דיקט ימי

gb228

Active member
דיקט ימי

אני יודע שזה לא מאוד קשור לשייט, אבל אני מקווה שאחדים מכם העוסקים בשייט גם בנו או בונים סירות או ציוד המיועד לסירות. אני מחפש דיקט ימי, מה שנקרא באנגלית MARINE PLYWOOD. לפני 10 שנים כשבניתי סירה עדיין ייצרו אותו בארץ (קלת אפיקים ותע"ל), אבל מאז שני המפעלים נסגרו. באותה תקופה גם סוחרי הדיקטים ידעו על מה מדובר, אבל היום הם פוערים עיניים כאילו נפלתי להם מהשמיים - הם לא מכירים שום דבר חוץ מדיקט סיני שמיועד למטבחים. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג בארץ דיקט ימי, או לפחות כזה שמיועד לשימוש חיצוני (דבק לא מסיס במים ואיכות פורנירים סבירה).

tomseesthesea

New member
המפעלים נסגרו ואף אחד לא מיבא מכאן יוצא שאין

אבל אתה יכול ליבא יחד עם עוד חבר'ה שרוצים ידוע לי שיש חבר'ה גם פה בפורום שצריכים דיקטים ימיים

דיקט אדום

חברת "המדביק" (איפשהו בדרום ת"א) מוכרת דיקטים לנגרים. יש שני סוגים: לבן- זול יותר (סיני), ואדום איכותי ויקר יותר. אני בספק אם אכן הדיקט האדום זה מה שאתה מחפש, אבל שווה לבדוק.

הדס ים1

New member
דיקט

תבדוק יש יבואנים שמייבאים לוחות לבדים מפינלד המיוצרים עם דבק עמיד במים.

galga doll

New member
היה פה בפורום קבוצה שהתארגנה להזמין מחו"ל

הנה שורשורים שהיה בפורום בנושא וגם מספר טלפון פרט לכך אם תרשום בחיפוש "דיקט ימי" תגיע להרבה שרשורים שהיו כאן בנושא

pitai1

New member
דיקט ליבנה

יש בארץ דיקט ליבנה (baltic birch) שמיוצר בטכנולוגיה של דיקט ימי ,דבק עמיד מים ושכבות אחידות בעובי אבל הוא כבד מאד יחסית לדיקט אוקומה רגיל ,ניתן להשיג בעוביים החל מ4 מ"מ .אחד היבואנים יושב באזור תעשייה נתניה צפון,וויצמן תעשיות,וגם יבואן גדול בשם בירמן מביא סוג דומה.

lunatick

New member
יופי של דיקט (למראה עיניים)

הצרה: יש דיקט שמיוצר בפינלנד נקרא BALTIC זה דיקט מעולה ויש דיקט שמיוצר בארצות הבלטיות ואיכותו ירודה ללא השוואה. באופן כללי ליבנה איננו מתאים לסביבה ימית אבל כיוון שאין דיקט אחר טוב יותר (דיקט ימי ממש) איכות הדיקט הפיני יכולה לפצות על חיסרון העץ. יואב

מה הבעיה להביא דיקט ימי ?

העולם קטן עד כדי קטנטן ויש מספיק מקורות לרכש מחוץ לדלת אמותינו זה שהיבוא התמחרה חיסל את היצרנים המקומיים ועצר את ייצור הדיקט הימי זו לא סיבה להתחיל להשתמש בחומרים נחותים. הצורך היום בישראל כל כך קטן שאין אף יבואן ששווה לו להתעסק עם זה. האם שווה לך לבנוץת / לתקן סירה עם חומר שימס במים ויסכן את הסירה ואותך ? תגידו מה רוצים (ומי) ואני אביא לכם עד הדלת עדיף לקחת מוצר טוב ואייכותי מלהשקיע במוצר בסימן שאלה וכל החיים לדאוג אם הוא יתפרק לך בגל הבא או לא. מי שרוצה שישלח מסר - נרכז את הרשימה ונביא מה שרוצים נדב - אני לא מציע את זה כעסק מסחרי אלא כסיוע לכל המבקשים

gb228

Active member
תודה למגיבים

תודה לכל התגובות. אחד הקוראים גם הציע עזרה במסר נפרד בנושא יבוא. לו הייתי עומד הרגע בפני בניית סירה גדולה הייתי שוקל יבוא. העניין הוא שעל הפרק עומדים הרגע רק לוח או שניים של 6 מ"מ להשלמה של סירה קטנה שהתחלתי לפני מספר שנים, וייתכן שעוד 3 לוחות לבניית סירת שירות קטנה ליאכטה. כמות קטנה מדי בשביל הפרוצדורה של יבוא, אלא אם הרגע יש עוד אנשים שמעוניינים בכמויות יותר גדולות, אשמח לדעת (איכשהוא נראה לי שסדר גודל של מכולה זה המינימום הסביר, אלא אם למישהו יש נסיון קודם בכמויות יותר קטנות).

gerson1

New member
אכן ניסינו להביא מס' קוב' של דיקט ימי

לצרכים שונים, בעיקר להשלמה ובניית כלים קטנים , חלקם נסיוניים (אבטיפוס ניסיוני מסוים, קטמרן וכד', סירות דינגי, טנדר והשלמות) מספר אנשים התחייבו ולא בדיוק עמדו בהזמנות ככל שהצריכה קטנה יותר העלות, כולל הובלה , גדולה יותר. בכל מקרה קימות מספר אפשרויות של יבוא, בעיקר מארופה מבחינתנו, שיותר קל וקצר. הדיקטים הימיים המזרחיים, נחשבים לפחות ימיים, כהערת אגב. יש אגב אפשרות של שימוש בטכניקת של שימוש ב"פורמיקות" למיניהן, שכעברו למינציה וכן בחומרים נוסח "פלרם", אחרי עיבוד ומערכות צבע מתאימות. במידה ואכן ידרשו פרטים נוספים-ברצון.

urisho

New member
דיקט ימי

ישנה בעכו מספנת אחים חמאדי שהם בונים סנוניות ושאר כל שייט קטנים ומשתמשים על בסיס קבוע בדיקט ימי באיכות טובה. בעבר הם הכינו לי לוחית הגה לליזר שהייתה חזקה ויציבה יותר מהמקורית. פנה לעלי ואני בטוח שהוא יסייע לך.

טלגל1

New member
אפרופו מספנות חמדי

במקרה הייתי במקום אצל עלי חמדי לפני כשבוע . הוא הראה לי עבודות שונות שהוא בונה וציין בפני ממש בעצב, כי פעם היו בארץ 3 מפעלים שונים לייצור דיקט ימי בעיקר ממהגוני וכולם נסגרו. לדבריו, איכות הדיקט שיוצרה בארץ הייתה מעולה , כיום יקר מאד להביא כמויות קטנות של דיקט באיכות טובה. בכל זאת הוא מחזיק כמויות מסוימות של דיקט בעיקר לשימושיו . שווה לשאול אותו.

kiki14

New member
דיקט ימי

למעונינים בארץ בדיקט או מרין פליווד והיה ומדובר ברכישה שהיא סבירה יש באפשרותי להפנות אותכם לספק שאנחנו עובדים איתו במספנה בארה"ב שאני עובד איתו והוא יכול לשלוח לכם את הפלטות לפי מדות הדרושות כולל דבקים או אפוקסים

למעלה