דירה בחיפה

1שמוקי

New member
דירה בחיפה

שלום לכולם, אני סטודנטית באוניברסיטת חיפה, ולאחר התלבטויות החלטתי לעבור לגור בחיפה! הקירבה לאוניברסיטה לא כל כך חשובה לי, כי אני בשנה האחרונה ללימודים. אבל חשוב לי לגור באזור שהוא די שוקק חיים, עם שווקים, וגיוון באוכלוסיה (לא רק סטודנטים), פאבים ומסעדות במרחק הליכה ותחבורה סבירה לאוניברסיטה. אולי זה יותר מדי לבקש? מאוד מאוד אשמח לעזרתכם ועצותיכם. עד כה התעניינתי באזור הדר, המושבה הגרמנית ואולי אפילו בת-גלים שנראית לי שכונה מעניינת. אבל רוב הדירות שראיתי הן בהדר. מרכז הכרמל נראה לי פשוט אזור יקר (מכיוון שאני מתכננת לגור לבד, ולא עם שותפים), אבל אולי אני טועה. תודה מראש על כל עזרה!

deathcaster

New member
תגובה

לא זה לא יותר מדי לבקש אבל די ברור לך שבשוכנה אחת בלבד לא תמצאי: "באזור שהוא די שוקק חיים, עם שווקים, וגיוון באוכלוסיה (לא רק סטודנטים), פאבים ומסעדות במרחק הליכה ותחבורה סבירה לאוניברסיטה" מרכז הכרמל לדירת יחיד זה אכן יקר מדי. אם אתה מעוניינת במקומות שיתנו לך במרחק של אוטובוס אחד מכל מקום שרצית (אוניברסיטה/מקומות בילוי/שווקים), וגם דיור זול ליחידשכונות כגון בת גלים, קרית שפרינצק, קרית אליעזר, הדר, נווה שאנן, רמות רמז, רמות ספיר, יכולות למלא את מבוקשך.

student85

New member
נווה שאנן,הדר עליון ונשר רוממה.

הדר תבדקי טוב כל דירה שאת מסתכלת ,כי זה האיזור הכי גרוע בחיפה. הדר עליון די בסדר,אבל גם מומלץ לבדוק טוב מי השכנים שלך. בת גלים לא מומלץ .אלא עם כן מצאת ממש מציאה .זאת שכונה די גרועה.

deathcaster

New member
אני לא מסכים איתו כלל לגבי בת גלים, סטיגמה

קל מאוד להמציא, קשה מאוד לשבור

deathcaster

New member
תגובה

זה קצת בעיה, אם את מתכוונת למעונות הקמפוס, אז סבבה, אבל כל מקום אחר... זה כמו לחיות באיזור תעשייה

student85

New member
בת גלים טובה רק בקצת מהדר

ובכל זאת אני מאוד לא ממליץ עליה.

Asher82

New member
הדר

הדר זו שכונה שעונה על כל בקשותייך: שוקקת חיים, פאבים, אנשים מעניינים,שווקים. למרות זאת יש אזורים בהדר שמאוד לא מומלץ להסתובב בהם בשעות חשוכות. אני גר כשנה ברחוב מסדה ואני מרוצה מאוד.

deathcaster

New member
זה בהחלט גם קשור לרחובות

רח' מסדה הוא רחוב מקסים לגור בו גם כיום, בעבר ברחוב מסדה גרו רוב עשירי חיפה שצאצאיהם חיים כיום בדניה.

Asher82

New member
אכן

רחוב בן יהודה שנמצא באזור ה"פחות נעים" של הדר כיום היה בעבר מקום מגוריהם של פרופסורים מהטכניון שהיה אז בהדר. כך גם הרצל, הרצליה ועוד. המקומות המשגשגים בהדר של היום הם מסדה והילל.

deathcaster

New member
יש בהחלט חנייה

רק כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת, תלוי באיזה רחוב מן הסתם שברחובות הרצל,חלוץ,נביאים הסיכוי למצוא חנייה ברוב שעות היום זה כמו הסיכוי להוציא קוץ מהתחת עם כפפה של איגרוף..... אבל ברחובות סמוכים, בהחלט אפשר.

למעלה