מבחינתי חלק גדול
מהידע המסורתי הוא מוטעה.
ולדעתי הדיקור המסורתי עובד פעמים רבות בזכות כח הכוונה של המטפל , שמתכווין "לדקור נקודה כזו וכזו" , על מנת "שתעשה פעולה זו וזו" , ויש לזה כח.
אגב , בדיקור יש שיטות רבות - TCM ,STEMS , 5 ELEMENTS , דיקור יפני , דיקור קוריאני , דיקור אוזן , דיקור קרקפת , סו ג'וק , דיקור לפי מאסטר טונג , דיקור לפי דר' טאן , ראיתי פעם דיקור לשון . . . והרשימה ארוכה. בכל כמה חודשים מתפרסם באתרים של רפואה סינית איזשהו "להיט" חדש של שיטה המביאה תוצאות בן רגע , וכולם רצים . . .
(אגב , פעם היה קונגרס של רפואה משולבת בירושליים ומישהו פרסם שהוא יתן הרצאה על "דיקור תחת" ואפילו הכין מפה של "נקודות דיקור בתחת" ומארגני הקונגרס "קנו" את הלוקש ונתנו לו מקום בפאנל . . .)
פעמים רבות שיטות סותרות זו את זו , ונקודה "אסורה לדיקור" בשיטה זו מותרת בשיטה זו.
כאשר התחלתי להרגיש את המרידיאנים , פתאום הרגשתי מרידיאנים במקומות שאינם אמורים להיות קיימים וכן נקודות.
כמו כן ראיתי בבירור שלא היה שום קשר בין התיאוריה לבין הנקודות שהרגשתי לדקור.
זה בפירוש גרם לי למשבר אמון עמוק בכל מה שלמדתי.
בסופו של דבר אחרי התלבטות פנימית לא קלה , החלטתי לנטוש את כל התיאוריות לגבי דיקור ומרידיאנים , ולהמשיך לפתח את החושים שלי.
לשמחתי הגעתי מוקדם מאוד להבנות אלו.
לא שזה עזר לי להבין משהו יותר טוב - ההיפך.
התמונה הכי פרועה שאנו קולטים בחושינו עדיין רחוקה מהאמת.
ופיתוח ה"מדע" הזה של המרידיאנים יכול להביא אותנו למקומות וליכולות שנראות לנו היום דמיוניות לחלוטין.
בכל אופן כיום אני בטוח במה שאני עושה (כי אם צריך לדקור נקודה אז ארגיש זאת בבירור ) , ועצם המחקר עזר לי על הדרך לפתח שיטות אחרות , שאפילו מייתרות את הצורך בדיקור פעמים רבות.