דיקסי, ידידי ורעי ../images/Emo93.gif
היום קיבלנו משכורות- בשל צירוף משמח של קידוד נקודות מס מחדש ודמי הבראה שנתיים, תפחה לה משכורתי הצנועה בסכום חביב למדי. בנוסף- גוועתי מרעב בעבודה. הזמנתי את האיש ואת הגורה (שבאו לאסוף אותי) לאחרוחת צהריים בדיקסי הקרובה מרחק יריקה ממקום העבודה. היה חם ולוהט בחוץ- דיקסי כרגיל בועה של קרירות ואפלוליות. קיבלנו תא, הגורה מייד התפרקדה על הספות ובהתה במראות. ואנחנו התפנינו לעיין בתפריט. האיש הזמין נתחי סינטה במחבת על סלט ירוק- ואנוכי הלכתי על המבורגל בליווי פטריות ופלפל שחור. למנה ראשונה הזמנו סלט "הבית" (זה לא משדר קפולסקי?) עם הסלט הוזמן לחם- הגיעה כיכר שלמה ניחוחית ומתפצחת, עם קערית חמאה שנראתה והריחה כאילו שהתה בחוץ כל השבוע הלוהט האחרון- נוזלית ולא מגרה (אני מאסכולת החמאה הקרה) הלחם נזלל בתאווה. הסלט- מה אומר לכם- צביר עלי חסה לא גדול- עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית לא מזוהה, ברוטב גס ולא מדוייק, רווי רוטב סויה שנדחק לתוכו באכזריות, בעל טעם לוואי מאוד לא נעים (ובזכרוני הסלט מלווה ברוטב חרדל/ויניגרט חמצמץ חריף מדגדג ומענג
) הלאה- המנה של האיש מפתיעה לטובה, פרוסות דקות צרובות במחבת לוהט מגולגלות לכדי סיגרים שמנמנים עשירים בטעם ומלאי עסיס, על סלט ירוק ברוטב בעל טעמים מתקתקים של מירין וטריאקי (משהו יפני עובר על דיקסי? או סתם פזילה אתנית?) בצד הסלט תפוח אדמה תמוה, ככנראה דיקסי חוששים להצטייר כמי שלא מילא את מצוות מנת הפחמימות ליד כל מנה עיקרית- למרות שקערית ירקות פריכים היתה עושה את העבודה הרבה יותר טוב. אצלי... ההמבורגר הוזמן מדיום-רייר, הגיע נאה למראהנ מלווה במפל פטריות וצ'יפס מיובשים ועיפים- מהזן העבה שאאמור להיות עסיסי ופריך- והיה סתם מצומק- מה שהעיד על כך שבילה זמן מה לבדו בהירהורים נוגים על גורלו- ולא זינק היישר מן השמן אל צלחתי- מאכזב. ההמבורגר היה סתמי- טעים אבל לא מתאים למקום כזה, האמנם הביקורות נכונות- האמנם דיקסי ירדה מגדולתה וכעת נותר לי אלא לאכול שם "אגז בנדיקט" בבוקר כלשהו? אבל הגרוע מכל עוד לפנינו- באפלולית האדמדמה אני בוחנת להנאתי את גרגירי הפלפל ברוטב, ולפתע אני מבחינה בתופעה בוטנית מופלאה- לאחד מגרגרי הפלפל יש כנפיים, יש לו גם מחושים, יש לו גם רגליים (לרוב) הוא בוהק בגוון ירקרק. אני מושיטה את המזל מתחת לנורה והפלפל קורם עוד וגידים כזבוב במלוא תפארתו- מת מאוד.
אני קוראת למלצר שמתנצל באופן מאוד לא משכנע. קיבלנו קינוח לימון ומרנג (חביב- לא משהו לספר עליו) על חשבון הבית- וכמו כן לא נדרשתי לשלם על הזבוב (שזה בסדר מצידם- היו הוגנים בעליל) אבל אעפס תאבוני התקלקל משהו (נקווה שזה לא זבוב צה צה
) התעצבתי קצת.
היום קיבלנו משכורות- בשל צירוף משמח של קידוד נקודות מס מחדש ודמי הבראה שנתיים, תפחה לה משכורתי הצנועה בסכום חביב למדי. בנוסף- גוועתי מרעב בעבודה. הזמנתי את האיש ואת הגורה (שבאו לאסוף אותי) לאחרוחת צהריים בדיקסי הקרובה מרחק יריקה ממקום העבודה. היה חם ולוהט בחוץ- דיקסי כרגיל בועה של קרירות ואפלוליות. קיבלנו תא, הגורה מייד התפרקדה על הספות ובהתה במראות. ואנחנו התפנינו לעיין בתפריט. האיש הזמין נתחי סינטה במחבת על סלט ירוק- ואנוכי הלכתי על המבורגל בליווי פטריות ופלפל שחור. למנה ראשונה הזמנו סלט "הבית" (זה לא משדר קפולסקי?) עם הסלט הוזמן לחם- הגיעה כיכר שלמה ניחוחית ומתפצחת, עם קערית חמאה שנראתה והריחה כאילו שהתה בחוץ כל השבוע הלוהט האחרון- נוזלית ולא מגרה (אני מאסכולת החמאה הקרה) הלחם נזלל בתאווה. הסלט- מה אומר לכם- צביר עלי חסה לא גדול- עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית לא מזוהה, ברוטב גס ולא מדוייק, רווי רוטב סויה שנדחק לתוכו באכזריות, בעל טעם לוואי מאוד לא נעים (ובזכרוני הסלט מלווה ברוטב חרדל/ויניגרט חמצמץ חריף מדגדג ומענג