דיקור מותני

דיקור מותני

שלום רב! בני בן בהשנה ושמונה חודשים אובחן עם PDD ובמסגרת בירור מקיף כמו שאתם בטח מכירים הוא גם קיבל הזמנה לאשפוז יום ילדים לבירור מטבולי: בדיקת דם,שתן ופתאום שמתי לב שגם כתוב "נוזל שדרה" כאשר למיטב ידיעתי מדובר בדיקור מותני . ידוע לי שזו בדיקה מאד כואבת ולא נעימה , השאלה שלי היא האם זו בדיקה שגרתית ל PDD ומה יכולים למצוא בה? כמובן שאני לא רוצה להעביר את בני סבל מיותר אך אם יש צורךואפשר למצוא משהו אבצע את הבדיקה.

mayarel

New member
מה פתאום!

אני לא יודעת מה המטרה מאחורי הבדיקה, אבל מעולם לא הציעו לנו אותה או שמעתי על מישהו אחר.. זה על פניו נשמע למטרות מחקר שעם כל הכבוד קצת מריח כמו ניסויים בבני אדם. אם זה רק בגלל PDD זה לא יכול לתרום לך מאומה! אני בשום פנים ואופן לא הייתי מסכימה.

אי58

New member
בדיקות

גם אנחנו עברנו בדיקות מטבוליות ולא נתבקשנו לעבור דיקור מותני .אכן נשמע מוזר

תודה על התגובות!

אין לו שום דבר נוסף שמצריך את הבדיקה לידיעתי והיתה לי תחושה שאין בה צורך מיוחד אני לא מתכוונת לבצע אותה!

ל י ל ך פ

New member
גם אותנו לא הפנו

ולא שמעתי על אף ילד אחר שהופנה. ממליצה לכם לדרוש מהרופא שכתב זאת הסבר בכתב למה נועדה הבדיקה. יש לי הרגשה שהוא יעדיף לוותר על הבדיקה מאשר להסביר למה ביקש אותה..

מה ?? אלא אם כן הם חושדים בדבר אחר,

ובמקרה כזה היו צריכים להסביר לך מה הם מקווים לשלול בבדיקה זו. הילד שלי עם PD עבר אלף בדיקות - אף פעם לא התבקשנו לבצע דיקור מותני. לעומת זאת הילד השני שאין לו PDD עבר את זה כמ פעמים בגלל חשדות אחרים - חשדו שיש לו לחץ נודלי במוח - וזה אכן בדיקה שיש לבצע אך ורק כשיש ערך ממשי ביותר לתוצאות שיתקבלו.

למעלה