דירה במדריד

דירה במדריד../images/Emo82.gif

היי, כתבתי בפורום "ישראלים באירופה" אבל אז ראיתי שהפנו מישהו אחר לכאן, אז החלטתי לנסות גם אני את מזלי
אם יש פה מישהו שמתגורר במדריד, אני אשמח לקבל ממנו המלצות לגבי שכירת דירה באזור מרכז העיר - אני הולכת ללמוד בקומפלוטנסה (לא חובה שהדירה תהיה קרובה לקמפוס). אז אם יש פה למישהו עצות וטיפים לגבי אזורי מגורים שווים יותר ופחות ובכלל עצות כלליות לגבי עשה ואל תעשה בבואך לשכור דירה במדריד - הן יתקבלו בברכה! אם זה עקרוני, תקופת השכירות הולכת להיות מספטמבר ועד לאמצע פברואר. תודה לעונים

gatissima

New member
טוב

עניין שכירת דירה במדריד הוא קצת מורכב אבל לא נורא רוב הסטודנטים של הקומפלוטנסה גרים באיזור arguelles , moncloa, malasaña, tribunal לפי תחנות מטרו חפשי סביב התחנות, moncloa, arguelles, san bernardo, bilbao, noviciado, tribunal, alonzo martinez, ventura rodriguez. דירה לבד תעלה לך החל מ 650 יורו עם שותפים המחירים ינועו בין 300 ל 600 תלוי בחדר ובמספר השותפים. שימי לב אם החוזה מאפשר לך יציאה במידה ואת לא רוצה להשאר בדירה ובכלל התקופה שאת מחפשת היא לפחות משנה. יש דירות שהן לסטודנטים מושכרות לפי חודש מאובזרות מצויידות והמחיר כולל חשבונות בדרך כלל אבל קחי בחשבון שזה יצא קצת יותר יקר מילות מפתח בחיפוש דירה patio אם החלון פונה לפטיו זה לא אקזוטי כמו שזה נשמע, לא מדובר בגינה מטופחת אלא בפיר הפנימי של הבניין עם נוף לקיר או לחלון של השכן. חפשי exterior שזה אומר שהחלון פונה החוצה לרחוב. amueblado מרוהט, רוב הדירות להשכרה במדריד מרוהטות כולל מקרר ומכונת כביסה calefaccion הסקה, בחורף קר מאוד הסקה מרכזית תחסוך לך הרבה כסף. בגדול צפי לראות דברים מזעזעים אבל יש גם מציאות אתרים לחפוש דירות loquo את יכולה לבחור באופציה של compartir piso\alquiler habitacion אם את מחפשת עם שותפים idealista segunda mano בהצלחה

תודה../images/Emo70.gif ועוד כמה שאלות..

מה לגבי הדברים שאני צריכה להביא איתי? נניח דברים בסיסיים כמו שמיכה וכרית. אני שואלת כי ממה שהבנתי החורפים במדריד קרים. האם בדירות שם נהוגה הסקה? (שואלת ירושלמית שהתרגלה להסתובב בגופיה ובוקסר בדירתה בחורף
)

בקיץ נורא חם פה, אבל הקיץ בשלבי סיום כבר

ובחורף אכן אפשר למות פה מקור, אבל תירגעי פה זה לא סיביר ולא איסלנד. ההסקה בדירות בד"כ על גז, אבל יש גם הסקה חשמלית כמו אצלי. בכל מקרה החשבונות בחורף ייצאו מנופחים- כדאי לך לדעת את זה מראש. שמיכת פוך רגילה תספיק לדעתי.

gatissima

New member
הכל שאלה של אובר וויט

ברוב הדירות יש הסקה כי קר פה כמו ירושלים ואפילו יותר, ואם יש הסקה טובה כמו אצלי למשל אז אפשר להסתובב עם גופייה, אבל הספרדים הם מוזרים ומדליקים את ההסקה בשעות מוזרות אז בלילה היא לא עובדת ואת חייבת שמיכה טובה, אבל בשקלול האובר וויט אני הייתי אומרת קחי רק מה שאת באמת צריכה במסגרת ה 20 וכמה קילו שמותר ולכי לקנות שמיכה באיקאה (כרית תגיע עם הדירה) את יכולה להביא סט מצעים אחד אבל שוב בשקלול המקום במזוודה יותר זול לקנות חדש מאשר לשלם אובר וויט. אני לא מכירה את מצבך הכלכלי, אבל מנסיון אני אגיד לך שאי אפשר להפסיק לקנות פה בגדים ורוב מה שהבאתי מהארץ נשאר מיותם ליד החברים החדשים שהצטרפו אליו מהר מאוד אז קחי באמת בגדים שאת ממש צריכה שתלבשי.

שין

New member
יש איזה סידור באל על של משלוח

במקום 7 או 8 דולר לק''ג אוברוויט, עולה דולר אחד והמטען מגיע אליך הבייתה תוך שלושה ימים. לא ניסיתי את השיטה רק שמעתי ממכר.

מגבים וענייני ספונג'ה

קחי בחשבון שברוב המוחלט של הדירות במדריד הריצפה היא ריצפת פרקט עץ; נכון שזה אומר שאסור להציף במים (תשכחי מספונג'ה ישראלית חוץ מבחדר אמבטיה ואולי גם במטבח)- ובכל זאת, קחי איתך מגב גומי ישראלי (מקל תתאימי לו כבר כאן); אין כמו מגב כדי לנקות יסודי ולאסוף את האבק, השערות והפירורים לפני השטיפה!!! את עוד תודי לי על העצה הזאת, את תראי.

למעלה