דיקור

shushu10

New member
דיקור

מה דעתכם לגבי דיקור שנעשה דרך הבגדים ולא ישירות בגוף - מטעמים דתיים של המטפל. לי זה נראה קצת לא הגיוני מבחינת דיוק הדיקור ואי-סטריליות המחט (?) אשמח לקבל חוות דעת מקצועית.

0 אור 0

New member
חששותיך כנראה מוצדקים

ישנן שיטות רפואה רבות שאינן דורשות חשיפה, וגם שיטות שדורשות חשיפה מותרות כאשר המטפל והמטופל מאותו מין, כך שלא ברורה בכלל הסיטואציה בה יהיה הכרחי סוג כזה של פתרון

Orrza

New member
דעתי ממש שלילית.

כל בגד יכול לזוז אחרי הדיקור ולגרום לתזוזה של המחטים ולנזק. וזה בלי שדיברנו בכלל על לחטא, ועל למצוא את הנקודה בצורה נכונה. הייתי שואל את אותו המטופל הפוטנציאלי, אם כשהוא ילך לניתוח הוא יבקש לעשות את זה עם הבגדים... אם הוא רואה בטיפול בדיקור כהליך רפואי, אין מניעה דתית לחשוף את העור (למיטב ידיעתי). אם הוא לא, אז חבל שיבזבז את הזמן שלו ושל המטפל.

Orrza

New member
אה... עכשיו שמתי לב שזה המטפל...

אותה תשובה בעינה. אם הוא רואה עצמו כמטפל...

מטעמים דתיים

זה נראה לי מוזר, עדיף בעיני ללכת למטפלת או למטפל שאינו מרגיש לא נוח במגע עם אישה. אבל יש לציין שמטפלים רבים דוקרים לפעמים מעל לבגד. למשל, אם כבר שמו מחטים ותמונת הדופק השתנתה ויש צורך במחט על הירך, או בחזה, וכך אפשר להחדיר מחט בלי להפסיק את הטיפול, להוציא מחטים ולהוריד בגדים. לי זה לא נראה נורא, ולפעמים גם אני עושה את זה כשיש צורך. אבל לא כדבר שבשגרה, ולא בכל נקודה.

../images/Emo45.gif אחת המטפלות הטובות ביותר שדקרו

אותי (מורה מהבכירות בארץ לתחום) היתה עושה את זה בלי בעיה בכל מצב שהיה לא נוח להוריד בגד. זו לא היתה הבחירה הראשונה שלה, אבל אם צריך - דוקרים, גם דרך הבגדים.

שמש א

New member
לצערי שמעתי

על מקרה שמחט חדרה עם סיב של גרביון לרגל אישה דתיה. לא מומלץ...

shushu10

New member
המטפל חרדי ובכ"ז ההלכה לא שוללת

טפול רפואי כמו שצריך. רציתי חזוק לדעךתי ומודה לכם על התשובות

shushu10

New member
ועוד שאלה על דיקור

אחרי טפול ראשון ברור שיש ריאקציה חזקה במיוחד- אך האם זה סביר להרגיש חולשה רצינית, כמו " שורף" במקומות הדיקור ובקיצור - די זיפת. לא אני המטופלת אז קצת קשה לי להבין איכן גבול הריאקציה ומתי זה נחשב כטפול לא יעיל או חו"ח לא טוב. יכולים לתאר לי סוגי ריאקציות והאם אלו סימנים טובים דווקא? כאשר עושים נקוי הגוף מרעלים ע"י צום או שינוי תזונה יש בחילות וכאבי ראש , אני משערת שבדיקור זה שונה....

orbit4

New member
ההלכה ודיקור

בס"ד ההלכה אומרת שאומן טרוד במלאכתו ולכן מותר לרופא לטפל בנשים,הרי הוא טרוד במלאכתו ולא מתעסק עכשיו בהרהורים על המטופלת ששוכבת לפניו.אולם היצר הרע חזק מאוד ובעיקר בנושא העריות וכל שכן בדורנו הפרוץ ולכן: א-בכל מקרה יש להתיעץ במורה הוראה מובהק הן המטפל והן המטופלת. ב-יודע צדיק נפש בהמתו כלומר כל אחד,אם הוא אמיתי עם עצמו וקדושת העיינים והמחשבה חשובים לו,יעשה לעצמו חשבון נפש אם באמת הוא יכול להיות נקי בעניין. בברכת רפואה שלימה עם רפואה משלימה.

למעלה