דירה בפילדלפיה

דירה בפילדלפיה

שלום לכולם! באוגוסט 2012 אעבור לפילדלפיה ללמוד לתואר שני. האם יש למשהו טיפ היכן וכיצד לחפש דירה להשכרה?
תודה רבה!

Gidi Shemer

New member
לא מהאיזור, אבל ממליץ

לכתוב גם בפורום עוברים לארה"ב ובעיקר בקומונה של ישראלים בארה"ב.
John the Savage ישמח בוודאי לענות לך

John the Savage

New member
שלום וברכה

דבר ראשון, כמה טיפים כלליים:
יש שני סגנונות עיקריים של דיור בעיר: אחד הוא מגדלי דירות, שיש בהם שומר בכניסה ולעיתים גם שירותים נוספים כגון חדר כושר קטן של הבניין וכדומה. החסרון של דירות כאלו הוא שהן נוטות להיות יותר יקרות יחסית. האופציה השניה היא דירות רגילות, המכונות גם brownstone (משום שרוב הבתים בעיר מצופים בחיפוי של לבנים חומות).
באופן כללי, לא קל למצוא דירה מרחוק. במגדלי דירות אולי עוד אפשרי, אבל בדירות רגילות זה די קשה לעשות את זה מרחוק. מה שכן, חודש אוגוסט הוא חודש בו המון סטודנטים עוזבים ובאים והמון דירות מתפנות, כך שאם תגיע תוכל בקלות למצוא דירה תוך שבוע.

יש הרבה דרכים לחפש דירות. אפשר לעבור על מודעות בקרייגליסט, אפשר לבדוק את האתר של off-campus living של האוניברסיטה (אני מניח שמדובר בפן. או שאני טועה?), ואפשר להתקשר לחברות אחזקת דירות. הרבה מהדירות להשכרה בעיר שייכות לחברות אחזקה, וכשמסתובבים בעיר אפשר לראות שלטי "להשכרה" עם מספרי הטלפון של חברות האחזקה השונות ולהתקשר אליהם. כשאני חיפשתי, בדקתי במקביל בכל הדרכים, ובסופו של דבר את לדירה מצאתי הגעתי דרך פניה ישירה לאחת מחברות האחזקה.

אוכל לתת לך מידע יותר ספציפי ולכוון אותך לגבי איזורי מגורים אם תגיד מה אתה מחפש פחות או יותר. היית רוצה לגור בתוך העיר או בפרברים? לרוב יחידים או זוגות מעדיפים לגור בעיר ומשפחות בפרברים, אבל זה גם עניין של העדפה אישית. חוץ מזה מה התקציב ואיזה גודל דירה אתה מחפש? והיכן תלמד (אני מניח שמדובר בפן, אבל אם נניח היית הולך לטמפל, זה משנה את האופציות מבחינת קירבה לאוניברסיטה).

למעלה