דיקטטורה ברמת-גן

eitangn

New member
דיקטטורה ברמת-גן

שני סיפורים: לפני כשבועיים הפגינו ילדי והורי בי"ס גיבעולים נגד הקמת תחנת טרנספורמציה בצמוד לבית הספר. ההפגנה נערכה שלא בשעות הלימודים, מול בנייין העירייה, וכנראה שנסחפה ללשון קשה וקללות. ההפגנה צולמה בווידאו ע"י העירייה, והתלמידים המשתתפים והוריהם זומנו לשימוע ונאלצו לחתום על התנצלות תחת איומי הרחקה. אתמול התפרסם כי ראש העיר וועדת בניין ערים המקומית סרבו לאשר תכנית בנייה בשיכון הצנחנים, כל עוד לא מוקצים לקציני צנחנים מגרשים ללא מכרז. הטענה לכאורה נגעה לעובדת היותה של רמ"ג עיר מאמצת לצנחנים, מה זה קשור למתן הנחות של עשרות אלפי דולרים לקבוצת מיוחסים - לצבי בר הפתרונים. להזכירכם, צבי בר הנו יוצא הצנחנים, וגר עם חבריו בשיכון הצנחנים. סיפור ראשון זועק מחריגה מסמכות ועד לאיומים. סיפור שני זועק מניגוד עניינים. לשינוי חבר מועצת עיר, שהיה עד לאחרונה גם חבר ועדת בניין ערים, תפקיד עליו ויתר לטובת מפלגת הגימלאים. איתי, כרודף צדק רמת-גני, מה אתה חושב לעשות בנושא?

omerlich

New member
אני לא איתי..

אבל,גם אני בתור תושב העיר יש לי כמה מילים להגיד: א.אני לא יודע מה היו השיקולים של יהודה לעזוב את הוועדה ולכן אני לא אתערב בנושא זה. ב.אל תתערב בענייני שינוי אותה עזבת בטריקת דלת,רוב הרמת גנים זוכרים את המכתב ששלחת לבתינו. ג.אני אצטרך לדעת עוד על הפרשה הנ"ל בשביל להגיב עליה עמוקות.

eitangn

New member
שלום עומר

א. יפה (ואני לא הבעתי עמדה, אלא ציינתי עובדה). ב. שינוי התפלגה, באם לא שמת לב. ארוע כואב. לא עזבתי בטריקת דלת, אלא בחרתי באחד משני הפלגים. ומה נורא במכתב ששלחתי, שכה נחרט בזיכרונך? ג. צא ולמד. היה מועיל אם היית מגיב לאחר לימוד העניין, ולעניין. וד"ש להורים.

אין לי זמן לתקן את כל העולם

כל שאני יכול זה להביע את הסתייגותי מהתנהגות העיריה, במקרה והמתואר נכון, להביע צער כי ההורים נכנעו ולא נלחמו על העמדות שלהם ולקחת את הסיפור בשיקולי כאשר אגש לבחור את ראש העיר. לגבי הועדה לתכנון ובניה, אני נראה לך חבר הועדה או חבר מועצת העיר? אכן לכאורה נראה כי שוב יש כאן בעיתיות רבה ונראה הגיוני כי מי שנפגע יפנה לגורמים המוסמכים. מניסיוני, אין הרבה סיכוי מאחר והגורמים המוסמכים בדר"כ רקובים מהשורש. לגבי חבר מועצת העיר, אין לי מושג מה סיבותיו, יתכן והדבר מהווה עילה להגשת תלונה לבית הדין ויתכן אף להרחקתו מהמפלגה, כאמור לי בהחלט אין זמן וכוח לטפל בזה. זמן הוא משאב מוגבל ואני מקצה אותו למטרות שאני מעריך כראויות יותר. כל שנשאר לי להביע זה הסתייגות מהדברים, במידה והם אכן נכונים.

eitangn

New member
קטן עליך?

רק לפני ימים ספורים היית מוכן להגיש בג"ץ בנושא הרכב הועדה לחקר המלחמה מטעמי ניגוד עניינים, והנה היום כשיש סתם איזה ניגוד עניינים של ראש העיר שבה אתה גדלת וחי, זה קטן עליך? שחיתות קשה בעיר בה אתה חי זה בבחינת "אין לי זמן לתקן את כל העולם"? "זמן הוא משאב מוגבל ואני מקצה אותו למטרות שאני מעריך כראויות יותר. כל שנשאר לי להביע זה הסתייגות מהדברים, במידה והם אכן נכונים." - פחות מראש ממשלה, או לפחות איזה שר או ח"כ, זה בבחינת מטרות פחות ראויות...

ערב רב

New member
ברור שענייני ביטחון לאומי

יעניינו אותו יותר משחיתות מקומית, אני בטוח שגם אתה מרגיש כך.

vinney

Well-known member
אחרי זה אתה מתפלא שהממשלה

מושחטת. בחייך, ערב רב, לא התלוננת פה אינספור פעמים על שחיטויות השלטון? אני מסכים עם איתן, כדי לנצח בגדול צריך להתחיל בקטן.

טשאפק

New member
הממשלה אינה מושחטת

למען השם, הממשלה אולי מושחתת, ויש בה שחיתויות, אבל לא שחיטויות. תפסיק לקרוא טוקבקים.

vinney

Well-known member
אז אני דיסלקט, תהרוג אותי

eitangn

New member
למה ברור?

כמות ורמת השחיתות ברשויות המקומיות עולה עשרות מונים על הבעייתיות ברמה הממשלתית. אם צחי הנגבי נאשם במינוי 80 אנשים במשרד לאיכות הסביבה, הרי שבכל עירייה ומועצה מקומית יש כאלה, והרבה יותר, ויש כ-250 רשויות. צא וחשב מה הנזק המצטבר.

eitangn

New member
ולעניין חתימתך

ההתנחלות - מי שלא סרב - שותף! רקע על ה-"התנתקות": ".. 'פשע כלפי האנושות' פירושו - אחד המעשים האלה: .." ".. יישוב אוכלוסיה אזרחית של הכובש בשטח כבוש .." מתוך "רוח צה"ל": "...החייל לא ישתמש ..בכוחו כדי לפגוע בבני אדם שאינם לוחמים" (אוכלוסיה אזרחית של האוייב - א.ג.) ..

eitangn

New member
ברוך השם...

רק שיש לך פרשנות מאד לא נכונה לנאמר במגילת זכויות האדם, ומסמך רוח צה"ל.

eitangn

New member
לעניין חתימתך - כולה בטעות

הואל וקרא את סעיף 49 לאמנת ז'נבה הרביעית (לנוחותך מצורפת מטה). ולהדגשה שני משפטים: "אסורה העברה בכפייה של מוגנים, יחידים או רבים, וכן אסור גירושם של מוגנים מתוך שטח כבוש אל שטחה של המעצמה הכובשת או אל שטחה של כל מדינה אחרת, כבוש או שאינו כבוש, יהיה המניע להם אשר יהיה." - רק שאזרחי המדינה הכובשת אינת בבחינת "מוגנים". "המעצמה הכובשת לא תגרש ולא תעביר חלקים מאוכלוסייתה האזרחית שלה לשטח שכבוש על ידה." - כלומר, שכל עוד שמדינת ישראל מתייחסת אל יש"ע כאל שטח כבוש ולא מכריזה על שטחים אלה כחלק ממדינת ישראל, כל התיישבות ישראלית בשטחים אלו נוגדת את האמנה. "סעיף 49 אסורה העברה בכפייה של מוגנים, יחידים או רבים, וכן אסור גירושם של מוגנים מתוך שטח כבוש אל שטחה של המעצמה הכובשת או אל שטחה של כל מדינה אחרת, כבוש או שאינו כבוש, יהיה המניע להם אשר יהיה. אף על פי כן, רשאית המעצמה הכובשת לקבל על עצמה את פינויו השלם או החלקי של אזור מסויים, אם בטחון האוכלוסייה או שיקולי הכרח צבאיים ידרשו זאת. פינוי כזה אסור לו שיגרור עקירתם של מוגנים מעבר לגבולות השטח הכבוש, אלא אם כן אי אפשר, מסיבות של ממש, למנוע את עקירתם. האנשים שפונו כך יוחזרו לבתיהם מיד לתום פעולות האיבה באותו שטח. המעצמה הכובשת, המקבלת על עצמה את ההעברות או הפינויים האלה, תדאג, במלוא מידת האפשרות המעשית, להספקת שיכון נאות שיקלוט את המוגנים, לביצוע ההעברה בתנאים מניחים את הדעת מבחינת ההיגיינה, הבריאות, הבטחון והתזונה, ולבלי לקרוע בני משפחה אחת זה מזה. יש להודיע למעצמה המגינה על כל העברה ופינוי מיד לביצועם. המעצמה הכובשת לא תעצור מוגנים באזור הנתון במיוחד לסכנות מלחמה, אלא אם כן בטחון האוכלוסיה או שיקולי הכרח צבאיים מחייבים זאת. המעצמה הכובשת לא תגרש ולא תעביר חלקים מאוכלוסייתה האזרחית שלה לשטח שכבוש על ידה."

ערב רב

New member
אין לי שום בעיה להכנס לויכוח הזה

א. אמנת ז'נווה הרביעית לא חלה ביש"ע (כי היא לא אושררה ע"י הכנסת ומנימוקים אחרים), ויש לכך אינספור חוות דעת ממשפטנים בעלי שם, לרבות אהרן ברק, מאיר שמגר, מרים בן-פורת וראש הפקולטה למשפטים באונ' ייל לשעבר. ב. גם אם חלה, בסעיף נכתב באנגלית to deport or transfer, ומיותר לציין שהתיישבות וולונטרית של אזרחים ישראלים ביש"ע איננה טרנספר וגם לא deportation. כל אדם שעיניו בראשו מבין זאת ולכן גם בתקנון רומא, מסמך בינ"ל משפטי חדש משנת 95', נכתב direct or indirect transfer, including the implementation of settlers. מיותר לציין שתקנון רומא לא אושר מעולם ע"י ישראל וארה"ב ובכל מקרה לא מתיימר לחול רטרואקטיבית 28 שנים לאחור, ובעצם קיום התוספת בו יש הכרה בכך שהנוסח של אמנת ז'נווה אינו אוסר התיישבות וולונטרית של אזרחי המדינה הכובשת בשטח הכבוש. ג. המשפט הבינ"ל בכלל ואפילו תקנון רומא אינו חל כדין פלילי על אזרחים, אלא ככלל על מדינות ולעתים רחוקות על ראשי מדינות ומפקדי צבא בכירים. כלומר, אין שום יומרה מצד אף משפטן להחיל דין פלילי כלשהו על המתנחלים שיגדיר אותם כעבריינים, ובהעדר הגדרתם כעבריינים אין שום אפשרות לגרשם. לכן נחקק חוק הגירוש הישראלי בשנת 2005 שהגדיר את כל האזרחים בגוש קטיף כפושעים שגירושם מותר, וזו אולי ההוכחה האולטימטיבית שמבחינת המשפט הישראל, לרבותה דין הבינ"ל שנטמע בו, לא היה גירושם מותר ודינם לא היה כשל עבריינים, ולכן היה צורך בתחיקה חדשה. בדיוק באותה המידה בה הכנסת יכולה מחר לחוקק חוק שיורה על הוצאתו להורג של מר איתן גנור בתוך 30 יום. טכנית, היא יכולה, האם זה חוק מוסרי, חוקתי, חוקי? ד. מיותר לציין שההגנה על אזרחים מוגנים לא נועדה להפלות לרעה אזרחים אחרים אלא להפך, למנוע אפליה לרעה של אזרחים זרים ע"י המדינה הכובשת. אין שום מקום לפרש באמנת ז'נווה היתר כלשהו לפגיעה בזכויות האדם של אזרחים לא מוגנים, האמנה פשוט לא עוסקת בזה, אבל מסמכים אחרים במשפט הישראלי והבינ"ל כן. ה. אפילו בדו"ח מיוחד לאו"ם שכתב הנציג המצרי אלחסאוונה בנושא לא הועלתה האפשרות לגרש את המתנחלים, לצערי המוחות המעוותים היחידים שהעלו בדעתם פשעים מחרידים נגד האנושות כאלה נמצאים בישראל.

eitangn

New member
עניין עקרוני, לא משפטי

יש"ע הינו שטח כבוש שמעולם לא צורף לשטח מדינת ישראל. כשטח כבוש הינו תחת שילטון צבאי, אשר סמכותו רחבה לרבות איסור כניסה, עוצר ועד לפינוי אזרחים. כל זאת ידוע מאז ומתמיד, ותחת הגדרה זו, על הסיכונים שבה, בחרו האנשים להתיישב בשטח. "נחקק חוק הגירוש הישראלי בשנת 2005 שהגדיר את כל האזרחים בגוש קטיף כפושעים שגירושם מותר" "ובהעדר הגדרתם כעבריינים אין שום אפשרות לגרשם" - מעמד השטח כשלטון צבאי מאפשר לפנות את האנשים ללא כל צורך בהליך משפטי כלשהו. החוק נועד רק להסדיר את הפינוי ואת הפיצויים. חוק אינו יכול להגדיר אדם כפושע על מה שעשה לפני קיום החוק. חוק רק יכול להציב דרישות מרגע חקיקתו ואילך. לסיכום, דעתך הפוליטית ברורה. לא צריך לעוות פרוש מסמכים, שהרי ממילא הויכוח הוא פוליטי, לא משפטי. ברור כי המשפט: " גירוש של אוכלוסיה אזרחית .." מתייחס לאוכלוסיה נכבשת, לא לאוכלוסיית הכובש, וכך גם המשפט: "...החייל לא ישתמש ..בכוחו כדי לפגוע בבני אדם שאינם לוחמים" האמנות הבין לאומיות הגדירו דברים, וגם אם ישראל לא הצטרפה לאמנות אלו, זה לא מקטין את משמעות הדברים.

ערב רב

New member
אני שמח שאתה מודה שעמדתך פוליטית

וזה בהחלט מסביר אמירות מגוחכות המתירות פגיעה של חיילים באזרחי מדינתם. בסדר, לא קשה להבין שאתה שונא את המתנחלים, שולל את זכויות האדם שלהם, ומת "להכנס" בהם. הבנו. יש הרבה טיפוסים נוטי שנאה ואלימות כמותך ברחבי העולם, איני מתרגש. אוכלוסייה אזרחית היא כל אוכלוסייה אזרחית, נקודה, ובני אדם שאינם לוחמים הם כמובן כל בני האדם שאינם לוחמים, א. ב. של הבנת הנקרא. קל להוכיח זאת, אגב, כי האוכלוסייה האזרחית המדוברת היא מהחוק לעשיית דין בנאצים ובעוזריהם שחל כמובן גם על הפגיעות המחרידות שביצעו הנאצים באזרחי גרמניה היהודים, הלא כבושים. בקיצור, פרשנותך מגוחכת, מופרכת וכדבריך, מוטית פוליטית, ורחוקה מהומניזם וליברליזם כרחוק מזרח ממערב.

eitangn

New member
הבנתך עקומה עד מאד

לא אמרתי ולא כלום המתיר "פגיעה של חיילים באזרחי מדינתם". מותר פינוי משטח צבאי. הקשר פינוי=פגיעה הוא שלך. "שאתה שונא את המתנחלים" - להד"ם. מחלוקת פוליטית אינה שנאה, לפחות לא מצידי. "שולל את זכויות האדם שלהם" - להד"ם. איזו זכות נשללה? התיישבות בשטח כבוש אינה זכות, ולפי אמנות בין לאומיות (אף אם ישראל לא חתמה עליהן) מהוה פעולה אסורה. "ומת "להכנס" בהם" "טיפוסים נוטי שנאה ואלימות" - זו פרשנותך העקומה. לגבי המשך מכתבך, הוא לחלוטין לא רלוונטי. ברור שלאזרחים יש זכויות במדינתם. לא על זה מדובר. מדובר רק על זכות ההתישבות בשטח כבוש מול זכות הממשל לפנותם מישיבתם בשטח כבוש. להזכירך נקודה שאתה בורח ממנה - שטחי יש"ע אינם שטח מדינת ישראל אלא שטח כבוש תחת ממשל צבאי. זו לא דעתי, זו עובדה. בקיצור, ההבדל בין שנינו שאני מכבד את זכותך לדעות שונות משלי, ואילו אתה תוקף את מי שחושב אחרת בצורה מכוערת.

ערב רב

New member
אתה שוב מזגזג

בהודעתך הקודמת הודית שדעותיך פוליטיות ולא משפטיות. אין לי שום בעיה משפטית להפריך כל טיעון שמסית לביצוע פשעים נגד האנושות נגד רבע מיליון יהדות יהודה ושומרון. כמו שאמרתי, אמנות בינ"ל אינן מחילות אחריות פלילית על אזרחים ולכן לא יכולות וגם לא אסרו על התיישבות וולונטרית של אזרח ישראלי ביש"ע, במלים אחרות, דבריך הם שקר גס שנאמר ביודעין, כי קראת את האמנות. כל שהם יכלו היו לעשות אילו היו חלות זה לאסור על ישראל לגרש בכח המוני יהודים משטחיה ליש"ע, ובכל מקרה שכזה המגורשים הם קורבנות שבוודאי ובוודאי אין שום היתר לפגיעה חוזרת בזכויות האדם שלהם אף 40 שנה לאחר הגירוש הראשון. בדיוק כמו שאמנות בינ"ל לא אסרו הגירת יהודים מקנדה ליש"ע כך הן לא אסרו על הגירת יהודים מישראל ליש"ע ובוודאי שאינן מחייבות את גירושם אף עשרות שנים לאחר שהיגרו כדת וכדין, לא הסתננו אלא עשו זאת ברשות ובסמכות, לרבות עשרות אלפי יהודים ילידי יש"ע. ולא רק שאינן מחייבות את הגירוש, הן גם לא מתירות אותו. כי, כאמור, גירוש של כל אוכלוסייה אזרחית הוא פשע נגד האנושות וההשמדה הפיזית של יישובים שלמים היא פשע מלחמה, לפי כל אמנה וחוק בינ"ל או ישראלי העוסקים בפשעים נגד האנושות, לרבות תקנון רומא והחוק לעשית דין בנאצים ובעוזריהם. פוליטית - אין לי מה לומר מלבד לגנות את דעותיך נוטפות השנאה והאלימות והמסיתות לביצוע פשעים נגד האנושות.

למעלה