דיקור סיני וחיטוי

דיקור סיני וחיטוי

היום עברתי את טיפול הדיקור הראשון שלי, ולמרות שהמחטים הן חד-פעמיות, העור שלי וידיה של המטפלת הן רב שימושיות... ולמרות זאת, המטפלת לא לבשה כפפות, ולא טרחה לחטא את מקום הדקירות לפני הכנסת המחטים. האם כך נהוג?

חיטוי

עניין הסטריליות הינו חלק חשוב בטיפול, אומנם כפפות אינן פרקטיות כ"כ במקצוענו, אך שטיפת ידיים בין טיפול לטיפול הינו דבר הכרחי, כמו כן, בין טיפול לטיפול יש להחליף את המצע עליו שוכב המטופל. לגבי חיטוי המקום עצמו, שמעתי כבר מספר גישות בנוגע לעניין, שכן גם לאלכוהול איכות אנרגטית, שלא תמיד מתאימה לאופי הטיפול. לדעתי ישנו צורך בחיטוי המקום, שכן לא כולנו יצאנו זה הרגע מן המקלחת וישנם אזורים רבים בגוף הדורשים חיטוי טרם החדרת המחט. עניין החיטוי אינו מעיד על טיב המטפלת, אך הינו בעייתי, ייתכן שבירור עמה יפתור את העניין... רפואה שלמה מיכל אמיתי

דיקור סיני וחיטוי

שלום תמר, נהוג לבצע חיטוי במקום הדיקור , החיטוי הוא ע"י אלכוהול וצריך להמתין שהמקום יהיה יבש ורק אז להחדיר את המחט. זה נכון גם לגבי קופת חולים בזמן לקיחת דם , מנסיוני הם מחטאים עם אלכוהול אבל לא ממתינים שהמקום יהיה יבש ואז יש סיכון שהמחט תחדיר את האלכוהול פנימה . אני מכירה עוד מטפלים שלא עובדים עם חיטוי, ולכן יש להפנות את השאלה למטפלת לגבי הכפפות- מטפלים לא עובדים עם כפפות למעט בזמן הקזת דם . ערב טוב

כן, כך נהוג

כמו שכתבו לך, בכפפות אין צורך. המחטים סטריליות וחד פעמיות, וכאן נשארת השאלה של האלכוהול. בבתי הספר מקפידים מאוד על חיטוי המקום עם אלכוהול, אבל רוב המטפלים הותיקים שאני מכירה לא משתמשים בזה. הם טוענים שזה ממילא לא פותר כלום, ובגלל האנרגיה הקרה של האלכוהול עלול להזיק.

כלומר...

בתשובתי התכוונתי שבמקומות רבים זה מה שנהוג. עם זאת, במקומות אחרים נהוג כן לחטא עם אלכוהול.

למעלה