דירה ועבודה בהולנד

QWERT93

New member
דירה ועבודה בהולנד

היי,אני מתכנן לעבור לגור בהולנד לתקופה מסוימת אבל ליפני זה כמובן אני רוצה לדעת כמה פרטים,אז ככה[=:
כמה פחות או יותר יעלה להזכיר יחידת דיור לשנה בהולנד ואיך אפשר להיסתדר שם אם עבודה וכו'.
תודה[=

חנהר

New member
ברוך הבא לפורום שלנו

האם אתה דובר הולנדית?

QWERT93

New member
תודה

לאףאני לא דובר הולנדית אני ישראל שעדיין גר בישראלXD

QWERT93

New member
..

כרגע בארץ אני הולך לילמוד הנדסאי מכונות שנה וחצי אבל כעיקרון לא משנה העיקר שהשכר יהיה נורמלי שאני יוכל להיתקיים ממנו

QWERT93

New member
....

כרגע לא אבל עוד כחודש אני מתחיל בישביל לחסוך כסף להולנד

חנהר

New member
יש כמה דברים שאת הצריך לדעת על הולנד

לפחות מה שאני למדתי מנסיוני ומנסיונם של החברים.
ללא שפה הולנדית וללא דרכון של האיחוד האירופאי לא תכול להישאר יותר מ-3 חודשים, לגבי עבודה כנראה תוכל למצוא עבודה בעגלות ולמכור מוצרי ים המלח במרכזי קניות של תחנות מרכזיות. אני לא יודעת אם תוכל להרוויח מזה מספיק כסף ואם בא לך להסתבך עם הרשויות, כי ללא אישור שהייה, ברגע שעברו 3 חודשים מאז שאתה במדינת הולנד , תהיה לך בעיה עם משטרת הגבולות בהולנד.

כרגע זה המידע שאני יכולה לתת לך אודות עבודה ומגורים בהולנד למי שלא דובר הולנדית, אינו יודע באיזה תחום הוא מחפש עבודה ורוצה לגור בהולנד ללא דרכון אירופאי.

חנהר

New member
שכחתי לציין דבר חשוב

העליתי את נושא העגלות כי נראה לי שזו עבודה שחורה.
אף אחד בהולנד לא ייתן לך עבודה ללא אישור שהייה שניתן ב-IND. אולי כדאי שתקרא קצת באתר שלהם וגם תעשה חיפוש בארכיון הפורום אודות שאלתך.

QWERT93

New member
דרך אגב

כנירא אני רוצה לעבוד בתור הנדסאי אחרי שאני יסיים את התואר,ואיך אני משיג דרכון של האיחוד האירופאי?

חנהר

New member
שוב

תקרא בארכיון הפורום, המון אנשים שאלו את אותה השאלה.

FalseFlat

New member
לגבי הדרכון

זה לא משהו שמשיגים,
אם יש לך זכאות אתה זכאי, ואם לא אז לא.
אם סבא או סבתא נולדו בגולה האירופאית או ההורים אז יש סיכוי שיום אחד גם אתה 'תשיג'
כמובן שצריך שהכל יהיה במסמכים,
אחרת הסיכוי שואף לאפס, לפעמים גם אנשים זכאים מחכים שנים במקרה הטוב ובמקרה הרע לא יקבלו.

ומה עם מצב של דרכון חוקי אבל ללא ידיעת השפה?

מה האפשרויות עבודה למי שרוצה להיות שם חצי שנה עד שנה?
כלומר משהו שדורש ידע באנגלית אבל לאו דווקא הולנדית.

חנהר

New member
יש לי שאלה

מה הן אפשרויות העבודה עבור הולנדי שלא יודע עברית ולו אזרחות ישראלית בישראל?

אז ככה

הוא יכול לעבוד בכל עבודה שלא כרוכה בקהל. בתוך מקומות העבודה (גם הייטק אבל לא רק) מבינים אנגלית. השאלה איך המצב בהולנד.
אני בהתחלה הבנתי שבהולנד אנשים מדברים ביומיום ביניהם באנגלית. לפי מה שאתה מתאר בעצם אין הבדל מבחינת נוחות עניין השפה בין מעבר להולנד למעבר לגרמניה למשל.

חנהר

New member
בהולנד מדברים ביום יום הולנדית

באמסטרדם גרים 187 לאומים, נראה לי ששם השפה האנגלית מדוברת יותר משאר החלקים בהולנד.
המצב הוא בדיוק כמו בישראל, אפשר לעבוד בשחור.
אפשר להיות מהגר עתיר ידע ללא ידיעת השפה המקומית, מקום העבודה יכול לדאוג לאישור עבודה במידה ואתה כזה ורוצים אותך.
הכל אפשרי רק שלכל אפשרות יש קריטריונים.

אישור עבודה אין בעיה

היות ויש לי דרכון פולני (אני צריך עוד איזשהו אישור בנוסף??). הבעיה היא עם השפה. חשבתי לשהות שם 6-8 חודשים וגם לעבוד במשהו וזאת ללא ידיעת הולנדית השאלה במה? אני מהנדס תוכנה אבל אני בספק אם אמצא משהו בשביל חצי שנה וגם המאמץ שזה דורש בחודשים הראשונים לא יודע אם כדאי. חשבתי בסגנון: מכין קפה בבתי קפה, אולי משהו פקידותי, לא יודע.

FalseFlat

New member
תעשה קורס שפה פה ולך תתברג אחכ

ותמשיך ללמוד שפה ולחפש עבודה אחכ משם
הכל עם אישורים של ה IND. אחרי שתנחת.

חנהר

New member
אז למה לא אמרת קודם???!!!

אם אתה מהנדס תוכנה, תוכל למצוא עבודה בתחום שלך!
תעשה חיפוש בארכיון הפורום אודות מציאת עבודה בהולנד ביחוד בתחום ההיטק.
אני מהנדסת תוכנה ואני עובדת בהולנד, התחלתי עם אנגלית היום אני דוברת הולנדית.

למעלה