דירה בירושה - מבקש עצה

מצב
הנושא נעול.

דוגית 4

New member
דירה בירושה - מבקש עצה

דירה בירושה - מבקש עצה
לעו"ד דיין שלום רב ! אנו 4 אחים ואחיות שירשנו מהורינו דירה . בהסכמה משותפת החלטנו לאפשר לאחד האחים (שהוא רווק ושהתגורר עם ההורים עד יום מותם) להמשיך לגור בדירה עד להחלטה אחרת (שכנראה זה יהיה לתקופה ארוכה). ברצוני לשאול : האם כדאי להעביר היום את הדירה על שם כל האחים , או לא לעשות דבר ורק בעתיד כשנרצה למכור את הנכס רק אז להעביר בעלות ? (אני מתכוון לעניין הכלכלי של מיסוי ואולי לאספקטים משפטיים אחרים שאנחנו לא מודעים אליהם) מודה מראש על התשובה .

תשובה

דירה בירושה - מבקש עצה
לעו"ד דיין שלום רב ! אנו 4 אחים ואחיות שירשנו מהורינו דירה . בהסכמה משותפת החלטנו לאפשר לאחד האחים (שהוא רווק ושהתגורר עם ההורים עד יום מותם) להמשיך לגור בדירה עד להחלטה אחרת (שכנראה זה יהיה לתקופה ארוכה). ברצוני לשאול : האם כדאי להעביר היום את הדירה על שם כל האחים , או לא לעשות דבר ורק בעתיד כשנרצה למכור את הנכס רק אז להעביר בעלות ? (אני מתכוון לעניין הכלכלי של מיסוי ואולי לאספקטים משפטיים אחרים שאנחנו לא מודעים אליהם) מודה מראש על התשובה .
תשובה
רצוי בכל מקרה לערוך הסכם בין היורשים המסדיר את כל העניינים בינכם, ולא לסמוך על הסכמות בעל פה. לענין אספקטים כלכליים ומשפטיים אחרים, מומלץ לפנות ליעוץ משפטי ספציפי, שכן יתכן מצב של אינטרנסים מנוגדים בין היורשים עצמם.

דירה בירושה

דירה בירושה - מבקש עצה
דירה בירושה
1. אין שום סיבה שלא להעביר הדירה על שם האחים. 2. כל עו"ד המתמצא במיסוי מקרקעין, יוכל לסייע לכם למכור הדירה בפטור ממס שבח, כשתרצו. 3. מצטרף לעצת עו"ד דיין וולפנר בענין ההסכם עם האח, כדי למנוע בעיות עתידיות. (טענות דיירות מוגנת ושאר ירקות שנוהגים לטעון במקרים כאלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה