דיקור סיני מישהו?

דיקור סיני מישהו?

שלום לכם,

אני מעוניינת ללמוד דיקור סיני מעשי. את הפילוסופיה העומדת בבסיס הגישה הסינית למדתי זה מכבר
האם אתם מכירים ויכולים להמליץ, היכן ניתן ללמוד את החלק המעשי בלבד? - האם יש מקום שכזה?

תודה ושבוע טוב
תמר.

0 אור 0

New member
אני לא בטוחה שאני ממליצה אבל אעביר את המידע

יש בשלוס ואולי בעוד מקומות קורס של שנה לדיקור סיני שמעביר נדמה לי אילן הורביץ (לא בטוחה בשם),
בכללי , אני לא בטוחה שלימוד כזה יכול להביא לאותה רמה של מישהו שלומד בצורה מסודרת ומקיפה, אבל קיבלתי מסר ממישהו שלמד אצלו, והסביר לי שכאשר יש מאחוריך שנים של עיסוק בתחום כולל ובפרט את הרקע של הרפואה הסינית שנדרש לאבחון ולטיפול בכלים אחרים שמגיעים מרפואה זו, אז הקורס הזה בהחלט מספק את ההשלמה הנדרשת.
אפשרות שניה, אגב, זו הדרך שאני הגעתי לתעודת נטורופת - להגיע למקום שבו לומדים מסלול מלא ומקיף, ולקבל פטורים מכל מה שכבר למדת במסגרות ודרכים אחרות, ואז מחד יש לך תקופת לימודים קצרה, ומאידך מה שבא לך להשלים בשביל עצמך את יכולה, גם אם את לא חייבת.
נכון שבמקרה שלי זה היה יותר קל, כי היוזמה היתה של מנהל המכללה שפנה אלי והציע לי את האופציה, אבל אני מניחה שגם באפשרות השניה אפשר לבנות לך מערכת השלמות נאותה.

תודה אור

פגשתי סטודנטים של אילן הורוביץ - הבנתי שהם עברו למכללה אחרת משום שהיו פחות מרוצים מהתכנים ודרך העברתם - כמו גם ממספר המפגשים מול החומר שבפועל הועבר (בעיקר חומר עיוני ולא מעשי)

בכל אופן תודה

ינוקא1

New member
לי יש התלבטות די רצינית בנושא.

פשוט אני חושב שגם בתי הספר שמלמדים 4 שנים , אינם מלמדים את מה שבאמת צריך ללמד.

כדי להיות מדקר טוב , להבנתי , לא צריך לדעת הרבה פילוסופיה של הדיקור , ואפילו לא שמות של נקודות ותפקודיהן , ואפילו לא מסלולי מרידיאנים.
וכן אין שום צורך לדעת מפות בעל פה.

הדבר הכי חשוב שצריך ללמוד ולתרגל זה צ'י גונג.

כנ"ל מגע , כנ"ל הילינג.
וגם נגינה ותרגול הרמוניה בכלל.

לו הייתי פותח בית ספר , זה הבסיס שהייתי מלמד , על מנת שאנשים יפתחו חוש "היכן לדקור". ואת הדיקור עצמו ניתן ללמוד תוך 5 דקות . . .

הפילוסופיה שהייתי מלמד היתה יותר פילוסופיה "רוחנית" - פילוסופיה העוסקת הרבה במושגים כמו "הרמוניה" , "אי היצמדות" , "הארה" והכלה.
כלומר פילוסופיה שמטרתה היא הבאת הלומד להתמרה אישית , ולשלימות והרמוניה עם עצמו ואחרים , ולא "פילוסופיה של הדיקור".

לשמחתי למדתי במקום טוב , מקום בו חלק מהמורים באישיותם ישמו עקרונות אלו , וזה מבחינתי הדבר העיקרי שלמדתי שם - קיבלתי שם "השראה".

מה שכן , גם אצלי זה כנראה היה יוצא 4 שנים , רק עם תכנים שונים לחלוטין.

ינוקא1

New member
למדתי ב"מזרח מערב" רפואה סינית ,

למדתי חצי שנה ביורגונומי אצל איה קלוש , למדתי במשך שנה מדיטציה קבלית אצל הרב עזרד.
עשיתי פה ושם סדנאות קצרות של צ'י גונג.

וזהו מבחינת לימודים "מסודרים".

אז את הרוב הרוב מה שלמדתי ועיקר מה שאני עובד איתו למדתי דרך משחק בחורשה ליד הבית (משחק עם תנועות , קולות , נשימה וכו') , וגם בזכות האינטראקציה עם מטופלים.

כנ"ל למדתי הרבה מספרים - הספרים שהכי השפיעו עלי בהתפתחות זה "מעבר המכשפים" מאת טאישה אבלאר , "תורתו של דון קרלוס" מאת ויקטור סאנצ'ז (חבל שהתרגום לא טוב) , ו"התקדשות" מאת אליזבת הייך.

מאיר72

New member
ינוקא אתה יודע שזה לא בדיוק רק זה

צריך להבין את הפילוסופיה שמסביב, מה עושות הנקודות ולמה, אבחנה מבדלת וכו'.

ינוקא1

New member
זו הדרך המסורתית לראות את הדברים

ואני מכבד אותה.

אך אני משוכנע שהיא פחות טובה מהדרך בה אני עובד היום -
לפתח חוש שמנחה אותך אל הנקודות שאתה צריך לדקור.

ובשביל זה אין צורך בפילוסופיה , אין צורך לדעת מה עושות הנקודות , אין צורך ב"מיקומי נקודות" קבועים , ואפילו אין צורך באבחנה מבדלת.
אתה פשוט "רואה" \ "מרגיש" אותן על המטופל.

מה שכן , צריך הרבה הרבה אימון ותרגול.

זו דרך לא פחות ארוכה מהדרך המסורתית , רק שהיא לא דרך של לימוד עיוני , אלא של "פיתוח חוש".

התקדשות / אליזבט הייך

ספר שקראתי פעם ראשונה כשהייתי בת 16, זה לא היה מספיק ברור ולכן חזרתי אליו שוב אחרי הצבא ומאז לדעתי קראתי שוב עוד פעמיים
ללא ספק ספר חובה...

אני מכבדת מאוד את הדרך שבחרת, אי משוכנעת שלא נופל דבר וחצי דבר ממך כמטפל - אולי אפילו יש בך תוספות על
אבל יש תקן/תקינה/ביטוח ויש איזה שהוא ערך מוסף בלימוד המסודר.
אני מודה ומתוודה שלא התחברתי לכל תחום שלמדתי כנטורופתית - אבל זה מן הסתם היה חלק מהמסלול ובתאבון רב למדתי גם את הפחות אהובים.

היום, ברור לי ששיטות מגע אני לא מעוניינת להרחיב, צמחי מרפא סיניים - גם לא, אני הרבליסטית קלינית ומאוד מאמינה בצמחים מערביים ויסלחו לי ראשי הדרקון וזנב השממית
והדיקור מאוד חסר לי ככלי בתוך הטיפול - מה שעשוי לשפר את הגישה הטיפולית, את מה שהמטופל מן הסתם מקבל -
לבסוף מצאתי מכללה שנותנת קורס דיקור שנתי - על פניו עושה רושם מצויין כרגע

תודה ינוקא - אוהבת את הגישה שלך

ינוקא1

New member
אני בעד לימוד מסודר . . .

ואני חושב שחיוני שמטפל ילמד 3-4 שנים "מסודר" , ולו רק בשביל התהליך , גם אם לא ישתמש בכלום ממה שלמד אלא יעבוד בדרכים אחרות.

רק שהלוואי והלימוד ה"מסודר" היה נכון גם לטעמי. . . לטעמי בגישה אותה פירטתי למעלה ניתן להכשיר מטפלים טובים יותר.

לגבי "תקן \ תקינה \ ביטוח" . . . באיזשהו מקום אנחנו מחקים את הרפואה המערבית בדברים הללו.
יש לזה יתרונות , אך יש לזה גם חסרונות רבים.

הדיקור הוא בעיני סוג של רפואה אנרגטית , הוא מאוד קרוב להילינג.
והגישה לעבודה עם אנרגיות היא הרבה יותר גישה "אומנותית" מאשר מדעית.

יש כללים לאומנות טובה , אך הם הרבה יותר חמקמקים מאשר "תקן תקינה וביטוח" יכולים להכיל.

לכן אני גם אמרתי קודם כי אם אפתח בית ספר לדיקור , יצטרכו ללמוד שם נגינה.

עצתי אליך - חוץ מאשר דיקור תשקיעי גם בהילינג , וגם באומנות כלשהיא הקרובה לליבך . . . גם הייך היתה אומנית גדולה

0 אור 0

New member
האמת שכבר דיברנו על זה לא פעם

ואני עדיין חושבת שהאינטואציה, ההרמוניה , ההתחברות מהלב, כשהם באים על בסיס ידע מדוייק, הם יותר מעמיקים ורחבים.
אני משחזרת לעצמי את עצמי בתחילת לימודי הרפלקסולוגיה כשכל הזמן הייתי צריכה להציץ על המפות המודפסות כדי לזכור לאן ללכת על כף הרגל,
לעומת היום שכף הרגל בשבילי היא כמו שפה שנרכשה, ואתה חושב בה בלי להשקיע פענוח מודע.
אותו דבר קרה לי עם הצ'אקרות ואני בטוחה שמרידיאנים זה אותו דבר.
אחרי שכבר יש לך את השפה הזו של המרידיאנים, אז כל הלמידה מהטבע והמצ' קונג ומעצמך באה על בסיס שפה שכבר מוטמעת בך בצורה כזו שאתה לא חושב עליה אבל היא קיימת.

ינוקא1

New member
מבחינתי חלק גדול

מהידע המסורתי הוא מוטעה.

ולדעתי הדיקור המסורתי עובד פעמים רבות בזכות כח הכוונה של המטפל , שמתכווין "לדקור נקודה כזו וכזו" , על מנת "שתעשה פעולה זו וזו" , ויש לזה כח.

אגב , בדיקור יש שיטות רבות - TCM ,STEMS , 5 ELEMENTS , דיקור יפני , דיקור קוריאני , דיקור אוזן , דיקור קרקפת , סו ג'וק , דיקור לפי מאסטר טונג , דיקור לפי דר' טאן , ראיתי פעם דיקור לשון . . . והרשימה ארוכה. בכל כמה חודשים מתפרסם באתרים של רפואה סינית איזשהו "להיט" חדש של שיטה המביאה תוצאות בן רגע , וכולם רצים . . .

(אגב , פעם היה קונגרס של רפואה משולבת בירושליים ומישהו פרסם שהוא יתן הרצאה על "דיקור תחת" ואפילו הכין מפה של "נקודות דיקור בתחת" ומארגני הקונגרס "קנו" את הלוקש ונתנו לו מקום בפאנל . . .)

פעמים רבות שיטות סותרות זו את זו , ונקודה "אסורה לדיקור" בשיטה זו מותרת בשיטה זו.

כאשר התחלתי להרגיש את המרידיאנים , פתאום הרגשתי מרידיאנים במקומות שאינם אמורים להיות קיימים וכן נקודות.
כמו כן ראיתי בבירור שלא היה שום קשר בין התיאוריה לבין הנקודות שהרגשתי לדקור.
זה בפירוש גרם לי למשבר אמון עמוק בכל מה שלמדתי.

בסופו של דבר אחרי התלבטות פנימית לא קלה , החלטתי לנטוש את כל התיאוריות לגבי דיקור ומרידיאנים , ולהמשיך לפתח את החושים שלי.
לשמחתי הגעתי מוקדם מאוד להבנות אלו.

לא שזה עזר לי להבין משהו יותר טוב - ההיפך.
התמונה הכי פרועה שאנו קולטים בחושינו עדיין רחוקה מהאמת.
ופיתוח ה"מדע" הזה של המרידיאנים יכול להביא אותנו למקומות וליכולות שנראות לנו היום דמיוניות לחלוטין.

בכל אופן כיום אני בטוח במה שאני עושה (כי אם צריך לדקור נקודה אז ארגיש זאת בבירור ) , ועצם המחקר עזר לי על הדרך לפתח שיטות אחרות , שאפילו מייתרות את הצורך בדיקור פעמים רבות.

יעל ND

New member
מה פשט "מעמשי"?

דיקור כשלעצמו דבר מעשי. את לא יכולה לדקור בדיבורים.
ולא ניתן לדקור בלי לדעת את הבסיס שמאחורי זה, דיקור זה לא דבר מכני, צריך לחשוב ולחשוב טוב לפני שאת מכניסה כל מחט, דיקור זה לא הומאופתיה - אם טועים אפשר להזיק ואף להרוג. אותו תסמין יכול לנבוע מדברים שונים מאד (נגיד מעודף חום או מחוסר קור), והטיפול כמובן יהיה שונה. ויש אין סוף שילובים כאלה, כך שלא ניתן לתת לך איזו טבלה לאן לדקור בכל מקרה - וייאללה תדקרי.
אני גם לא מאמינה שקיים מקום רציני שילמד אותך טכניקה של הכנסת מחטים בלבד. כי מה יעזור לך לדעת איך מכניסים המחטים אם את לא יודעת מתי לאן ולכמה זמן להכניס אותם ומתי להשתמש בכל אחת מהטכניקות הללו?

תודה יעל ND לתגובתך,

קיימים מקומות שמאפשרים לימוד דיקור סיני כמסלול יחיד
אף אחד לא מלמד להכניס את המחט בלבד - אני מקווה שזה מאוד ברור
זה גם עצוב כשמלמדים רק את התיאוריה מבלי לעבוד על הצד המעשי של ההתנסות.
מצאתי מקום נפלא ללימוד התיאוריה, הפילוסופיה, השיטה, כששיטת הלימוד מבוססת על תיאורי מקרה כולל התנסות מעשית - fair enough ?

תודה לך,

יעל ND

New member
מה זה "מסלול יחיד"?

ומה זה "מלמדים רק את התאוריה". תאוריה של מה?
את מדברת דברים לגמרי תמוהים בעיני.
ואני למדתי דיקור. וגם מדקרת.

תודה לכולכם על התגובות הנהדרות,

כל התגובות העלו בי מחשבות והביאו אותי בסופו של דבר לכדי החלטה מאוד ברורה בדרכי:

את לימודי הנטורופתיה - קרי הלימודים המסודרים של 4 שנות סיימתי לפני מספר שנים, אני עוסקת בנטורופתיה - אלו הם חיי !
באשר לכיוון החשיבה שלך ינוקא, ריפוי בעיניי, הוא זכות, הוא לחלוטין אומנות לשמה וזה מה שעושה את ההבדל בין המטפלים - זו גישתי..
זה ההבדל בין מטפלים שבאים עם הלב והנשמה ומרגישים את המטופל - ועושים דרכם עם המטופל אל הריפוי/בריאות מיטבית בדרך שנכונה לאותו אדם באשר הוא
הרי בסופו של דבר, זה מה שמבדיל את הרפואה הטבעית על גווניה השונים מהרפואה הקונבנציונאלית שהיא נתפסת בעיניי כרפואת מדף/מדור סדורה.

אני עוסקת כל חיי בסוגים שונים של אומנות ולכן, הדיקור בפני עצמו כמו גם צמחי מרפא/ארומתרפיה וכל גישה ותורה קיימת, משתלבת נפלא בעיניי כשמדובר בלהקל על אדם
או להביאו קרוב ככל האפשר לבריאות הטובה ביותר עבורו.

יחד עם זאת, חשוב לי להעמיק, להבין, לדעת - אור הגדירה את זה נהדר "שפה" - נכון, כשהמרידיאנים והנקודות הופכים שפה, קל יותר לאבחן ולברור את הנקודות לדיקור בכל מקרה לגופו...

בסופו של ענין בחרתי מכללה ללימודים, זו שנתנה בדיוק את הדברים שחיפשתי:
גם את הפילוסופיה, המרידיאנים, נקודות הדיקור - אבל זו שמתעקשת להציב את הדברים ברמה המעשית ומביאה את האפשרות בכל שיעור שנלמד להרגיש גם את הדיקור הלכה למעשה מעבר ללימוד התאורטי.

תודה ענקית לכולכם על סיעור המוחות, תודה מיוחדת למאיר
ומילה חמה לינוקא - אני קוראת אותך כאן כבר כמה שנים ומאוד אוהבת את הגישה שלך - תבורך !

למעלה