דירה חדשה מקבלן

hoolahoopa

New member
דירה חדשה מקבלן

היי,
אנחנו עומדים לחתום על חוזה לרכישת דירת 4 חדרים שתהיה מוכנה עוד כשנתיים (מצ"ב תכנית הדירה).
רציתי לשאול מספר שאלות:
1. האם חלוקת הדירה והתכנית נראות הגיוניות? אם יש לכם הצעות לשיפור, או כל דבר, אנחנו יותר מנשמח. הדירה מיועדת לזוג צעיר עם ילדים קטנים.
2. אנחנו שוקלים להשתמש בשירותי אדריכל כדי לקבוע מיקומי מתגים, שקעים, דלתות, ארונות וכו'. רצינו לדעת מהי בערך העלות של ליווי אדריכלי כזה, והאם אדריכל יכול לספק גם שירותי עיצוב פנים כמו מיקום הריהוט בבית וכו'?
3. בהמשך לנקודה הקודמת, אם אתם ממליצים בכלל לקחת אדריכל, או שעדיף פשוט לקרא באינטרנט ולהחליט בעצמנו
4. ולנקודה חשובה לא פחות- אם יש לכם המלצות לאדריכל שיכול לענות על הצרכים שלנו (שנראה לי שהם לא מורכבים מדי) ולא יקר מאוד. בכל זאת, אני מאמינה שלצרכי הדירה הספציפית הזו לא צריך את האדריכל הכי דגול במדינה...:)

המון תודה מראש!

AlonPe

New member
הדירה סבירה ביותר

התכנון והחלוקה, טובים בעיניי.
השאלה אם היא מתאימה לצרכים שלכם.
בין אם אתם עובדים עם אדריכל/מעצב או בכוחות עצמכם,
אתם צריכים להגדיר את הצרכים והציפיות שלכם,
להגדיר את "החלומות" שלכם, בלי להתחשב בנתונים,
ואז לבדוק איפה הדירה הזו עונה עליהם,
ואיפה - לא, ומה (אם בכלל) ניתן לעשות בשביל להתאים אותה.
החדרים די קטנים אבל אני לא רואה איך אפשר לשנות את זה.
אפשר לשכור את שירותיו של אדריכל או מעצב פנים, בשביל לבחור ולעצב גימורים -
כל מיני פרטים קטנים, ריהוט, ווילונות, צבעים, נקודות חשמל וכיו"ב,
אבל אם יש לכם מושג מה אתם רוצים זה לא הכרחי.

gerson1

New member
בניין טיפוסי למשרד השיכון, מבנה פרפר

4 דירות בקומה
2 של 4 חדרים ו2 של חמש
אופיני לסוף שנות ה70 תחילת ה80 לפי טיפולוגית משרד השיכון
ונבנו דירות רבות כאלו המפרידות היטב ביןם האזורים הפרטיים לאזורים הציבוריים
גוש מונוליטי של ממ"דים ומעליות
חלק מסוים מבוזבז על מסדרון ובלי חשיבה יתרה כדוגמת החלון שבחדר שינה הורים
או מיקום הטלויזיה בסלון כשישנה התנגשות שימושים
מצד שני לדעתי הקבלן לא יאפשר שימושים רבים בפרויקט בשלב זה

גלמיש1

New member
חדרי הילדים אכן זעירים המטבח קטן ובכלל הדירה בסיסית.

אין פה הרבה אפשרויות לשינוי ושיפור המצב.
אם אתם מחליטים לרכוש אותה כדאי מאד לשכור שרותיו של מעצב/ת פנים דוקא משום שמטבח בגודל כזה מצריך תכנון מדוקדק לניצול מקסימלי של השטח.
גם בנושא נקודות החשמל מעצב יוכל להועיל מאד.
חפשו מעצב/אדריכל מנוסה עם המלצות רבות. רק קחו בחשבון שלקחת איש מקצוע "זול" זה לפעמים יותר נזק מתועלת.

ziso7

New member
לא הבנתי מתי בשנות ה-70-80 משרד השיכון תכנן בנינים עם ממ"דים

עם כל היתר אני מסכים...

gerson1

New member
אתה אכן צודק: ממ"ד לא היה חדר נוסף כן

סה"כ התכנית מחליפה חדר לממ"ד
אך תואמת את הנחיות:
"קטלוג בניני מגורים טיפוסיים" משראד הבינוי והשיכון
פברואר 1979
המחלקה לבקרה ולשפוט תכניות מבנים (מגורים ומוסדות ציבור)

ziso7

New member

ziso7

New member
בהמשך למה שגלמיש ואלון אמרו

ראשית המון בהצלחה!
אז כך:
אני חושב שלא יהיה פשוט לבצע שינויי פנים תכנוניים, הן מבחינת היזם והן מבחינת האפשרויות הדלות לשינויים במקרה זה (אני גם חושב כמו אלון שהתוכנית סבירה וממוצעת למה שרואים היום באזורך- חולון).
אני מניח שליזם יש אדריכל פנים שיכול לעבור איתכם על שינויים ומיקום נקודות חשמל.
אוסיף על מה שאמרה גלמיש על עניין המטבח (מאוד חשוב!), ריהוט והעיצוב, אני לא בטוח שתדעו לומר ליזם אילו נקודות חשמל אתם רוצים/צריכים ואת מיקומם המדוייק, כי אינכם יודעים מה האלטרנטיבות העומדות לרשותכם. כמו נקודות מולטימדיה , מחליפים, שיקעי כוח גבהים עדיפים, מרחקים וכו'.
כמו כן, יש גם אפשרויות של תקרות גבס דקורטיביות עם תאורה נסתרת, הסתרת מערכות מיזוג, פתחי אוורור וכו'.
למרות כל מה שציינתי לעיל, עדיין רובם של הרוכשים מסתפקים בסטנדרט שנתן להם היזם, ולא מבצעים שינויים, הן בשל התקציב והן בשל חוסר מודעות לחשיבות העניין.
אני מציע לכם, ליצור קשר עם אדריכל שיסביר לכם בקצרה על האלטרנטיבות השונות, יכין לכם הצעת מחיר, ואתם תחליטו אם אתם צריכים/רוצים אדריכל או לא.
חשוב לציין שהפגישה הראשונה עם האדריכל אינה עולה כסף. וכן, כמו שגלמיש אמרה לא תמיד אדריכל זול הוא הבחירה הנכונה.

חיים

לפחות אתה ושכמותך צריכים להוציא מהלקסיקון את הביטוי המופרך "אדריכל פנים".
האפשרויות היחידות הן: אדריכל רשום/רשוי או מעצב פנים שאינו אדריכל.
כבר ראיתי בתים שתוכננו (אדריכלות) ע"י מעצבי פנים שמכנים עצמם אדריכלים. זה זוועה. עוד יותר זוועה היה לי לעבוד בפרוייקט שכזה...
חוצמזה ההתחזות לאדריכל אינה חוקית.
&nbsp

ziso7

New member
וואו, כמה רעל

אני ושכמותי בוגר תואר אקדמי באדריכלות BARC, אדריכל למהדרין!
כמו כן, השתמשתי במושג זה, מאחר והקבלנים נוטים להשתמש בו בין אם עומדים לשירותם אדריכלים או מעצבים. מה לעשות, אבל אלה הם המונחים שהשואל ישמע במשרדי היזם.
גם אני עבדתי מול מעצבי פנים המכנים עצמם כאדריכלים וגם אני ראיתי לעיתים את יכולותיהם הירודות (למרות שישנם גם טובים).
כמו- כן, אני ממליץ לך להיות קצת פחות מילטנטית זה לא תורם לאף אחד בפורום.
המשך שבוע טוב...

ziso7

New member
אגב...

אני בדרך כלל נהנה לקרוא את תגובותיך בפורומים. לרוב הן עינייניות ומנומקות.

אני חושבת שלא הבנת

לך אין שום מניעה חוקית לכנות את עצמך בכינוי הזה, ברור, כי אתה אדריכל באמת!!!
הבעיה היא שרוב האנשים שמכנים את עצמם כך אינם אדריכלים, ואפילו לא הנדסאים. אלו מעצבי פנים, שאינם אדריכלים, וחלקם גם מעז לעסוק באדריכלות.
&nbsp
כפי שכתבתי, עבדתי כמתכננת נוף ופיתוח שטח מול מתחזה כזו, שתכננה בית, וזה היה סיוט לתפארת.
אין ספק שמה שאתה מפיק הוא בכלל ברמה אחרת ממה שהם מפיקים,
ולכן,
לכנות אותך ואותם באותו הכינוי זה ממש לא מומלץ לך, כי זה מקטין אותך,
וכמובן שזה לא חוקי לגמרי עבורם.
פורום אדריכלים צעירים יוצא חוצץ נגד הביטוי הזה. אתם, הותיקים, כדאי שתעזרו להם בזה. פשוט למחוק אותו מהז'רגון...
&nbsp
אני מקווה שעכשיו הבנת, והכעס נמחק

שיהיה יום נפלא
מיכל

אדריכל ועיצוב פנים והמלצות שנכתבו בדם

אענה על שאלה זו כי היא הנקודה הכי חשובה לדעתי:
רבים מאיתנו רוצים לחסוף בכסף ולכן מנסים לצמצם עלויות גם במקרה של אדריכל שהוא גם מעצב פנים.
חשוב להבין, שאלה מקצועות שונים אך משיקים אחד לשני. אדריכל מתכנן את שיפוץ הבית, שבירת קירות, מערכת חשמל, אינסטלציה וכדומה.
מעצב פנים אחראי על עיצוב החללים של הבית. כל אחד והמקצוע שלו. יש לציין שיש אדריכלים שמתמחים בעיצוב פנים.

אני, מניסיון, לקחתי אדריכלית ומעצבת פנים, והבנתי על בשרי, למרות שהיתה טובה, כמה זה חשוב לקחת איש מקצוע שמתעסק רק בתחום אחד.
והנה דוגמה: הכיור שלנו בבית קטן מאד, האריכלית שעיצבה לא חשבה שיום אחד בקרוב יהיה לללקוחות שלה (אנחנו) תינוק שאת הטוסיק לשו נשטוף בכיור. והתוצאה: בכל שטיפה הכל נרטב כי הכיור העגול קטן, וזה מעצב מאד. בנוסף לכך, התושבת של הכיור עשויה מעץ. זה שילוב נוראי מים ועץ.

עוד דוגמה: המלקלחת היא מקירות גבס. למרות שאפשר לעשות זאת, למה לעשות את זה כשהאוורר באמבטיה כמעט לא קיים, וזה מזמין צרות?
ודוגמה אחרונה: (מוציא את כל התסכול ומקווה שלא תעשו את הטעות שלי)
דלתות פנים: האדריכלית המליצה לנו על דלתות פנים מסויימות. מה שקרה שהדלתות הזולות האלה לא אטמו שום רעש וסבלנו מאד מרעשים מהחדרים הסמוכים, אם זה מהמטבח, מהסלון ועוד. מה שזול עולה יקר כי לסוף פנינו לחברת דלתות דרור, לאחר שנתיים כשנשברו, והחברה הרכיבה לנו דלתות פנים המבודדות מפני רעשים.

לגבי אדריכלית שעוסקת בעיצוב פנים ממליץ על מייזי חיזקיה (עמוד הפרויקטים שלה)

גלמיש1

New member
מה שכתבת מעיד על אדריכלית לא רצינית ו/או עבודת תכנון לקויה

זה ממש לא מעיד על תחומי המקצועיות של כלל האדריכלים.
אם האדריכלית המליצה על דלתות פנים לא מספיק מבודדות - יכולות להיות לזה כמה סיבות.
א. שאתם ביקשתם דלתות זולות (וכמו תמיד לפחות מחיר - יש מחיר).
ב. שרכשתם אותם בחברה בעייתית ו/או שההתקנה היתה בעייתית.
ג. שהאדריכלית עשתה עבודה גרועה, משום שהיתשתם אותה בשאלות , התלבטויות, שינויים וכו.
ד. האדריכלית היא אשת מקצוע גרועה, או חפיפניקית, או משהו אחר.
&nbsp
מכל האפשרויות הללו לא עולה שככה נוהגים כלל האדריכלים.
&nbsp
ולתאור שלך: ..." אדריכל מתכנן את שיפוץ הבית, שבירת קירות, מערכת חשמל, אינסטלציה וכדומה.
מעצב פנים אחראי על עיצוב החללים של הבית..."
לא הבנתי - אדריכל מתכנן שבירת קירות, אבל לא בניה שלהם? אם הוא לא מתכנן את עיצוב החללים - איך הוא יכול לתכנן אילו קירות יישברו?
אתה מבין שהתאור שלך ממש בלתי אפשרי. וגם כמובן לא נכון.
אדריכל תפקידיו רבים ושונים - החל מתכנון המבנה והמגרש עליו הוא יושב, ועד לתכנון מגירת התבניות שמתחת לתנור במטבח. כמובן - בתנאי שמשלמים לו על כל העבודה. לכך הוכשר וזה חלק מהמקצוע האדריכלי.
נכון שלא כל האדריכלים מוכנים להיכנס לפרטי הפנים, כמו שלא כל האדריכלים מוכנים להתעסק עם שיפוצי דירות, או בניה פרטית ....יש אנשי מקצוע שמפתחים התמחויות לאורך השנים.
&nbsp
תחומי האדריכלות ועיצוב הפנים יש ביניהם חפיפה בנושאי הפנים. ויש את ענין הסטיילינג - שזה הלבשת הבית, עיסוק בדקורציה וכו - שאת זה רוב האדריכלים מעדיפים לא לעשות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה