דיקור סיני

nice day

New member
דיקור סיני

היי יש לי שתי שאלות האם דיקור סיני עשוי לעזור לסובל מסחרחורות כתוצאה מחוסר איזון או שיווי משקל? האם דיקור סיני עשוי לעזור לסובל מחרדות? זה יותר משתיים.... תוך כמה זמן משפיע הדיקור? האם זה כואב?????????????

0 אור 0

New member
תשובות

כן כן תלוי במצב ובמטופל תלוי את מי את שואלת - כנראה לא אמור לכאוב, אבל בדיוק אני עוד לא התנסיתי בדיקור סיני כי יש לי פחד עז ממחטים, אז אני נעזרת בשיטות אחרות של רפואה משלימה.

nice day

New member
תודה. האם יש רפואה משלימה

נוספת שיכולה לעזור לנ"ל? תודה

evgny12

New member
רפואה משלימה

שלום לך! אני מכיר רופא תותחית בתחום רפואה משלימה . צרי איתי קשר, אני יעזור לך בעונג רב

כן, יש....

כנציגת ההומאופתיה אני יכולה לספר לך שזו דרך שיכולה לעשות עבודה משמעותית ביותר בנושאי חרדה ופוביות, ואת צודקת -אלה דברים שטבועים בנו מגיל צעיר (יש אומרים מלידה). את מוזמנת לקרוא יותר כאן. כל טוב עירית

חרדות על פי הרפואה הסינית

משהו מתוך עבודה שכתבתי על חרדות. המודל הזה הוא על פי ספרו של ליאון האמר - "Dragon Rises, Red Bird Flies": לפי הרפואה הסינית הקלאסית (Traditional Chinese Medicine, להלן: TCM) קיימים חמישה גורמים אפשריים לחרדה: 1. שילוב של קונסטיטוציה חלשה ופחד פתאומי. תסמינים: פלפיטציות, חוסר מנוחה, שינה המופרעת בחלומות, אנורקסיה. ההשפעה העיקרית היא על הלב. הטיפול יתמקד בהרגעת הלב וע"י כך הרגעת ה-mind, הנשלט על ידי הלב. 2. חוסר בדם הלב בגלל איבוד דם ומחלה כרונית. תסמינים: פגיעה בזיכרון ובריכוז, פלפיטציות, סחרחורות, חיוורון, ורטיגו, ראיה מטושטשת. ההשפעה העיקרית היא על הלב – יותר על דם הלב מאשר על צ'י הלב. שלושה יעדים עיקריים לטיפול: היעד הראשון - בנית דם ע"י חיזוק הטחול (שולט בעיכול ולפיכך המקור העיקרי לייצור דם). היעד השני – הנעת הדם. היעד השלישי – חיזוק הלב. 3. עודף אש הנובע מחוסר יין. תסמינים: פלפיטציות, רוגזנות, חוסר שינה, סחרחורות, טיניטוס. ההשפעה העיקרית היא חוסר מים בכליות ובלב, יחד עם חוסר דם. היעד לטיפול הוא ניקוי הכליות, הוצאת חום מהלב והרגעת ה-mind. 4. אצירה של נוזלים עכורים בשל פגיעה בטחול ובכליות. תסמינים: פלפיטציות, עומס בחזה, עייפות, שיעול עם ליחה, צמא ללא רצון לשתות. הטיפול יהיה באיזון הטחול והכליות – רגולציה של המים וחימום היאנג על מנת למנוע הצטברות של מים. 5. ליחה ואש פנימית. ליחה נובעת מחוסר בטחול ועודף אש עקב סטגנציה חמורה במעברי האנרגיה של בכבד וכיס המרה. החום מייבש את המים ומותיר את הליחה. הגורמים לסטגנציה בכבד ובכיס המרה הם רגשות מודחקים, שימוש בכימיקלים כמו אלכוהול, קפאין וסמי-מעבדה, מחלה ממושכת. תסמינים: פלפיטציות, רוגזנות, "פתיל קצר", אובססיה וחלימת-יתר. גם סכיזופרניה ואפילפסיה קשורות למצב זה. הטיפול: הסרת ליחה והסרת חום. את ההסבר המלא אפשר לקרוא פה. דיקור בדרך כלל לא כואב. בעת החדרת המחט מרגישים דקירה קלה, שחולפת כעבור שניה-שתיים. כאב מסוג אחר (לא "דוקר") יכול להגרם מהמצב האנרגטי בנקודה. בהצלחה, אפרת.

Army 0f Me

New member
אבל ידוע ש..

חרדה נובעת ממחשבות. אנשים נעשים חרדים בגלל דפוסי חשיבה מסויימים שגומרים לחרדה. רעיונות שונים שחדרו למוחם בגיל צעיר ומלווים אותם כל חייהם. למשל חרדה חברתית נובעת מדחייה מגיל צעיר. הערכה עצמית נמוכה נובעת מאמונות מסויימות שיש לאדם לגבי עצמו, וכן הלאה. איך יכול להיות שטיפול ב"פיזי" בלבד יכול לגרום לבן אדם לחשוב בצורה אחרת ולתקן דפוסי החשיבה שלו? האם הרפואה הסינית יכולה לטפל בפוביות?

הרפואה הסינית

מטפלת בגוף ובנפש כאחד. פסיכיאטרים יגידו שחרדות נובעות מחוסר איזון של חומרים שונים במוח. אחרים אומרים שזה בגלל דפוסי חשיבה. הטיפול הסיני אינו פיזי בלבד. הוא מסייע להתנתק מדפוסים ישנים, לעבור הלאה, להרגע ולהתגבר על משקעים. לפעמים יש צורך בטיפול משולב, עם שיחה למשל.

../images/Emo45.gif מסכימה בהחלט!

טיפול סיני (דיקור או שיאצו) יכול לסייע להפחתה באינטנסיביות ובכמות של המחשבות האובססיביות, שאופייניות למרבית הפרעות החרדה (טראומה נפשית, פוביות). הטיפול יכול לתרום למוטיבציה לחולל שינוי בחיים, לשנות דפוסי התנהגות ולוותר על דפוסים אשר אינם מקדמים או מפריעים לאדם. טיפול בשיחה יכול לסייע לחקור את מקורות הדפוסים הללו, או (בטיפול התנהגותי) לסייע לפתח דפוסים חדשים, מתאימים יותר, לבחון את ההנחות השגויות העומדות בבסיס ההתנהגות החרדתית ולמצוא דרכים נוספות לתפקוד. כך שכתלות בבעיה עצמה, עומקה, עוצמתה והמידה בה היא מפריעה, שילוב יכול להיות הפתרון המנצח.

ella bella1

New member
עונה...

אחת ממטרות הדיקור הסיני היא לאזן ולכן אני חושבת שדיקור סיני בהחלט יכול לעזור למצבים שתארת! אצל כל אחד התגובה לדיקור היא אחרת- יש מישהו שכבר אחרי הטיפול הראשון ירגיש בשינוי ומישהו אחר ירגיש רק אחרי ארבעה טיפולים... בתור מישהי שלאחרונה התחילה טיפול- הדיקור ממש לא כואב! אם המטפל יודע מה הוא עושה אין שום סיבה שהדיקור יכאב, מקסימום- מין זרם כזה שאומר שהמחט הגיעה אל הצ'י... ממליצה בחום!!! אלה.

michalgi

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo41.gifדיקור ו IVF ? ../images/Emo41.gif

שלום לכם, אני מטופלת בדיקור ורפקסולוגיה. מחר אני עוברת החזרת עוברים בבית-החולים. לפני ההחזרה אני אעבור דיקור לחימום הרחם. רציתי לשאול אם אחרי ההחזרה אני גם יכולה לעשות דיקור או שזה אסור. ובנוסף-רפקסולוגיה,הבנתי שאסור בהריון-האם זה נכון?

שמש א

New member
רק המטפלת שלך בדיקור

יודעת מה מתאים עבורך, כי היא מכירה את ה'מקרה' שלך. לגבי הרפלקסו' יענו אחרים.

למעלה