה עדינה של הרבה מאוד פרטים וגם... שאלי כמה מומחים, קבלי כמה דיעות. אם את כבר רוצה את זה, למה את לא לוקחת איש/ת מקצוע? הדברים שאת שואלת, המהלך שאת עומדת לעשות, שהוא רב משמעות ובעל השפעה מאוד גדולה בחיים, כל זה, חשוב שיעשה בצורה נכונה ולא כלאחר יד דרך האינטרנט. זה עניין רציני, עשי זאת כמו שצריך או, אל תעשי זאת בכלל. עדיף לא להתחיל עם זה מאשר לעשות רק חצי עבודה. בהצלחה

renes

New member
נכון אבל...

אני מבינה שהתשובה שלך מאוד מקצועית, כי באמת לא עושים חצי עבודה, ואני מתכוונת כנראה כן להייעץ עם משהו מקצועי, העניין הוא שהבניין שבו אני רוצה לגור הוא בניין חדש , ניתן לבחור גמעט כל דירה בבניין ובגלל זה הכי חשוב היה לי (לפחות ברמה הבסיסית) לדעת מה מתאים לנו כי הרי מספר בניין אי אפשר לשנות, וכן כניסה לדירה, אין לבדוק היסטוריה של הבניין כי הוא עוד בבניה רציתי רק כלים בסיסים - איך ניגשים לפנג שואי - ואז לקנות ספר טוב טרק אז לפנות לאיש מקצוע כדי שאני אבין על מה הוא מדבר תודה אז אם בכל זאת יש איכשהו לעזור לי אז תאריכי הלידה שלנו הם : שלי 17/6/78 ושל בעלי 10/2/77 שוב תודה

אז ככה,

אם את מתכוונת להתיעץ אז עשי זאת מההתחלה. בבנין חדש אין מה לבדוק מבחינת ההיטוריה אלא הצורה הכיוונים וכו' בואי נאמר שמספר בניין אינו הדבר החשוב בפנג שוי. רוב ספרי הפנג שוי אינם דנים בכך בכלל... איש מקצוע מדבר עברית, במקרה הזה. את לא אמורה לקנות ספר כדי להבין על מה הו/יא מדבר/ת. איש מקצוע ידע מצוין להבהיר לך מה לעשות ברמה הביצועית, את לא אמורה לבין גניקולוגיה כדי להגיע ולהתיעץ עם גניקולוג. וגם רופא שיניים עושה "סתימה".זהו. מה מכילה הסתימה ובאיזה זוית הוא קודח בשן... זה עניין שלו. הביטי, ההסתכלות שלך אינה נכונה. אני חושבת שאם את רוצה איש מקצוע, אז קחי אותו, ועשי מה שמיעצים לך. זהו. את מסתבכת עוד לפני שהתחלת לעשות משהו. מה דעתך להזמין איליך איש או אשת מקצוע, לשלם כסף, ושהוא יעשה את העבודה? איך זה נשמע לך? אם בינתיים את רוצה לקנות ספר וללמוד קצת, אז בסדר, זה לא יהפוך אותך למבינה או יודעת פנג שוי. בעצם, כל ספר יתן לך משהו אחר, הסתכלות אחרת. וכך הלאה... האמיני לי, שאני עוזרת לך הרבה יותר ממה שנדמה לך. את חושבת שאת יודעת כיצד צריך לעזור לך...אני חושבת שאת צריכה להבין משהו מאוד בסיסי ועקרוני בחיים בכלל. הנה, זו העזרה שלי, קיראי שוב, והפנימי את מה שאני אומרת מספרי בתים לא יתנו לך בשלב זה כלום. קודם עשי מאמצים לסרוק את השטח, למצא מספר דירות אופציונאליות ואחרי זה הזמיני מישהו שייעץ.

למעלה